ÎNGERI RĂTĂCIȚI de MARIUS ALBERT NEGUȚ recenzie

Nu poți citi Îngeri rătăciți fără să simți că ceva se schimbă în tine… poate este vorba de faptul că ajungi să îți dai seama cât de răi pot fi oamenii, poate că îți vin în minte tot felul de situații în care ai judecat fără să știi prea multe detalii și acum te simți vinovat… sau poate vinovăția vine din ignoranța față de Revoluție și victimile ei, pe care tocmai o conștientizezi? În orice caz, după ce o să citești această carte, cu siguranță nu vei mai putea să privești un copil al străzii cu aceeași nepăsare și vei fi cu adevărat recunoscător pentru ceea ce ți-a oferit Dumnezeu.

  Radu Ursu este, la prima vedere, un boschetar iubitor de alcool. Într-o noapte, când tânărul său prieten, Gargamel, un copil al străzii, încerca să îl sprijine și să îl ducă la căldură, observă o femeie care sare în apa înghețată. Bântuit de umbrele trecutului, aleargă hotărât să o salveze. Ursu a dus-o în adăpostul lor, știind că era abolut necesar să se încălzească rapid.   Când femeia s-a trezit, Ursu și-a dat seama că ea chiar și-a dorit șă moară, iar el avea de gând să afle motivul. Numele ei era Lia și era fiica vitregă a unui om extrem de periculos și fără scrupule. Iordache era în stare de orice și Lia îl ura!  

Lumea e urâtă? Închide ochii, astupă-ți urechile și fă-o cât de frumoasă vrei… Apoi, dă vina pe mine că ți-am arătat hidoșenia ei, fără să vezi că iluzia, pe care singur ți-ai creat-o, te împiedică să schimbi realitatea.- Marius Albert Neguț

  Gargamel vine cu vești de la suprafață, anunțându-i că sunt căutați de poliție. Când își dau seama că nu mai sunt în siguranță, pleacă prin tuneluri sperând să poată scăpa de urmăritori. Acolo, Ursu i-a povestit Liei cine era și cum a crescut, făcându-ne cunoștință cu Răducu- un copil căruia i-am plâns de milă și care îmi va rămâne veșnic în suflet.    Deși Ursu reușea să povestească despre viața lui de parcă altcineva ar fi trăit-o, Lia era îngrozită de ceea ce auzea.

Mi-a plăcut mult familia lui adoptivă… o familie de țigani de pe strada Veseliei. Sofian mi-a câștigat simpatia și respectul când s-a luptat să îl scoată pe Răducu de la casa de copii din Siret, denumită mai târziu, pe bună dreptate, Orfelinatul groazei. Răducu a trăit acolo clipe de coșmar, dar a reușit să evadeze împreună cu un prieten de suferință, înainte ca Sofian să reușească să ajungă la el.   Unde ajunge Răducu după evadarea lui? Cum își trăiește acesta copilăria și de ce a ajuns să își ducă veacul printre aurolacii Bucureștiului? Cine era cu adevărat tatăl Liei? Vor reuși cei trei să scape sau să ducă vreodată, o viață liniștită?

Vezi aici recenzia altei cărți scrisă de Marius Albert Neguț

 
 
 
Recunosc că povestea de iubire din carte, m-a luat pe nepregătite. Dar se pare că prin ororile lumii, iubirea își face tot timpul loc. Această evadare din grozăviile descrise, a îndulcit puțin cartea și a făcut-o mai ușor de acceptat. 
 
Am apreciat mult faptul că niciun personaj nu a fost ignorat, că am aflat ce s-a întâmplat cu fiecare personaj ce a avut un rol în viața lui Răducu sau a Liei. Nu am arămas cu nicio întrebare atunci când am închis cartea și asta m-a mulțumit.
 
Consider că ÎNGERI RĂTĂCIȚI a fost cea mai bună investiție a mea, în materie de cărți, pe 2017, am citit-o cu sufletul la gură, cu speranță și cu indignare. Recomand cu tot sufletul această carte!
 
Cartea poate fi cumpărată de aici. 
Nu uitați că drepturile de autor din vânzarea acestei cărți vor fi donate unei fundații ce are ca scop educația copiilor defavorizați! 

You may also like...

20 Responses

 1. Absolut superba cartea asta. La fel si recenzia ta.

 2. Nu am citit cartea, deși mi-o doresc de foarte mult timp. Felicitări pentru recenzia absolut minunată! <3

 3. maria ancuta spune:

  Suna foarte bine aceasta carte. Felicitari pentru recenzie

 4. Diana Răuțu spune:

  O trec pe listă. Fumoasă recenie, felicitări! Dacă tot nu ajung la Gaudeamus măcar îmi măresc wishlist-ul pentru Black Friday.

 5. Negut Marius spune:

  Vă mulțumesc pentru aprecieri! 🙂

 6. Laura spune:

  M-am gândit ca titlul ascunde o poveste tristă! Felicitări! Nu stiu daca as putea-o citi încă!

 7. Dana spune:

  Fără dar și poate, o carte minunata, în stilul profund și izbitor al autorului. O recenzie minunată!❤

 8. Eva Anca spune:

  Superba carte! De fapt, toate cartile lui Marius sunt must-read!

 9. Silvia spune:

  Frumoasă recenzie

 10. Loredana Maria spune:

  O carte frumoasă care merită citită

 11. Simona Banica spune:

  Merita luata în vizor!

 1. 7 martie 2019

  […] ce am citit Îngeri rătăciți, am fost cucerită de stilul autorului și sigură că îmi vor plăcea și operele sale viitoare. […]

 2. 11 martie 2019

  […] Îngeri rătăciți. Nici nu știu când am citit-o… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *