Cum se face french-ul cu ojă semipermanentă

Manichiura french este nemuritoare! Deși de-a lungul anilor tendințele s-au tot schimbat, ba s-au purtat manichiurile cu modele mai încărcate, ba mai simple sau chiar doar într-o culoare, french-ul a rămas o constantă. Puteau tendințele să spună orice, lumea purta french! Chiar dacă clasicul french se face cu ojă albă, multă lume preferă să aplice alte culori, având astfel, o manichiură frumoasă și veselă.

Deja v-am spus într-un alt articol cum se aplică oja semipermanentă și de ce aspecte ar trebui să țineți cont atunci când o aplicați. La o manichiură french lucrurile stau puțin diferit, dar nu foarte tare. De multe ori manichiura french cu ojă semipermanentă rezistă mai puțin decât cea în care culoarea este aplicată pe toată suprafața unghiei. Acest lucru se poate întâmpla din două motive, exceptând calitatea proastă a produselor:

 • unghia este slăbită și se îndoaie ușor
 • nu a fost aplicată corect oja semipermanentă.

Cum se face french cu ojă semipermanentă

Pentru a realiza un french cu ojă semipermanentă, aveți nevoie de:

 • lampă UV 38W sau lampă LED
 • buffer sau o pilă cu granulația 180
 • periuță pentru îndepărtat praful
 • bază pentru oja semipermanentă (base)
 • o ojă semipermanentă – culoare roz lăptos sau nude, cum preferați
 • ojă semiermanentă albă sau orice culoare doriți
 • finish/top coat pentru ojă semipermanentă

Ca la orice manichiură cu ojă semipermanentă, prima dată împingeți cuticulele și îndepărtați stratul lucios al unghiei, cu ajutorul buffer-ului sau a plilei cu granulația 180. Atenție! Nu apăsați pila pe unghie! După ce aplicați baza și rozul lăptos/nude în mod corespunzător, cu o pensulă subțire aplicați albul pe vârful unghiei. Stratul aplicat nu trebuie să fie gros. Aplicați pe câte o unghie, apoi uscați și tot așa. Dacă doriți să lucrați mai multe unghii deodată, mătuiți oja aplicată cu buffer-ul și apoi aplicați albul. Astfel, albul nu va mai „fugi” și va rămâne exact așa cum l-ați așezat. Un alt lucru important de care ar trebui să țineți cont, este faptul că nu trebuie pusă ojă pe părțile libere ale unghiei (vârf, laterale). Nu vă descurajați dacă linia nu va ieși dreaptă din prima. Cu ceva exercițiu, va ieși tot mai frumoasă.

french oja semipermanenta

După ce albul este aplicat și uscat, se aplică finish-ul/ top coat-ul pe toată unghia, inclusiv pe părțile libere. Dacă doriți să aplicați model sau strasuri, o puteți face înainte de a aplica ultimul strat, finish-ul.

Spor la treabă vă doresc și unghiuțe frumoase!

You may also like...

10 Responses

 1. Dana spune:

  French, my love!!! :)))

 2. Eva Anca spune:

  Imi place la nebunie cum arata manichiura french. Simpla, curata, eleganta.

 3. Și eu iubesc manichiura franțuzească! Tare frumoase sunt cele pe care le-ai prezentat! <3

 4. Cătălina Coman spune:

  Tie iti iese impecabilaaaaa. Iubesc manichiura french.

 5. Silvia spune:

  Frumoase!!!!

 6. Dana spune:

  Deși încerc multe modele, french este preferata mea. E elegantă și mereu actuala.

 7. Simona Banica spune:

  Ador tren cu manicure

 1. 3 ianuarie 2020

  […] Cum se face french-ul cu ojă semipermanentă. Nu cred că este prea mare mirarea că acest articol mi-a adus multe vizualizări. Multe femei au început să își facă manichiura cu ojă semipermanentă acasă, iar french-ul este foarte apreciat. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *