Vacanță de Crăciun de W. Somerset Maugham

 
Vacanta de craciun
 
Am terminat și eu cartea aleasă la provocarea CARTEA DE NOTA 10 de luna aceasta, Vacanță de Crăciun. Recunosc că titlul mă ducea cu gândul la cu totul altceva… la o carte ușoară plină de bunătate, relaxare și iubire! Ce am găsit? Păi am găsit o carte puțin greoaie , care abordează teme serioase. O carte care ne prezintă drama unei tinere femei și prin ea, a națiunii din care face parte.
 
Ca și în Vălul pictat (recenzie aici), mi-a plăcut faptul că nu au  apărut personaje pe care să le poți uita, personaje de umplutură. Autorul a ales să ne prezinte povestea de viață a tuturor personajelor, astfel încât să le putem atribui un chip, chiar și un suflet.
 
 
 
 

Vacanță de Crăciun – pleci copil, te întorci bărbat

Charly este un băiat de douăzeci și ceva de ani, cuminte și respectuos cu cei din jur. Era iubit de familie și îi iubea la rândul său foarte mult. Acesta a ales să vină la Paris pentru a petrece Crăciunul cu prietenul lui din copilărie, dar și pentru a gusta din plăcerile vieții. Așa a ajuns să facă cunoștință cu Lydia – o femeie care l-a făcut să vadă altfel lumea și oamenii, dar și să fie recunoscător pentru viața tihnită pe care o are.  

Prietenul lui Charly m-a cam îngrozit, dar m-a și amuzat cu gândurile și metodele lui de a aborda viața. De asemenea, m-au trecut tot felul de fiori când am intrat mai adânc în mintea soțului Lydiei.  

După cum am mai spus, cartea abordează teme serioase și modul de gândirea unui ucigaș este extrem de înfricoșător.    Deși aveam alte așteptări de la această carte, mi-a plăcut surprinzător de mult și mă bucur că am citit-o!  

Voi ați citit cartea? Abia aștept să aflu și părerile voastre despre ea! Așadar, nu ezitați să îmi lăsați un comentariu.

You may also like...

10 Responses

 1. Laura Elena spune:

  Eu abia asteptate să mă apuc de ea! Am înțeles că nu este ceea ce pare, dar trebuie să mă conving.

 2. Nu am citit cartea. Ca si tine insa titlul m-a facut sa cred altceva: o poveste de Caciun sau ceva de genul 😉

 3. Imi place tare mult descrierea ta. 🙂 De altfel, imi place si ce tema abordeaza .Felicitari!

 4. Silvia spune:

  Îmi place prezentarea ta!!!

 5. Eva Anca spune:

  Dupa titlu si eu as fi zis ca e o carte usoara si relaxanta.

 6. Dana spune:

  Nu am citit-o, dar mă tentează după ce am citit recenzia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *