UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE de JOJO MOYES recenzie

Deși anul acesta am citit doar cărți bune și mai avem câteva luni până la sfârșitul anului, de pe acum vă spun că UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE va rămâne în topul celor mai bune cărți citite în 2017. Mă așteptam la o poveste frumoasă de dragoste, poate puțin prea siropoasă, cu ceva dramă, dar totuși plăcută. Insă, această carte mi-a întrecut mult așteptările. Da, a avut o poveste frumoasă de dragoste, dar nicidecum prea siropoasă sau clișeică. A avut și dramă, dar nu genul acela de dramă des întâlnită în cărțile de dragoste.

Drama acestei cărți s-a concentrat mai mult pe nedreptatea din lume. Pe încercarea de a fi corect, chiar dacă primești răutăți și probleme în schimb. Autoarea a scos această nedreptate în evidență, s-a jucat cu emoțiile mele, dar mi-a oferit și siguranța că în cele din urmă lucrurile bune li se întâmplă oamenilor buni. Că ajutorul vine din cele mai neașteptate locuri și că nicio problemă nu este veșnică.  

Vezi aici o altă dramă

Jess își crește cei doi copii singură. Și asta de când soțul ei s-a hotărât că totul este prea mult și s-a mutat la mama lui, undeva în Scoția. Jess muncea mult. Nu avea niciodată timp de ea și chiar dacă își iubea nespus copiii, nu reușea să stea prea mult cu ei.

Nikie a intrat în viața lui Jess când avea opt ani. El este copilul soțului ei, dar ea niciodată nu a arătat că asta ar fi o problemă. El este diferit de ceilalți adolescenți și acest lucru îi aduce doar probleme. Veșnic este agresat verbal sau fizic și de aceea își petrece tot mai mult timp în fața calculatorului.  

Tanzie este un copil foarte deștept. Iubește matematica și este foarte încântată de oferta primită de la una din școlile private de prestigiu. Deși i se oferă o reducere de 90% a taxei, diferența tot îi face probleme lui Jass. Ea se târăște de pe o zi pe alta, neprimind niciun ajutor de nicăieri. Probabil vă gandiți că Tanzie are și tată. Așa e, dar el refuză să îi ajute.

Un bărbat și o femeie + doi copii și un câine

La insistențele profesorului de matematică, Jess hotărăște să își ducă familia în Scoția, pentru ca Tanzie să poată participa la o olimpiadă, ce i-ar putea aduce suma necesară pentru a putea începe studiile la acea scoală privată.

Cei trei și câinele lor uriaș, Norman, pornesc în rabla lăsată de tatăl lor, spre Scoția. Bineînțeles că nu ajung prea departe și sunt opriți de poliție. Acest lucru nu îi aduce lui Jess decât o mulțime de alte probleme.

Vezi aici o altă carte scrisă de Jojo Moyes

un barbat și o femeie
 
 
 
 
În peisaj apare domnul Ed Nicholas, un tip bogat dar plin de propriile probleme – unele amenințându-i libertatea. Mânat de dorința de a face ceva bun, se oferă să ducă familia menajerei lui (Jess îi făcea curat în una din case) acasă și ulterior în Scoția. 
 
Acum, imaginați-vă un câine uriaș și plin de bale, doi copii puțin cam ciudăței și doi adulți care nu s-au cunoscut în circumstanțe tocmai plăcute, înghesuiți într-o mașină scumpă, făcând un drum de aproape 1000 de km cu 60/h, deoarece Tanzie suferea de rău de mașină. Așa au parte de diferite întâmplări plăcute și mai puțin plăcute, care le dă ocazia să se cunoască mai bine și să se atașeze unul de celălalt.

Va reuși Tanzie să facă ceea ce și-a propus? Oare ideea lui Jess de a duce copiii în vizită la tatăl lor se va dovedi a fi una bună? Va reuși Ed să își rezolve problemele? Cum va reacționa acesta când va afla ce îi ascunde Jess? Vă invit să citiți cartea și să aflați răspunsurile. Eu îi ofer cărții 5 steluțe pe Goodreads!

You may also like...

15 Responses

 1. Daniella L spune:

  Te mai laud sau imi aduci cartea si fara?:)))
  Ce sa fac, si de data asta m-si convins, ai un stil!!! Felicitări! :*

 2. Laura Candrea spune:

  Vreau si eu. Sunt curioasă ce se întâmplă! Felicitari Adriana!!!!

 3. maria ancuta spune:

  cat de interesant suna si m-ai facut foarte curioasa sa vad cum decurge calatoria celor 5 personaje ( c trebuie sa il punem la socoteala si acel caine balos) cu masina. Felicitari pentru o recenzie superba

 4. Admin spune:

  Mulțumesc mult! Mă bucur că am reușit să te fac curioasă 😀

 5. Unknown spune:

  Felicitări pentru recenzie.Trec cartea pe lista scurta.

 6. Eva Anca spune:

  Deși m-a tentat când a apărut, nu am citit cartea asta. Foarte frumos ai prezentat-o.

 7. Silvia spune:

  Ai prezentat o foarte frumos!!!!

 8. Dana spune:

  Dacă nu e prea sirop, ținând cont de recenzia entuziasta, as citi și eu povestea asta care îmi stârnește interesul.

 1. 13 martie 2019

  […] evoluția, să le judec(uneori) și să sper că vor avea parte de un final fericit:       1. Un bărbat și o femeie. Am adorat cartea aceasta! Este una dintre cele mai frumoase cărți citite în 2017. Determinarea […]

 2. 5 decembrie 2019

  […] Un bărbat și o femeie – recenzie 2. Refugiul- recenzie 3. Love&Gelato […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *