Ce activități pot avea copiii iarna

Deoarece iarna nu putem uita copiii prin parc, așa cum facem vara, avem nevoie să le asigurăm mai multe activități. Asta, bineînțeles, dacă nu dorim să ne ciulească urechile și să ne pună nervii la încercare sau dacă nu dorim să îi uităm în fața laptop-ului. Nu știu cum sunt copiii voștri, dar Maia nu se plictisește deloc de YouTube. De aceea ne gândim și la alte activități pentru copii care să îi ocupe timpul și care să o distragă de la atracția principală.

Bine, trebuie să reunosc că nu e genul de copil care să stea doar cu ochii lipiți acolo. De multe ori își pune muzică și dansează după anumite coregrafii găsite. Alteori caută diferite video-uri care să o îndrume să deseneze ceva anume sau să creeze anumite lucruri. Bineînțeles că o urmărește și pe Amira, care ne recomandă mereu cărți interesante.

Activități pentru copii iarna

Din fericire, și iarna copiii pot avea diferite activități în aer liber. Dar cum nu îi putem ține prea mult afară, și cele din interior sunt bine-venite. Pe lângă ieșirile la bulgăreală, dacă avem zăpadă, mai putem să apelăm la:

activitati pentru copii iarna
 1. schi. Eu nu am avut vreodată curaj să mă urc pe schiuri, dar intenționez ca pe Maia să o învățăm de mică, ca să nu îi fie frică.
 2. patinaj. Deși încă nu merge foarte bine, Maia adoră să meargă la patinoar. Zilele trecute s-a deschis patinoarul din oraș și deja pune presiuni asupra mea. Cum prindem un moment liber, o vom duce.
 3. sporturi de sală. De curând, o doamnă antrenor a mers prin clase și a anunțat copiii că ține ore de baschet. Bineînțeles, Maia a fost prima doritoare.
 4. activități la clubul copiilor. Două zile pe săptămână, o oră jumate și-o petrece studiind orga și încă o oră jumătate orientare turistică și lucru manual.
 5. citit. Mă asigur că mereu are la îndemână o carte care poate fi pe gustul ei.
 6. vizite. Ne punem de acord cu alți părinți ca fetele să se viziteze reciproc.
 7. cinema.

Voi ce idei de activități mai aveți? Copiii voștri cum își ocupă timpul iarna?

You may also like...

14 Responses

 1. Raluca Anghel spune:

  E o adevarata provocare iarna cu statul asta in casa. Si eu totma gandesc la solutii, mai ales ca a mea are un 1 an jumate si activitătile pe care le putem face sunt mai restrânse. Foarte bune sugestiile tale ,mulțumesc

 2. Eva Anca spune:

  Foarte bune idei. Noi nu prea avem zapada, astfel ca schiuri, patinaj si tot ce presupune gheata sau zapada cam ies din discutie.

 3. Dana spune:

  Tare frumoase activități ai găsit pentru sezonul rece.

 4. Faine ideile tale. Mereu sunt in cautare de idei de activitati care sa ii tina ocupati. Ai mei sunt prinsi acum cu decoratiunile de Craciun. Amira le face si Darius le strica. :))

 5. Diana Timofte spune:

  Nu am copii, dar articolul e util pentru mamici !

 6. Si calaritul pe zapada poate fi o activitate cu adevarat interesanta.

 7. Mirela Marin spune:

  Sunt destule activități pentru copii și iarna dar tare greu de realizat ținând cont de gadgeturile pe care le preferă.
  Mai mult timp petrecut în aer liber, cu alte activități sunt foarte bune și ajută copilul în dezvoltarea lui.

 8. Eu nu am copii, dar când eram mică patinam în fața casei, pe trotuar si la patinoar, mai tarziu, ma jucam cu zapada toata ziua, faceam tot felul de oameni si de animale, iar in casa citeam povesti. Dar acum, cred ca ar trebui dezlipiti copiii de ecranele telefoanelor mobile 😀

 9. La Frozen ati fost? Am inteles ca a fost destul de fain!
  Sporturi de iarna sunt interesante, doar sa fie fara probleme si este de vis <3

 10. Foarte interesant articolul tau. Trebuie sa ii indepartam de la tableta si telefon pe cei mici si sa le captam atentia cu jocuri si pe timpul iernii.

 11. Amalia Molnar spune:

  Deși sunt friguroasă de fel, cred că iarna este foarte distractivă. Cu toate acestea aștept să gasesc niște activități de iarnă care să nu mă obosească pe mine și să fie perfecte pentru copiii de doi anișori.

 12. Simona spune:

  E bine sa le oferim celor mici activitati placute si pe timp de iarna. Faine ideile tale.

 13. Anca spune:

  Tot zic ca o dau si eu pe cea mica la niste cursuri extrascolare, parca totusi e prea mica.

 14. Alexandroaia Cristina spune:

  Fiind friguroasa din fire, eu iarna prefer sa stau in casa cu o carte in brate. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *