Cum scăpăm de arsuri în timpul sarcinii

Cum scăpăm de arsuri în timpul sarcinii? Mi-am pus întrebarea aceasta de trei ori pe zi și măcar o dată pe timpul nopții, atât în timpul primei sarcini, cât și la a doua. Știți la ce mă refer, nu? La acele arsuri gastrice îngrozitoare care îți taie orice poftă de mâncare și care, de cele mai multe ori, îți provoacă greață. Din experiența mea pot să vă spun că nu puteți scăpa de ele. Le puteți ameliora, dar să scăpați total de ele, doar când își dorește mama natură veți reuși. Unele femei le au doar două sau trei luni, altele mai puțin norocoase, le au toată sarcina.

Știți că în timpul sarcinii nu este indicat să luăm medicamente fără să fie prescrise de medicul care supraveghează sarcina. Eu, la prima sarcină, am fost genul de graviduță care nu a vrut să ia absolut niciun medicament în timpul sarcinii. La a doua sarcină, lucrurile au stat altfel și nu am mai reușit să evit medicamentele. Bineînțeles că nu am luat nimic de capul meu, ci la îndemnul medicului care mi-a supravegheat sarcina.

Remedii naturale pentru ameliorarea arsurilor gastrice în sarcină:

Pentru că medicamentul prescris de medic nu reușea să facă față, am apelat și la diferite remedii naturale. Aceste remedii erau folosite de mamele sau bunicile noastre și sunt la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să faceți e să le încercați pe toate, până găsiți una care să vă ajute și pe care să o accepte bebe. La mine au funcționat, deși pe termen scurt:

 • făină de mălai. În prima sarcină dormeam cu bolul de făină de mălai lângă pat. A fost singurul aliment care îmi calma arsurile. La a doua sarcină, nu m-a mai ajutat și a trebuit să caut alte remedii.
 • lapte rece. Calmează arsurile gastrice instant. L-am băut pe toată perioada sarcinii.
 • iaurt gras rece. La fel de eficient ca și laptele rece.
 • apa minerală rece. Neapărat rece, altfel nu își făcea efectul dorit.

Voi mai știți și alte remedii pentru ameliorarea arsurilor gastrice?

You may also like...

23 Responses

 1. Dana spune:

  Am luat la cunoştinţă pentru când va fi cazul. :))

 2. Eva Anca spune:

  O sa-i recomand articolul tau surorii mele, ea se chinuieste momentan cu arsurile din sarcina. Eu am trecut de mult de perioada aia… cu 8 ani in urma, aproape. 😀 La mine functionau chestiile sarate: pufuleti, biscuiti sarati… Pufuletii erau must-have la mine in casa, mereu. Nu am avut pofte in timpul sarcinii, dar daca nu aveam pufuleti, trebuia mers de urgenta la magazin… asta din cauza arsurilor.

 3. Iulia spune:

  Ieri am băut apa minerala rece și am observat ca mi-a calmat arsurile. Restul remediilor urmează sa le încerc.

 4. Mirela-Carmen spune:

  Un subiect foarte important pentru sanatatea noastra. In timpul sarcinii am avut arsuri doar in ultimele doua luni. Nici nu mi le mai amintesc. Dar, la multi ani dupa ce am nascut, brusc m-au asaltat arsurile. Motivul a ramas necunoscut pana astazi. Imi treceau temporar cu dicarbocalm. Dar… cum nici eu nu sunt adepta medicamentelor, am tot facut studii si incercari si intr-un final am reusit sa le fac sa dispara total cu dieta ketogenica. Sunt deja doi ani de cand nu am mai avut nici o arsura. Ca concluzie, se pare ca “faceam urat” la carbohidrati si la e-urile din alimente. Asa ca, mi-am schimbat dieta si in plus incerc sa consum produse cat mai naturale… daca se poate bio, si mai bine.

 5. Cornelia spune:

  Cum adică mălai? Cum îl luai?
  Eu am mâncat mult iaur rece și covrigi seara, dar nu tot timpul dadea rezultate.

 6. Oana M spune:

  Nu sunt deocamdată în această situație, deși îmi doresc mult sa fiu mama. Dar aceste retete naturiste merită memorate.

 7. Offf, nimic nu prea functiona la mine. 5 luni am trait doar cu cartofi fierti cu mult piper si mere. Doar pe alea le toleram. ;)))

 8. Carmen Bart spune:

  Faina de malai e ceva nou pentru mine. Voi verifica, sper ca nu e valabil doar in sarcina

 9. Dana C spune:

  Am trecut prin cele două sarcini simțindu-mă ca un vulcan. Acum am aflat că de fapt era bun laptele rece. Auzisem de lapte cald cu miere pe care îl beam fără efect asupra arsurilor gastrice. În schimb voi da ponturile soacrei mele, că tare greu îi mai este cu arsurile astea “din piept”. Presupun că funcționează şi fără sarcină.

 10. Silvia Chiperi spune:

  Bine de stiut !!!!

 11. CRISTINA ALBU spune:

  Bune sfaturi, Adriana! Le pun în buzunarul good to know, hope i will never need them :))

 1. 12 mai 2019

  […] avut arsuri insuportabile și le calmam cât de cât cu diferite remedii. Dar de cele mai multe ori, nu se calmau până nu vomam. Încercăm să mănânc sănătos, în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *