Un colind de Crăciun de Charles Dickens ; titlul original: A Christmas Carol

un colind de craciun
Sursa img:http://image.slidesharecdn.com/charles-dickens-un-colind-de-craciun

Cam greu luna aceasta cu lectura… Totuși, am reușit să citesc o cărticică care era de mult timp pe lista mea de lectură. Mă refer la UN COLIND DE CRĂCIUN de Charles Dickens. O carte scurtă, dar un must read în această perioadă deosebită a anului. În trecut am reușit să văd filmul și, deși incă de pe atunci mi-am propus să citesc cartea, abia acum am reușit.

Mi-a plăcut mult ideea cărții. Mi-a plăcut faptul că te face să îți analizezi faptele și gândurile. Că te face să conștientizezi importanța unei fapte bune și modul în care un lucru mărunt pentru tine, înseamnă enorm pentru altcineva.

 

Colind de Crăciun – o carte potrivită pentru oricine

Scrooge este personajul principal al cărții. Prin el trăim spaima adusă de imaginea vieții veșnice chinuite de după moarte, dar și bucuria adusă de conștientizarea faptului că niciodată nu e prea târziu să te schimbi, să devii o persoană mai bună. Tot prin intermediul lui ne dăm seama cât se importantă este iubirea pentru copilași și cum un comportament rece și distant al părinților le poate afecta viața.

Scrooge este un bătrân zgârcit și morocănos, care preferă să își trăiască viața singur. Dar când fantoma singurului său prieten, mort de 7 ani, și-a făcut apariția, promițându-i trei vizite a trei spirite, lucrurile au început să se schimbe. Scrooge a fost silit să retrăiască momente chinuitoare pentru el, dar și să observe viața şi problemele celor din jur.

Această cărticică este o adevărată lecție de viață din care avem cu toții ceva de învățat.
Dacă nu e deja pe lista cărților citite, vă sfătuiesc să vă faceți timp pentru ea în această perioadă! Cartea se găsește și în ediții special create pentru copii și poate fi un cadou inspirat și apreciat.

Sărbători fericite și lecturi inspirate vă doresc!

You may also like...

5 Responses

  1. Ai dreptate, chiar se potriveste in perioada aceasta, iar lectiile de care avem parte sunt unice. Mie imi plac cartile lui Charles, nu le-am citit pe toate, dar planuiesc. Multumesc pentru ca mi-ai amintit de aceasta carte, o citisem anul trecut, in preajma Craciunului. 😀

  2. Si eu am citit-o, dar nu anul aceasta. Adaptări dipa această carte am vazut nenumărate si intodeauna ma uit cu drag.

  3. O carte potrivita pentru perioada aceasta din an. Am citit-o acum multi ani.

  1. 2 decembrie 2019

    […] cât și pentru adulți. Poate de aceea se găsește în atât de multe variante și chiar și sub titluri diferite. Astăzi vreau să vă prezint o ediție creată special pentru copii, apărută la Editura Corint, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *