Orice greutate e mai ușoară în doi

Au trecut aproape nouă ani de când m-am căsătorit și aproape opt ani de când am devenit pentru prima oară mămică. Să îmi țin pentru prima dată copilul în brațe mi-a oferit un sentiment unic. Nimic nu se compară cu acel moment deosebit. Feeria a mai durat o perioadă și după ce ne-am întors acasă.  Ne-a fost greu cu un bebeluș foarte plângăcios care nu dormea aproape niciodată. Eram tineri și nu știam prea  multe despre „meseria de părinte”. Cu toate acestea, ne-am bucurat de minunea din viața noastră și ne-am dat toată silința să o îngrijim cum puteam noi mai bine.

Nașterea unui copil este un moment crucial în viața unei femei, a unei familii. Viața ți se schimbă pentru totdeauna. Niciodată nu vei mai fi singur, nici măcar în gândurile tale. Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc în acest articol, ci despre alt moment care m-a schimbat pentru totdeauna, momentul în care am început să mă maturizez.

familie


Lucrurile frumoase din viața noastră ne arată urâțenia lumii

Lunile treceau, bebelușa noastră creștea, iar noi eram tot mai fericiți, în ciuda oboselii care se acumula. Dar uite că momentul de care mulți proaspeți părinți se tem a sosit și bebelușa noastră a răcit. Având febră mare care nu scădea nicicum, ne-am dus de urgență la spital. Acesta a fost momentul care m-a marcat și mi-a schimbat percepția asupra lumii. În loc să dăm peste un pediatru dornic să ne ajute, am dat peste un doctor morocănos și extrem de deranjat că l-am trezit din somn. În loc să găsim o persoană interesată de sănătatea micuței noastre, am găsit o femeie care ne-a cerut bani fără rețineri și o secție în care nu se găsea nici un amărât de supozitor cu paracetamol.

Șocul pentru mine a fost extrem de mare. Deși auzisem multe lucruri negative despre sistemul medical de stat, situația tot a reușit să mă ia prin surprindere. Conștientizarea faptului că viața nu este tocmai roz și că foarte mulți oameni sunt pur și simplu răi, m-a dat total peste cap. Mi-a fost foarte greu să accept aceste lucruri. Deși au trecut aproape opt ani de atunci, încă am tendința să văd o parte bună chiar și acolo unde nu e, încercând astfel să maschez urâțenia caracterului uman. Vă întrebați dacă funcționează? Să știți că doar pentru moment și apoi, încet, încet accept adevărul.


Orice greutate e mai ușoară în doi

Am trecut peste acel moment definitoriu cu ajutorul soțului meu. Un om răbdător și rațional, care mi-a fost alături atunci, la fel ca în orice alt moment important al vieții mele de adult și în procesul dificil de maturizare. Este un om special pentru mine și m-am gândit să îi arăt acest lucru. Pentru că urmează să sărbătorim nouă ani de căsnicie, am de gând să îi ofer un cadou aniversar deosebit. Ceva finuț, dar care să îi pună în valoare masculinitatea.  Am căutat mult un astfel de lucru, mai ales că nu știam exact ce caut. Voi doamnelor mă înțelegeți, știți cât e de greu să găsiți cadouri pentru soți.

Totuși, cred că acum am găsit cadoul perfect pentru soțul meu: un set Butoni Tourbillon Luxury Silver. Arată fenomenal și îl pot personaliza cu inițialele copiilor noștri pe sistemul de prindere. M-am gândit chiar și la mesajul pe care am de gând să îl scriu pe o felicitare frumoasă: Pentru momentele în care mi-ai fost alături și pentru cele care vor urma! Cum sună? Hmm… Probabil îl voi mai retușa, pentru că îmi doresc să fie perfect!

*Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

You may also like...

15 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Să fiți mereu unul alături de celălalt, ca și până acum! Cât despre partea cu medicii, din păcate și eu am avut și experiențe mai puțin plăcute. Bine că Maia a trecut cu bine peste.

  2. Dana spune:

    Felicitări pentru acest articol minunat, Adriana! Şi pentru frumoasa ta familie.Multe monente frumoase, împreună să aveţi!! Mesajul este frumos, mai dă-i un pic de “dip”. :)))
    Mult sucees cu acest articol frumos!!!

  3. Laura spune:

    Foarte frumos articolul! Felicitări! Sa fiti sănătoși și fericiți multi, multi ani împreună. Imi place foarte mult ce cadou vrei sa-i iei lui Armin!

  4. Catalina Coman spune:

    Minunat articolul, felicitari! Sunteti o familie tare frumoasa. 🙂

  5. Sensibil articol și minunat în egală măsură, felicitări! <3 Să vă țină Dumnezeu mereu aproape! <3

  6. Silvia spune:

    Foarte frumos articolul!!!!Si mereu sa fiți alături!!!

  7. Geo spune:

    Foarte adevărat!

  8. Ruxandra spune:

    Așa este,totul e mai bine și mai ușor în doi. E bine să ai mereu pe cineva sincer alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *