MISTERUL GEMENELOR de ADI RULE recenzie

Luna aceasta am avut chef să citesc ceva fantasy. Editura Corint mi-a sărit în ajutor cu această minunăție de carte. Misterul Gemenelor este un fantasy ușurel, cu o poveste interesantă, cu legături de familie, cu trădări neașteptate și cu responsabilități colosale pentru eroii noștri.

corint
 
 
 

Misterul gemenelor – despre reguli și necesitatea de a le încălca

 
Eroina noastră este o aripi-roșii. Are o soră geamănă pe nume Jay. Aripi- roșii trăiește doar datorită părinților ei care nu au putut să o înece așa cum era regula. Tatăl – părintele uman al gemenelor, s-a mutat cu ele într-un orășel de lângă marele vulcan Mol. Aripi roșii a trăit ascunsă în toți acești optsprezece ani, exceptând rarele momente când îi lua locul surorii ei și se aventura în lumea periculoasă de afară.
 
Deși acest schimb a ferit-o de pericole, acum este descoperită de preoți și este nevoie să se folosească de focul din interiorul ei pentru a se apăra. Aripi-roșii a fost uimită de forța pe care o avea și de dorința de a distruge apărută odată cu focul. Atunci l-a cunoscut pe Corvin. Tânărul i-a sărit în ajutor, deși a fost bătut rău de preot. Aripi-roșii îl scoate pe Corvin din mâinile preotului și, lăsându-se ghidată de el, ajung la adăpost. Acolo o cunoaște pe sora acestuia. Nara se ocupa de Buletinul zilnic, dar avea și un scop secret. Corvin a intuit ce ar putea fi noua lui cunoștință și a sfătuit-o să vorbească cu Nara, fiind sigur că o va putea ajuta. Dar aripi-roșii a preferat să se ascundă în continuare și a plecat acasă, chiar dacă era speriată de noutatea ce o aflase acolo. Se pare că exista o orhidee incandescentă care strălucea în preajma unei aripi-roșii.
 
 
 

Misterul gemenelor – o lectura amuzantă și captivantă

 
Jay o roagă pe sora ei să îi ia locul și să meargă pe Insula Roat, ca ea să se poată întâlni cu prietenul ei. Tatăl lor nu era de acord cu el, deoarece studia la templu și era prea implicat. Dacă se apropia prea mult de familia lui, risca să o pună pe geamăna, aripi-roșii, în pericol. 
Aripi-roșii acceptă, sperând că va avea șansa să distrugă orhideea care amenința să îi răpească libertatea. Nu a reușit să facă acest lucru. În schimb l-a cunoscut pe fermecătorul Zahi – al doilea fiu al regelui. 
 
Aripi-roșii își încearcă iar norocul în timpul unei petreceri, dar nici atunci nu reușește să pună mâna pe orhidee. De data aceasta nu a mai avut norocul de a ajunge acasă în siguanță. Aripi-roșii este capturată și dusă la templu pentru judecată. Acum geamăna are șansa de a se descoperi și de a afla de ce este capabilă. În același timp, află și ce se întâmplă cu adevărat la templu și dacă ea este, de fapt, monstrul de care toți ar trebui să se ferească. 
 
 
 
Misterul gemenelor se citește foarte ușor, fiind atât de captivantă, încât îți dorește să o termini cât mai repede. O recomand pentru o zi de weekend liniștită!

You may also like...

19 Responses

 1. Îmi place mult genul fantasy. O voi căuta și pe aceasta.

 2. o carte pe genul meu! superba de altfel!

 3. Anca Rucăreanu spune:

  Acum îmi pare rău că nu am citit-o înainte să o fac cadou. 🙂

 4. Mi-a placut si mie, dar parca aveam asteptari putin mai mari e la ea.

 5. Unique by MM spune:

  Dacă este o carte mai light, amuzantă, este potrivită acestui anotimp, vacanței în general. Cred că merită citită, mi-ar plăcea.

 6. anasylvi spune:

  Nu stiam de aceasta carte, imi place ce ai scris despre ea. 🙂

 7. Am mai citit despre aceasta carte, ma tenteaza si pe mine sa o citesc.

 8. Ce mă bucur că o am acasă! Felicitări prntru recenzia minunată! Mă tentezi foarte tare.

 9. Sa o inece? Fraza aia am citit-o de doua ori, sa fiu sigura. :))) Clar o vreau si eu.

 10. Anndrei spune:

  Și despre asta am auzit multe.

 1. 25 februarie 2019

  […] trimis Întoarcerea, primul volum al seriei Titanii și Misterul gemenelor despre care v-am vorbit aici. Mulțumesc […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *