Refugiul – volumul 1 – Semnul sorții de Nora Roberts , titlu original: Angels fall

După ce am citit Martora(Recenzia aici), nu m-am gândit că o să citesc vreo carte şi mai bună scrisă de Nora Roberts… asta până am început REFUGIUL-SEMNUL SORȚII. Mi-a plăcut atât de mult încât mooor de nerăbdare să mă apuc de volumul 2 pentru a afla finalul poveştii.

Reece era o tânără ce călătorea singură în maşina ei fără o țintă anume,se baza pe instinct când făcea stânga sau dreapta. Aşa a ajuns în Angel Fist unde a hotărât să rămână o vreme, să se angajeze o perioadă pentru că nu mai avea bani.
 Peisajul a ajutat mult la luarea acestei decizii, fiind hotărâtă să trăiască în prezent,să se bucure ca o persoană normală,fără să-i fie frică.

Atunci când i-a apărut în fața ochilor un afiş care anunța că restaurantul lui Joanie angajează bucătar, a considerat acest lucru un semn şi surprinzându-se şi pe sine a intrat să vadă despre ce era vorba. Stilul smucit al Joaniei nu i-a dat prea mult timp de gândit şi s-a trezit angajată şi mândră de pasul uriaş pe care îl făcuse spre vindecarea ei .

Refugiul – o carte alertă

Pe parcursul cărții aflăm motivul pentru care Reece era atât de nervotică,obsedată de control şi cu o frică permanentă în sân… ea a trecut printr-o adevărată traumă înainte cu doi ani, o traumă care i-a lăsat atât cicatrici fizice cât şi psihice. Citind acele pagini în care îşi explica drama, am ajuns să o admir şi să o îndrăgesc profund pe Reece, gândindu-mă că eu,probabil dacă aş fi fost în locul ei, nu aş fi reuşit să mai ies din casă sau din spitalul de boli mintale în care s-a internat singură … dar ea este un adevărat exemplu de femeie puternică deşi nu conştientizează acest lucru.

Reece şi-a dat seama repede cum merg lucrurile în acel minunat orăşel,toată lumea cunoştea pe toată lumea, toată lumea ajuta pe toată lumea şi nu avea decât să se bucure de acest lucru. Aşa l-a cunoscut pe Brody-un scriitor cam dintr-o bucată,destul de ursuz,un bărbat căruia ” nu-i plăcea să îngrijească aripa rănită a unei păsări” , dar care s-a dovedit un bărbat cu un caracter puternic şi de mare ajutor la nevoie.

În una din zilele ei libere, Reece a hotărât să urce spre muntele Little Angel . În drum s-a întâlnit cu arogantul de Brody care scria pentru cartea lui. Enervată de limba lui ascuțită, hotărăşte să mai urce puțin ca să rămână singură şi să îşi savureze prânzul. A fost extrem de încântată de peisajul excepțional şi şi-a scos binoclul să poată vedea de aproape minunățiile ce o înconjurau, dar privirea i-a fost atrasă de un cuplu care se certa de partea cealaltă a râului.

Refugiul – despre traume și influența lor

 

Deşi ştia că nu e bine să spioneze, nu a lăsat binoclul jos fiind atrasă de modul în care femeia gesticula nervoasă. Amuzamentul a dispărut de pe chipul lui Reece când bărbatul a început să o lovească şi să o strângă de gât. Reece a început să țipe şi să alerge la vale sperând să găsească ajutor pentru femeie, dar pe drum a dat peste Brody care a liniştit-o în modul său şi s-au întors la locul unde ea a stat să vadă şi el crima. Dar mare a fost surpriza când totul părea neatins de cealaltă parte a râului. Cei doi au coborât în oraş şi au vorbit cu şeriful.

Frustrarea lui Reece creştea tot mai tare pe zi ce trecea deoarece nu existau semne de crimă acolo şi era conştientă că trecutul ei o făceau mai puțin credibilă. Cu toate acestea, s-a bucurat de susținerea lui Joanie şi a lui Brody.

Sunt foarte curioasă să văd ce o să se întâmple mai departe… cine e criminalul? Cum se va sfârşi povestea lor ,dar şi a lui Linda -chelnerița cu care lucra Reece- şi a lui Lu- fiul fustangiu al Joaniei care încă nu ştia că Linda şi-a propus să îl ia de soț; dar cel mai tare sunt curioasă dacă lucrurile ce le găsea Reece mutate prin apartamentul ei, erau mutate de ea în timpul atacurilor de panică- aşa cum se convingea ea- sau dacă cineva încearcă să o constrângă să plece din acel orăşel folosindu-se de temerile şi obiceiurile ei – aşa cum cred eu !

 

 

 
 
 

 

 

 

 
 

You may also like...

6 Responses

 1. Da, interesanta cartea. Nora R. are carti minunate. Pe aceasta nu am citit-o.

 1. 18 aprilie 2019

  […] aici recenzia carții Refugiul – volumul […]

 2. 20 aprilie 2019

  […] aici2. Martora – recenzia aici3.  Lordul ispitei- recenzia aici4.  Refugiul –recenzia aici, recenzia aici5. Cântecul de sirenă – recenzia […]

 3. 13 iunie 2019

  […] Dacă ar fi să dau acum exemple, în minte îmi vin Martora, Obsesia și cele două volume din Refugiu. Mulțumesc, Libris, pentru […]

 4. 20 august 2020

  […] la el acasă în aceste cărți, la fel și iubirea . Despre aceste două volume v-am vorbit aici și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *