Crucea de foc volumul 2 – Diana Gabaldon

Deși a trecut destul de mult timp de când am citit Crucea de foc volumul 1, atunci când am început al doilea volum, a fost ca și când abia aș fi terminat primul volum. Toate lucrurile importante mi-au revenit în minte, toate numele întâlnite pe parcursul lecturii nu mi-au fost deloc străine și nu am avut nevoie să mă chinui să îmi aduc aminte ceva.

Diana Gabaldon are un stil plăcut și o imaginație extrem de bogată. Seria Outlander este pur și simplu wow. Este bine documentată, este coerentă, deși fiecare volum este stufos, iar seria are multe părți.

crucea de foc, outlander,diana gabaldon

La fel ca și celelalte volume, Crucea de foc volumul 2 mi-a oferit adrenalină, amuzament, mister și momente romantice. Deși volumul are 877 de pagini, nu m-a plictisit deloc și abia mi-am dat seama când am ajuns la final.

Crucea de foc – când pericolul este la tot pasul

Încă de la începutul volumului, misterul își face loc printre pagini. Atunci când o sclavă este ucisă la nunta mătușii Jacosta, Jamie și Claire încearcă să afle cine și-ar dori să facă acest lucru îngrozitor și, mai ales, cine era persoana cu adevărat vizată. Deoarece sclavii nu aveau un rol prea important în societate, erau siguri că sclava s-a aflat la momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Cei doi nu au o misiune ușoară, deoarece la nunta Jacostei cu Duncan au luat parte foarte mulți invitați.

Și în acest volum, Jamie continuă să îl caute pe Bonnet, cel care i-a violat fiica. Vestea a ajuns la urechile multor persoane, dar acest lucru nu este neapărat benefic.

La Fraser Ridge lucrurile s-au dezvoltat frumos. Brianna și Roger, alături de micuțul Jemmy, și-au găsit locul. Duc o existență total diferită de ceea ce au trăit ei înainte să treacă prin cercul de piatră.

Atunci când bărbații de la Ridge trebuie să formeze o mică armată și să plece să lupte împotriva unui grup nemulțumit de cum funcționau lucrurile, Roger ajunge într-o situație de nedescris. De multe ori m-am gândit oare cât îl va mai chinui autoarea. De când a trecut prin cercul de piatră, Roger a fost nevoit să sufere extrem de mult. Totuși, nu este singurul care trece prin momente grele. Locuind în mijlocul sălbăticiei, cei de la Fraser Ridge sunt mereu pândiți de pericole. Claire este nevoită mereu să își facă treaba de doctor, având la îndemână foarte puține lucruri folositoare.


Crucea de foc volumul doi, se găsește pe Librarie.net, mai exact aici. Dacă nu ați început seria, vă recomand să o faceți. Merită fiecare bănuț, din punctul meu de vedere.

You may also like...

8 Responses

 1. Laura spune:

  Se vede cât de tare ți-a plăcut! Am citit si eu un volum la recomandarea ta și parcă aș continua seria! Mersi!

 2. Eva Anca spune:

  Foarte frumos vorbesti despre seria asta! Pe mine nu m-a tentat sa o citesc, desi pare tare buna.

 3. Dobrișan Maria Ancuța spune:

  Mă sperie aceasta serie prin numărul de pagini, dar mă atrage prin recenzia ta și prin modul cum o creionezi. Felicitări.

 4. Dana spune:

  Cred că e o serie tare frumoasă, cel puțin așa ai prezentat tu acest volum, mi-ar plăcea sa o citesc, deși ma sperie amploarea sa.

 5. Simona Banica spune:

  Recenzia este minunata mi as dori sa citesc cartea!

 6. anasylvi spune:

  Foarte frumos ai prezentat volumul, mi-a placut mult si mie. Intr-adevar, bietul Roger a avut multe de tras. Mi-a placut si revenirea lui Ian cel Tanar.

 7. Ce dor mi s-a facut de personaje! E seria mea preferata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *