Un bărbat pe nume Ove – impresii film

Filmul Un bărbat pe nume Ove a fost lansat în Decembrie 2015, dar bineînțeles că nu am știut de el. De curând am citit cartea după care este făcut filmul ( recenzia aici) și mi-am propus să văd și filmul cât mai repede. Filmul este încadrat în categoriile dramă și comedie și a fost premiat la Premiile academiei europene de film. Bineînțeles că romanul mi s-a părut mult mai bun decât filmul. Dacă citind am râs în hohote, urmărind filmul, am fost mai mult emoționată decât amuzată. În orice caz, am fost mulțumită de ecranizarea cărții Un bărbat pe nume Ove. În mare parte, povestea a fost respectată. Totuși, Ove a fost mult mai vorbăreț decât în carte și s-a deschis mult mai ușor, lucru care i-a mai tăiat din farmec.

Despre filmul Un bărbat pe nume Ove

un barbat pe nume ove

Ove este un moș ursuz. La 59 de ani a fost concediat și nu prea mai are ce face cu viața lui. Soția i-a murit cu șase luni în urmă și el are de gând să se ducă curând la ea. Ove a dus o viață grea, dar momentele prin care a trecut l-au făcut să devină bărbatul care este azi. Ove este un om integru, corect și, contrar așteptărilor, deschis la minte. Atunci când în casa de alături s-a mutat o familie de tineri, cu doi copii și încă unul pe drum, Ove s-a arătat deranjat de ei. Aceștia erau idioți, după spusele lui Ove. Bărbatul nu putea parca cum trebuie o mașină și nu reușea să deschidă nici măcar un geam blocat. Soția nu știa nici măcar să conducă. Aceștia îi cereau mereu ajutorul, iar Ove, în cele din urmă, îi ajuta. Noua lui vecină nu îl menaja deloc, îi spunea tot timpul când considera că Ove se comportă urât și nu se ferea să țipe la el, dacă era cazul. Dacă va reuși Ove să își ducă planul la bun sfârșit, puteți afla urmărind filmul sau citind cartea.

Voi ați văzut filmul Un bărbat pe nume Ove? Dacă nu, poate va fi filmul de sâmbătă seara!

You may also like...

28 Responses

 1. Nu am ajuns încă nici la carte… Sper să se întâmple curând, iar apoi să ajung și la film!

 2. Dana spune:

  Am să mai aștept cu filmul, vreau să citesc cartea întâi. De ce mă ispitești???

 3. Geo spune:

  Nu am citit nici cartea, așa ca filmul mai are ceva de așteptat. Mersi pentru impresii.

 4. anasylvi spune:

  Imediat dupa ce am citit cartea si am aflat ca e film si ca e suedez (si nu american), m-am decis sa il vad. Mi-a placut filmul, chiar daca lectura e o experienta mult mai complexa (asa este de obicei), filmul a fost bine facut si a urmat linia cartii. Le recomand pe amandoua! <3

 5. Oana spune:

  M ai făcut curioasa sa citesc cartea! Cu toții realizam din păcate doar la necaz ca suntem mai puternici decât stim

 6. Kusmodi Loredana spune:

  Am auzit multe despre ea si as vrea sa o citesc curând si eu

 7. Ioana Alexandru spune:

  Prietena mea are cartea, și de când mă țin să îi spun să mi-o împrumute și tot uit. Vreau să citesc cartea și abia apoi să văd și filmul.

 8. moniquecuisine spune:

  chiar ieri mi-a fost recomandata cartea. acum o sa o citesc

 9. Larisa Eveline spune:

  Am citit cartea, dar nu stiam ca este si film. E adevarat ca de obicei cartea este mult mai buna, dar uneori si filmele ajung destul de aproape, asa ca sunt curioasa sa vad si filmul.

 10. Gavriloi Adina spune:

  Nu am citit cartea, deși este de mult timp pe lista mea și nu am văzut nici filmul.Am înțeles că sunt foarte bune, ambele.

 11. Maniela Stanica spune:

  Frumoasa recenzie!Abia astept sa citesc si eu cartea.

 12. Rosu Gabriela spune:

  O lectura bună!

 13. Ana Oprea spune:

  M ai facut curioasa

 14. Ana Maria Chiperi spune:

  Încă nu am văzut filmul, dar o să-l văd cu siguranță pentru ca ieri am început să citesc cartea și îmi place mult de tot!

 15. Ruxandra spune:

  Nu am văzut filmul,dar am citit cartea și mi-a plăcut tare mult. O să vizionez și filmul.

 1. 11 mai 2019

  […] urmăriți Grey’s Anatomy? Dacă nu, poate va fi Filmul de sâmbătă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *