LORELAI de ALLEX TRUȘCĂ – carte pentru copii

Cartea pentru copii, Lorelai, este scrisă de Allex Trușcă – autorul romanului fantasy Nebunul alb. Deasemenea, Allex Trușcă a contribuit și la Povestiri SF. Când am auzit că a scris o carte pentru copii am fost plăcut impresionată și curioasă să văd despre ce este vorba.

Copiii citesc

Mă bucur mult când văd cât de încântată este Maia atunci când primește cărți. La fel de încântată a fost și atunci când Lorelai de Allex Trușcă a ajuns la noi. Coperta atrăgătoare și-a făcut imediat efectul asupra ei și a început să o răsfoiască curioasă să vadă cine era Lorelai. Tare s-a mai amuzat când a aflat că Lorelai era o varză și și-a propus să o citească imediat ce avea să termine cartea deja începută.

Lorelai de Allex Trușcă – carte pentru copii

Ne-a plăcut Lorelai. Încurajează copiii să aibă încredere în ei și să viseze. Ne-au plăcut, deasemenea, și ilustrațiile. Maia le-a studiat cu atenție și a ajutat-o să își contureze în minte personajele.
Am și o nemulțumire, dacă pot să îi spun așa: mi-ar fi plăcut ca textul să fie altfel așezat în pagină. Deja ați observat că Maia citește și cărți mai lungi, nu doar cele pentru vârsta ei. La Lorelai, deși povestea a captivat-o, a simțit nevoia să facă pauze. Probabil pentru copilașii mai mari nu este o problemă, dar noi ne lăudăm, deocamdată, cu doar șase ani jumătate.
Lorelai de Allex Trușcă poate fi cu succes citită și copilașilor mai mici, înainte de culcare. Personajele simpatice cu siguranță vă vor cuceri copilașii. Cioara cea înțeleaptă, ardelul cel țâfnos și nu în ultimul rând, varza Lorelai, le vor asigura vise frumoase micuților.

Maia povestește Lorelai de Allex Trușcă

Vă invit să o urmăriți pe Maia cum povestește despre ultima ei carte citită, Lorelai de Allex Trușcă.
Vezi aici ce cărți a mai citit Maia.

You may also like...

24 Responses

 1. Mie imi plac mult cartile pentru copii, mai ales cand le citesc cu nepotica mea sau cand sunt povestite de alti copii.

 2. Daniella L spune:

  Câtă pasiune si dicție!Felicitări, Maia!��

 3. Luca Raluca spune:

  Imi plac mult cartile pentru copii, mai ales daca sunt creative si amuzante!

 4. Mirabela M spune:

  A m si eu cartea, dar nu am apucat sa o citesc.

 5. infofiltru spune:

  Sa-ti traiasca fetita, e foarte dezinvolta in fata camerei 😉

 6. Mikyangel spune:

  Si eu i-am cumparat baietelului meu Dragos multe carti pentru copii dar deocamdata nu pare foarte atras de ele. Prefera povestile online.

 7. Lamiita Petre spune:

  Ma bucur mult cand vad copiii ca sunt incantati de carti, ca citesc. Si am avut ocazia sa vad cativa, in ciuda tuturor spuselor ca ei nu mai citesc. Sper sa nu fie doar cazuri izolate ceea ce spun ca am vazut eu.

 8. Ma bucur cand vad ca sunt copii care citesc cu drag. O felicit pe Maia.

 9. Doina Racoti spune:

  Felicitari Maia! Esti o minune de copil!

 10. vyo vyoleta spune:

  Felicitari papusica mica, ma bucur ca mai sunt copii carora le place sa citeasca si sa povesteasca.

 11. Steluta Albu spune:

  O sa i-o prezint si eu Jasminei pe Maia a ta!

 12. Pare o carte excelenta. Mi-as dori ca si fetita mea sa citeasca la fel de mult cand va creste mai mare

 13. Am sa recomand cartea si elevilor mei! Poate le sugerez sa povesteasca si ei asa !

 14. Am auzit de aceasta carte, dar nu stiam ca-i pentru copii si nici atat ca are ilustratii. O s-o caut pentru nepotica mea.

 15. Admin spune:

  Da, i-a plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *