Măreț vom arde, Saga cuceritorului #3 – Kiersten White

Acum ceva timp, am citit primele două volume din Saga cuceritorului de Kiersten White. Despre ele v-am vorbit aici și aici, iar astăzi vă voi spune câte ceva despre ultimul volum al seriei, Măreț vom arde.

maret vom arde

Mi-a plăcut foarte mult Măreț vom arde de Kiersten White. De fapt, mi-a plăcut extrem de mult întreaga sagă. Pot spune că este seria mea preferată, până în acest moment, dintre cele finalizate. Ar fi o luptă strânsă între Saga cuceritorului și Outlander, dacă cea din urmă ar fi finalizată.

Saga cuceritorului de Kiersten White – despre mândrie, libertate și sacrificiu

Știm deja din volumul doi că Lada Dracul s-a întors în Valahia ca și prinț și că încearcă sa facă ordine în stilul ei, adică prin crimă și cruzime. Are alături de ea oamenii săi de bază, care îi sunt și prieteni. Aceștia o urmează oriunde ea le cere și nu-i pun prea mult la îndoială alegerile. Cel puțin nu arată acest lucru. Lada suferă după fratele ei, Radu cel frumos, dar și din cauza faptului că Mehmed nu s-a comportat așa cum ea ar fi dorit. Așadar, atunci când i se oferă ocazia, îl provoacă. Practic îl invită la război, fără să țină cont de pierderile pe care le poate suferi. Lada își propune să scoată Valahia de sub stăpânirea lui Mehmed. Dar singură nu are șanse și apelează la alți conducători. Unde o vor duce aceste decizii, veți afla voi.

Mehmed este rănit de refuzul Ladei de a se căsători cu el. O dorește lângă el și consideră că, mai devreme sau mai târziu, va reuși să o convingă să vină. Mai mult, și-l dorește și pe Radu aproape. Dorește să fie din nou ei trei, ca în copilărie.

Radu cel frumos devine Radu Bei. El este frământat de deciziile pe care a fost nevoit să le ia atunci când l-a ajutat pe Mehmed să pună stăpânire pe Constantinopol. De asemenea, este chinuit de faptul că a fost nevoit să îi trimită de lângă el pe Nazira – soția lui – și pe Ciprian – bărbatul care a reușit să îi ia gândul de la Mehmed, iar acum nu mai știe nimic de ei. Radu nu îl poate refuza nici acum pe Mehmed și i se alătură atunci când acesta în cheamă. Mai mult, se simte îndatorat față de lume să oprească crimele Ladei. Vă invit pe voi să aflați ce va face Radu.

Măreț vom arde – un final de serie măreț

Mi-a plăcut foarte mult modul în care a fost construit romanul. Întreaga acțiune s-a învârtit în jurul celor trei, pe care cruzimea lui Murad i-a unit pe vecie, de pe vremea când erau copii. Mi-a plăcut mult modul în care fiecare dintre cei trei a fost creat. Mi-a plăcut relația dintre cei doi frați, în condițiile date. Deși în volumul doi Radu mi-a atras puțină antipatie, din diferite motive, aici nu am avut timp să le iau în seamă. S-a transformat într-un bărbat în adevăratul sens al cuvântului. Curajos, isteț, un bun strateg, loial, hotărât.

Dacă vă plac genul acesta de cărți, vă propun să vă îndreptați atenția și spre Saga cuceritorului. Găsiți această serie la Editura Corint, mai exact aici.

You may also like...

26 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Nu am citit nicio carte din aceasta saga. Multumesc pentru recomandare!

  2. Nu am citit cartea, insa chiar pare interesanta din descrierea ta.

  3. Andreea spune:

    Cat de frumos punctat,mândrie ,libertate și sacrifiu ….interesant…

  4. Mi-as dori sa citesc seria, are un subiect destul de tentant! Editura Corin e una din preferatele mele!

  5. Stiu un adolescent care va aprecia tare mult aceasta serie.

  6. Stan Bianca spune:

    pare o carte tare interesantă

  7. Laura spune:

    Pare o serie minunată! Cred ca o voi cumpara!Multumesc de recomandare!

  8. Ioana Margineanu spune:

    Cu ajutorul tau am mai adaugat o carte interesanta pe wishlist. Iti multumesc pentru recomandare.

  9. Silvia spune:

    Pare o serie bună!

  10. Dana spune:

    Nu am abordat până acum acest gen, dar mă faci curioasă, cred că este o serie memorabilă.

  11. Știam de carte dar încă nu am avut ocazia sa o citesc. Urmează sa o cumpar și eu.

  12. Gabriela Alexandra Andrei spune:

    Ai reușit sa ma faci curioasa! Mulțumim de recomandare!

  13. Mihaela spune:

    Nu am mai citit demult o saga si parca mi s-a facut dor. Iar asta pare mai mult decat interesanta. Imi place ca prietenia lor e mai puternica decat orice.

  14. Eu nu sunt fana serii de carti ca parca n am rabdare sa astept.

  15. Noroc de tine ca mi-am amintit sa imi iau si eu volumul 2. :))

  1. 30 noiembrie 2019

    […] Măreț vom arde de Kiersten White. Un final de serie grozav. Mulțumesc Editurii Corint! Recenzia se găsește aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *