Ultima casă de pe strada Needless de Catriona Ward

Ultima casă de pe strada Needless de Catriona Ward încă este în mintea mea, deși am terminat romanul acum mai bine de o săptămână. M-a îngrozit și m-a ținut cu sufletul la gură până la sfârșitul poveștii. Sunt sigură că faptul că sunt părinte a contribuit mult la felul în care am perceput acest roman. Căci este un roman dureros, îngrozitor și care devine tot mai greu de digerat cu fiecare pagină ce ne apropie de finalul său. Nota autoarei m-a ajutat să înțeleg mai bine totul și să privesc personajele într-o altă lumină.

Ultima casă de pe strada Needless de Catriona Ward începe ca orice thriller. Are la bază elemente pe care întâlnim la multe romane de genul acesta… un copil dispărut, un suspect al faptei, o familie îndurerată și un detectiv obosit și sfâșiat de neputință. Dar, cu fiecare pagină, lucrurile iau altă formă și povestea devine tot mai complexă. Eu, una, atunci când am văzut că ne sunt prezentate lucrurile și de către pisica din ultima casă de pe strada Needless, am vrut să las cartea deoparte. Dar mă bucur că nu am făcut-o! Romanul este unul chiar bun, nimic nefiind fără sens.

Ultima casă de pe strada Needless de Catriona Ward

M-am tot gândit cum să vă vorbesc despre cartea aceasta, fără să vă stric uimirea pe care o veți avea când veți începe să puneți lucrurile cap la cap. Cartea este creată precum un puzzle, toate lucrurile fiind legate unul de celălalt. Așadar, am hotărât să nu vă vorbesc despre acțiunea cărții, ci despre Ted.

Ted locuiește în ultima casă de pe strada Needless. Este un tip retras, ce și-a acoperit geamurile și nu își îngrijește curtea. Vecinii nu știu prea multe lucruri despre el. Poate doar că are o pisică și o fiică care îl vizitează uneori, dar pe care nu au văzut-o niciodată. De asemenea, mai știu că îi place să meargă în pădure și să se îmbete într-un anumit local, dar și că a fost considerat suspect într-unul din cazurile care implica un copil dispărut la lacul din apropiere. Una dintre vecine îl știe pe Ted încă din copilărie, deoarece era bună prietenă cu mama lui. Îl știe atașat de ea și foarte ascultător.

Ted merge și la psiholog, chiar dacă are cu totul alte interese față de alte persoane care aleg să meargă la terapie. Pastilele pe care le primește acolo și informațiile pe care încearcă să le scoată de la doctorul său, par a fi suficiente pentru a-l face să revină.

Cine este de fapt Ted și ce se întâmplă cu adevărat în Ultima casă de pe strada Needless vă va uimi cu siguranță. Cartea se poate comanda de aici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *