ȘI MĂ ÎNTUNEC de KIERSTEN WHITE. Saga cuceritorului, partea 1

 

Am citit Și mă întunec datorită provocării #alegeocarte de pe grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit. Recunosc că inițial nu am fost prea încântată și nu aș putea spune exact de ce… Dar provocarea e provocare și imediat am intrat pe Libris și am comandat-o.
 
 
 
 
 
 

Și mă întunec de Kiersten White – fantezie istorică

 
Și mă întunec a fost o adevărată surpriză pentru mine. Deși am observat că este foarte citită și am văzut recenzii pozitive, aveam o reținere în privința ei. Nu credeam că va fi pe gustul meu, iar faptul că este partea I din SAGA CUCERITORULUI nu a fost un plus. Acum, după ce am citit-o, abia aștept să ajungă și partea a doua în mâinile mele.
 
 
 

Și mă întunec – despre viața a doi frați complet diferiți

 
Lada și Radu Drăculea, deși erau frați, erau cât se poate de diferiți. Radu era blând, retras și încerca să evite orice încăierare. Lada era violentă, crudă și hotărâtă. Amândoi erau copiii lui Vlad Dracul. O parte din copilărie și-au petrecut-o în Valahia sub supravegherea doicii. Lada mereu doritoare să atragă admirația tatălui, Radu încercând să treacă neobservat.
 
 
 

Și mă întunec – un roman fascinant, plin de intrigi

 
Lada și Radu au devenit cu adevărat conștienți de nepăsarea tatălui lor atunci când au fost lăsați la curtea otomană ca și garanție că acesta nu își va încălca cuvântul.
 
Adaptarea copiilor a fost grea, mai ales pentru Radu care nu putea privi cu nepăsare ororile care i se arătau. Lada și-a dat repede seama cum voiau cei de la curte să o manipuleze și nu lăsa să se vadă nimic din ce simțea.
 
Cu timpul, Radu se simțea ca acasă. Se bucura de tot ce i se oferea și înțelegea tot mai bine religia lor. Lada nu voia să se simtă acolo ca acasă, gândul fiindu-i la Valahia.
 

Și mă întunec – despre legături, prietenii și interese

 
Siguranța Ladei a fost amenințată atunci când aceasta a devenit femeie. Doar faptul că l-a cunoscut pe Mehmed – moștenitorul imperiului – și că acesta a hotărât ca cei doi frați să îi fie însoțitori, a salvat-o de soarta groaznică pe care ar fi avut-o. 
Cei trei își petreceau mult timp împreună și au crescut avându-se unul pe altul.
 
Lada se antrena continuu cu ienicerii, dorindu-și să fie cât mai bună și să se poată întoarce cândva în Valahia.
Radu citea și studia religia. Îi plăcea să fie tot timpul în jurul lui Mehmed. Se simțea în sfârșit în siguranță și nu dorea să-și părăsească noua casă.
 
Când sosește timpul ca Mehmed să urce pe tron, lucrurile iau o altă întorsătură. Apar decizii grele de luat, care le pot pune prietenia în pericol.
 
 
 

“Un roman uluitor de bun.” – School library journal

 
După cum am mai spus și mai sus, mi-a plăcut foarte mult acest roman. Am apreciat mult harta de la începutul cărții, lista cu personajele și glosarul de la sfârșit. Au facilitat mult lecturarea cărții.
Recomand cu încredere!

 

You may also like...

13 Responses

 1. Anndrei spune:

  Așa și eu, aștept să văd ce păreri ai să știu dacă mă apuc de serie și eu! :))

 2. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Eu sunt atrasă de copertă 🙂

 3. Intresant titlul si recenzia, foarte frumos ai structurat articolul.

 4. Eram sigura ca iti va placea. Ti-am zis eu ca e faina.

 5. Unique by MM spune:

  Mulțumesc pentru recomandare!
  Sunt convinsă că mi-ar plăcea să citesc cartea.

 6. Observ ca ti-a recomandat-o Catalina, deci trebuie sa o pun pe lista.

 1. 11 februarie 2019

  […] citit Și mă întunec datorită unei provocări, iar a doua zi am și comandat de la Editura Corint partea a doua, […]

 2. 15 februarie 2019

  […] mă întunec – recenzia aici. Mulțumesc, […]

 3. 25 noiembrie 2019

  […] am citit primele două volume din Saga cuceritorului de Kiersten White. Despre ele v-am vorbit aici și aici, iar astăzi vă voi spune câte ceva despre ultimul volum al seriei, Măreț vom […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *