Poveste de Crăciun – carte pentru copii

Dacă sunteți ca mine, sigur vă doriți ca în decembrie copiii voștri să aibă cărți potrivite sezonului la îndemână. În fiecare an m-am asigurat că Maia are o astel de carte aproape. O carte cu și despre Crăciun, o carte colorată, atractivă, dar și din care poate învăța ceva. Fie că ne referim la obiceiuri sau la conștientizarea faptului că trebuie să fim mereu buni și grijulii cu cei din jur. Poveste de Crăciun de Charles Dickens este o poveste nemuritoare. O poveste care trece din genereație în generație, ducând cu ea un astfel de mesaj.

Toată lumea a auzit de cele trei spirite, Fantoma Crăciunului trecut, Fantoma Crăciunului prezent și Fantoma Crăciunului viitor. Chiar dacă nu ați citit cartea ați văzut filmul sau ați auzit pe cineva vorbind despre ele. Personajele lui Dickens, din Poveste de Crăciun, au devenit faimoase și sunt sigură că nu sunt singura care a auzit sau a folosit expresia Nu fi așa un Scrooge! Poveste de Crăciun este potrivită atât pentru copii cât și pentru adulți. Poate de aceea se găsește în atât de multe variante și chiar și sub titluri diferite. Astăzi vreau să vă prezint o ediție creată special pentru copii, apărută la Editura Corint, acum în 2019.

poveste de craciun,charles dickend,carte pentru copii,

Despre Poveste de Crăciun – Editura Corint Junior

Această variantă a cărții lui Charles Dickens, Poveste de Crăciun, are formatul 20,5 X 26 cm și are coperta cartonată, oferind rezistență cărții. Are 176 de pagini, lucioase, suficient de groase și de calitate. Textul are o mărime potrivită și este așezat în pagină astfel încât să nu obosească ochii. Ilustrațiile sunt minunate. Colorate sau sumbre, în funcție de ceea ce reprezintă și, cu siguranță, sunt de mare efect. În video-ul de mai jos puteți vedea cum arată interiorul cărții și să vă convingeți că nu veți fi dezamăgiți.

Maia și-a dorit să citească povestea lui Scrooge după ce, cândva, anul trecut, i l-am pomenit și l-am dat exemplu negativ. Aveam deja acasă o variantă a poveștii și intenționa să o citească. Dar, atunci când am văzut această ediție, apărută la Editura Corint Junior, am fost amândouă impresionate. Mă bucur că am reușit să îi ofer această bucurie. Zilnic citește măcar câte un capitol cu mare entuziasm. Scrooge o amuză, prin felul său ursuz de a fi, iar faptul că ilustrațiile sunt atât de grăitoare, o ajută să înțeleagă mai bine povestea și să își imagineze corect scenele prezentate.

Consider că Poveste de Crăciun poate fi perfectă pentru cadoul de Moș Nicolae sau Moș Crăciun. E minunat când putem îmbina utilul cu plăcutul, nu-i așa? Cartea se găsește, cu reducere, aici.

You may also like...

32 Responses

  1. anasylvi spune:

    E foarte frumoasa cartea, o am si eu intr-o alta editie, foarte frumoase ambele editii. Lecturi placute!

  2. Silvia spune:

    Frumoasă carte!!!!

  3. Mirela Marin spune:

    Niciodată nu mă pot opri din cumpărat cărți, atât pentru mari, dar mai ales pentru copii.
    Poveste de Craciun este o carte atât de frumoasă încât nu știu câți sunt care să-i reziste.
    Mulțumesc!

  4. Eva Anca spune:

    Si noi o avem fix in editia asta si urmeaza sa o citim.

  5. Mi se pare o poveste minunata și potrivita pentru cei mici

  6. Denisa spune:

    Ce poveste frumoasa! Imi place tare mult.

  7. Cât de mult mi-a placut povestea, as vrea sa o recitesc anul acesta alaturi de nepotica mea.

  8. Anca spune:

    Chiar nu am nici o carte de acest gen, o sa o caut pe aceasta.

  9. Cred ca le va face serile mult mai drăguțe celor mici ☺️

  10. Diana Timofte spune:

    Ce frumoasa e cartea ! Mi-ar placea sa o am si eu in colectie !

  11. Povestea este superba, iar varianta asta de la Corint arata intr-un mare fel.

  12. Lelutiu Ioana spune:

    Este pe lista noastră pentru Crăciun!

  13. Simona spune:

    In aceasta perioada ma bucur si eu de cartea asta minunata!! E o editie superb ilustrata si ma bucur ca au publicat-o cei de la Corint in aceasta varianta.

  1. 2 decembrie 2019

    […] vă sfătuiesc să vă faceți timp pentru ea în această perioadă! Cartea se găsește și în ediții special create pentru copii și poate fi un cadou inspirat și […]

  2. 16 decembrie 2019

    […] că Maia nu lipsește din nicio poză […]

  3. 19 decembrie 2019

    […] Aceste două cărți le-am primit de la Editura Corint. Prima aparține de Leda Edge, iar a doua de Corint Junior. Despre Poveste de Crăciun v-am vorbit deja aici. […]

  4. 14 ianuarie 2020

    […] în luna decembrie. Printre ele putem număra Poveste de Crăciun – despre care v-am vorbit aici. Încă două cărticele frumoase tot de la Corint Junior – despre care am scris aici, câteva […]

  5. 21 februarie 2020

    […] Pit. Aventuri în aparatul de fotografiat al bunicului de Radu Tuculescu, de pe site-ul celor de la Corint Junior. Căutam împreună o carte pentru copii potrivită pentru ea și programul ei actual. Așadar, […]

  6. 4 decembrie 2020

    […] oferită cadou în perioada aceasta. Mă refer la Poveste de Crăciun, despre care am scris aici. E […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *