Apă plată cu lămâie – Iulia-Florentina Paciurea

Când mi s-a oferit ocazia să citesc Apă plată cu lămâie de Iulia-Florentina Paciurea, nu am putut refuza. Și știți de ce? În primul rând, datorită coperții, care mă duce cu gândul la Cenușăreasa. Pe voi nu? Știu că acolo era doar un pantof și nicidecum unul roșu, dar acesta a fost primul meu gând. Cel mai probabil, dacă ar fi avut vreo legătură cu povestea Cenușăreasa, ar fi fost despre una dintre surorile ei, deoarece Cenușăreasa nu pare genul care să bea doar apă plată cu lămâie.

Da… am cam divagat. Să ne întoarcem la motivele mele și la Apă plată cu lămâie. În al doilea rând, nu am putut refuza oferta deoarece îmi era frică să nu ratez o carte bună. Nu am citit nici măcar o carte apărută la Libris Editorial care să nu îmi placă. Și, în ultimul rând… când vreodată refuz eu o carte?

Apă plată cu lămâie – despre frica de a trăi

Allison este o femeie de vreo treizeci și doi de ani, care nu aude ticăitul ceasului biologic, după cum afirmă chiar ea. Allison se convinge pe sine că îi este bine așa și că nu are nevoie de un partener stabil și nici chiar de familie, neînțelegându-se deloc cu sora ei. Când Allison este trimisă în Amazon, cu o echipă, pentru a face un fel de documentar, viața i se schimbă la 180 de grade. Încă de când urcă în avion începe să își conștientizeze singurătatea. Acolo îl cunoaște pe Tom, care avea să fie ghidul expediției. Dar cum Allison nu știa asta, își petrece noaptea cu el și apoi pleacă, cu gândul că nu îl va mai vedea vreodată.

apa plata cu lamaie, iuliaflorentina paciurea

Deși și-au luat măsurile necesare, avionul se prăbușește, iar Allison, Tom și echipa lor, rămân blocați în junglă. Pentru Allison, această întâmplare și lupta pentru supravețuire, devin un motiv de introspecție. Allison trăiește un moment în care este forțată să se maturizeze, să își conștientizeze greșelile și să reununțe la superficialitate. Faptul că, chiar și în junglă, primește mesaje care o bagă în sperieți, oferă doza de suspans și mister necesară cărții.

Din punctul meu de vedere, autoarea are un potențial uriaș și sunt sigură că vom tot auzi de ea în viitor. Mi-ar fi plăcut un pic mai multă atenție asupra celorlalte personaje. De exemplu, Mara – fata care îi însoțea în expediție – mi-a oferit indicii contradictorii. Am terminat cartea și tot nu pot să o cataloghez într-un anumit fel. De asemenea, sora ei s-a schimbat la 180 de grade. Să fi fost din cauza șocului? Încă analizez acest aspect…

Dacă am reușit să vă fac curioși, puteți descoperi întreaga poveste, cumpărând cartea de aici.

You may also like...

39 Responses

  1. Dana spune:

    Desi nu sunt adepta genului, ai prezentat cartea atat de frumos si ispititor , incat esti pe punctul de a ma corupe. :)) Plus ca ma regasesc, cumva in poveste.

  2. Eva Anca spune:

    Sună tare bine, cred că mi-ar plăcea și mie. Sunt cărți chiar bune la Libris Editorial.

  3. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Abia aștept să ajung să citesc și eu cartea asta! <3

  4. anasylvi spune:

    Chiar sunt frumosi pantofii aceia de pe coperta… am observat si eu carti bune la Libris Editorial, posibil si aceasta sa fie, dar nu prea pare exact genul meu. Felicitari pentru recenzie!

  5. Silvia spune:

    Felicitări pentru recenzie!

  6. Oprea Carmen spune:

    chiar ai reusit sa ma faci curioasa, vreau sa citesc cartea pentru ca sunt sigura ca se termina cu o surpriza!

  7. Am citit și eu cartea și mie mi-a plăcut tare mult! Cred ca totul trebuie văzut dincolo de aparentele. Asta e mesajul. Sa nu fim superficiali, ci sa luam lucrurile asa cum sunt, pentru ca nu trăim într-o lume ideala

  8. Copila cu zambete spune:

    Chiar m-ai făcut curioasa, pare interesanta povestea, trebuie sa o citesc!

  9. Camelia spune:

    titlul prinde la public acum nu stiu exact cu povestea, e cam incalcita 😕 oricum trebuie citita sigur!

  10. Coperta este foarte frumoasă, și pe mine m-a duc cu gândul la Cenușăreasa. Povestea este destul de interesantă, cred că o să cumpăr și eu cartea.

  11. Claudia spune:

    Pare draguta! Mi-ar placea si mie s-o citesc 🙂

  12. Chiar e pe lista mea si aceasta carte minunata!

  13. Simona spune:

    Mersi mult pentru recomandare!! Nu stiam de aceasta carte insa suna fain de tot!!

  14. Chiar m-ai facut curioasa, asa ca am trecut cartea pe lista.

  15. Foarte interesanta cartea, m-ai facut curioasa si trebuie sa o trec in lista

  16. Ioana Vlad spune:

    Mi-ai trezit interesul, am o lista destul de lunga de carti de citit, o pun si pe aceasta pe lista.

  17. Chiar faina pare cartea. La titlul acesta ma asteptam sa ai langa carte un pahar cu apa cu lamaie:)) Dar ciocolata e si langa mine cand citesc :))

  18. Rokolla spune:

    Imi place recenzia acestei carti si parca m-ai facut sa-mi doresc s-o citesc si eu

  19. Ioana spune:

    Mai, asta da subiect interesant! 😀 Imi doresc si eu sa citesc aceasta carte, sa intru in profunzimea ei.

  20. Rosu Gabriela spune:

    Lectura plăcută

  1. 10 iunie 2019

    […] plată cu lămâie de Florentina Paciurea. Despre cărticica aceasta, v-am vorbit deja aici. Cartea s-a încadrat la provocarea #citescautoriromâni. Nu uitați că o puteți câștiga în […]

  2. 29 octombrie 2019

    […] lui Bogdan Ispas, Proscriși. Acest roman este ultimul din seria Fiicele lunii și a apărut la Libris Editorial. Dacă mă citiți, deja știți că îmi place mult cum scrie Bogdan Ispas și că îi recomand […]

  3. 23 noiembrie 2019

    […] rând prin copertă. Îmi place foarte mult și nu e prima dată când admir o copertă de la Libris Editorial, așadar, trebuie să îi felicit pentru […]

  4. 6 ianuarie 2020

    […] Iulia – Florentina Paciurea. Pentru a citi sau reciti recenzia, după caz, puteți da click aici. De asemenea, Iulia și-a făcut timp și a răspuns la câteva întrebări în mini interviul de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *