Să o cunoaștem mai bine pe Florentina Pandelea
Am făcut cunoștință cu autoarea Florentina Pandelea prin intermediul primei ei cărți, Teoria inocenței. O carte frumoasă cu și despre adolescenți. Dacă cumva ați ratat recenzia mea de atunci, vă invit să o citiți acum! Recenzia o găsiți aici.
- Descrie-te într-un cuvânt!
-Mi-e greu să mă descriu într-un cuvânt, dar, dacă aș alege unul, acela ar fi ambițioasă. De fiecare dată când greșesc ceva, mă provoc să învăț și să nu mai repet greșeala. Uneori e bine, alteori duce la dezamăgiri.
2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?
-Când eram mică îmi doream să mă fac polițist, dar, când mi-am văzut înălțimea, :)) am renunțat. Apoi m-am reorientat și îmi doream să devin avocat. Ei bine, niciunul dintre visurile mele nu s-au îndeplinit deoarece am încercat și nu mi-au plăcut. Renunț foarte greu la un vis, dar, crescând, mi-am descoperit noi visuri.
3. Calități….cum le pui în evidență?
-Hmm… Grea întrebare, deși la o primă vedere pare foarte simplă. Încerc în fiecare zi să devin o variantă mai bună a mea. De la prima oră îmi găsesc motive să zâmbesc și alung lucrurile care îmi umbresc calitățile, hrănind defectele.
4. Defecte…le ascunzi sau te ascunzi după ele?
-Nu îmi ascund defectele. De ce aș face asta? Sunt un simplu om și prin definiție am defecte. Încerc să le diminuez și să nu creez altele noi. Perfecțiunea nu există!
5. Cine te-a format, ca sa devii omul de astăzi?
-Am rămas singură acasă de la o vârstă fragedă și nu am avut în preajmă un om după care să mă ghidez. În ciuda distanței, mi-am făcut cel mai bun prieten. Pe mama. Și astfel ea, prin sfaturi, m-a format omul de astăzi.
6. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
-Dacă aș trăi într-o lume fără cărți ( sper să nu se întâmple asta vreodată) le-aș scrie. Imaginația mea nu m-ar lăsa liniștită și aș pune pe hârtie poveștile din mintea mea.
Noul roman al autoarei, Amnezic, se poate cumpăra de aici!
7. Cine este cel mai mare fan al tău?
-Mama este cel mai mare fan al meu. Deși o mamă întotdeauna își vede copilul perfect și nu îi găsește lipsuri în ceea ce face, a mea mereu mă împinge de la spate, îmi citește fiecare capitol scris și mă determină să continui, fiindcă vrea să afle finalul.
8. Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
-Sunt de părere că în școli ar trebui să se studieze Harry Potter. Întreaga serie, pe măsură ce cresc copiii. Din fiecare volum aceștia învață să prețuiască ce au, să lupte pentru ce își doresc și să îndrăznească să viseze, pentru că, luptând pentru visurile lor, acestea se vor îndeplini. Uneori avem nevoie de o poveste reală, dar cu un final fericit ca să ne dea acea putere de a continua.
9. În loc de „la revedere”!
-Îți mulțumesc mult, Adriana, pentru minunatul interviu. A fost o plăcere să răspund la întrebări și sper să ne reîntâlnim în viitorul apropiat! Îți mulțumesc ție, dragă cititor, pentru toată aprecierea și susținerea pe care mi-ai oferit-o! Pupici și calde îmbrățișări!
Și eu îți mulțumesc, Florentina, pentru timpul acordat! Mult succes în continuare.
Felicitări pentru frumosul interviu!❤
Mulțumim!
Mulțumesc mult, Adriana! Întrebările m-au provocat și mi-a plăcut enorm sa răspund la ele! Mult succes în continuare! ❤️❤️
Mulțumesc mult pentru timpul acordat!
Un interviu minunat! Felicitări amândurora! ❤
Mulțumim!
Felicitări pentru interviu!!!
Mulțumesc
Frumos interviu. Felicitari, fetelor! L-am citit cu mare placere.
Ma bucur!
Frumos interviul! Felicitări! Si succes pe mai departe!
Mulțumesc, Geo!
Harry Potter în școli? Cu ce s-ar îmbogăți sufletele copiilor din asta?
Cărțile lui Jack London sau Hemingway, mai înțeleg, dar… Harry Potter? Serios?