Codex Aureus. Nume de Cod De Silviu Radu

Am tot văzut cartea Codex Aureus. Nume de Cod de Silviu Radu prin grupurile de lectură și recunosc că mi-a stârnit curiozitatea. Am tot văzut păreri pozitive despre ea și mi-am dorit să văd ce părere aș avea și eu. Ei bine, dacă și voi sunteți curioși, mai jos veți găsi părerea mea.

codex aureus.nume de cod


Codex Aureus – un manuscris valoros

Codex Aureus. Nume de Cod, începe cu Nota autorului. De acolo aflăm că întreaga trilogie se bazează pe valorosul manuscris Codex Aureus, aflat în incinta bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Manuscrisul Codex Aureus reprezintă cele patru evanghelii. Partea prezentă la Alba Iulia are 111 de file scrise și pictate cu aur.

După cum am spus, acțiunea cărții se învârte în jurul acestui manuscris valoros. Planul pus la cale de organizațiile secrete pentru a-l scoate din țară nu tine cont de umanitate, de câți oameni trebuie să moară sau de interesele României. Oamenii care ar trebui să apere interesele țării, sunt puși în funcții tocmai pentru a facilita scoaterea valorosului manuscris din țară. Ca și în viața reală, biserica nu stă deoparte și ne lovim de personaje fără scrupule, care își urmăresc interesul. Nici “luptele” personale nu lipsesc din Codex Aureus. Nume de Cod. Avem personaje rănite, dornice de răzbunare. Avem personaje îndrăgostite, capabile de multe lucruri.


Codex Aureus. Nume de Cod – cu și despre politică

Eu personal aș fi preferat ca numele alese să nu fie atât de asemănătoare cu cele ale personajelor politice reale (Victor Ronta, Elena Trundea, etc). Având deja o părere personală despre politicienii țării noastre, nu am putut rezona în niciun fel cu personajele din carte. Aș fi preferat ca autorul să aleagă alte nume ( Popescu, Georgescu, etc), așa m-aș fi bazat pe descrierea din carte pentru a-mi crea personajul în minte. Consider că întâmplările și prieteniile pe care le cunoaștem de la TV și care sunt amintite în carte, ar fi fost suficiente pentru a face legăturile dorite.

Repet, pe mine personal m-au “încurcat” aceste nume, sper ca asupra voastră să nu aibă același efect. De asemenea, numărul mare de personaje mi-a îngreunat puțin lectura, fiind nevoită să tot întorc paginile pentru a-mi aminti ce rol are fiecare. Codex Aureus. Nume de Cod de Silviu Radu, este o carte interesantă, în care istoria se îmbină cu ficțiunea. Conspirațiile și strategiile sunt la ele acasă, transformând cartea într-o lectură captivantă. Codex Aureus. Nume de Cod de Silviu Radu se poate cumpăra de aici .

You may also like...

10 Responses

 1. anasylvi spune:

  Multumesc pentru recomandare! Am aflat si eu multe lucruri bune despre roman. Sunt curioasa in privinta caricaturilor de politicieni, dar si in privinta acestui document.

 2. Eva Anca spune:

  Mi s-a parut oarecum amuzanta alegerea numelor personajelor. Mi-a placut cartea desi, cum spui si tu, faceam mereu conexiuni cu persoanele din realitate.

 3. Urmeaza cat de curand si la mine. Abia astept sa vad cum mi se va parea.

 4. Candrea Laura spune:

  Asteptam cu interes recenzia ta! Frumoasa, felicitări! Nr de personaje m-a incurcat putin si pe mine!

 5. Silvia spune:

  Pare interesantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *