Cum trecem peste sezonul răcelilor?

V-am tot vorbit în alte articole despre plăcerea de a fi părinte, despre împlinirea pe care o simt alături de copiii mei, despre fericirea de care am parte alături de familia mea. Nu cu aceeași plăcere vorbesc despre momentele în care copiii mei nu se simt bine. Nu îmi plac momentele în care un coleg se comportă urât cu Maia, un prieten e răutăcios sau profesorul îi atrage atenția, rușinând-o. Nu îmi plac, dar știu că nu o pot scuti de toate neplăcerile vieții și că toate aceste întâmplări fac parte din procesul de maturizare.

La fel de mult urăsc și momentele în care răceala dă târcoale familiei mele. Până la vârsta de un an, Maia răcise doar o dată, dar după ce am întrerupt alăptarea, lovindu-mă de refuzul ei, a început lupta noastră cu răcelile. De la 1 până la 3 ani, aproape 4, copilul nostru avea veșnic câte ceva și imediat luam și eu. Acest lucru e valabil și acum: răcesc copiii, răcesc și eu.

Deși erau extrem de deranjante aceste episoade, mă consolam cu gândul că trece și își formează imunitatea. Totuși, multitudinea de medicamente care îi erau mereu prescrise mă făceau să mă îngrijorez și am hotărât să mai încercăm și leacuri naturale sau medicamente pe bază de plante, pentru a lupta contra bolii. Nu mă înțelegeți greșit! Asta nu înseamnă că nu am mai dus copilul la doctor sau am ignorat ceea ce mă sfătuia acesta. Am respectat întotdeauna sfatul medicului. Dacă nu eram sigură, mai ceream o părere și întrebam dacă există, pentru acele medicamente, alternative pe bază de plante.

Remedii naturale pentru răceală

Dacă pentru noi remediile naturale au efect, ne-am gândit că vor avea și asupra ei. Am început să îi ofer cât mai multe ceaiuri de ceapă sau mușețel cu miere și lămâie. Îi puneam mereu la îndemână un amestec de miere și suc de lămâie. Îi făceam cât mai multe supe de legume și sucuri naturale de fructe. Cel mai mare chin îi aveam noaptea. Nu putea respira bine și se trezea atât de des plângând, încât nici nu mai avea rost să încerc să adorm. Tăiam o ceapă și câțiva căței de usturoi și îi puneam în apropierea patului. Mă asiguram că este suficientă umiditate în cameră. O ajuta puțin, dar nu într-atât încât să se odihnească normal.

nas infundat. remedii naturale

Majoritatea știți că în iarnă ne-am mărit familia. Așadar, îngrijorarea a fost dublă atunci când a început sezonul răcelilor. Dar când mi-a fost recomandat Bazarul de sănătate și am descoperit Vapour Rub, m-am mai liniștit. Tare rău îmi pare că nu am știut de ele și în primii ani, când Maia a fost mai mult răcită. Produsele Vapour Rub sunt decongestionante eficiente. Conțin un amestec de ulei de eucalipt, mentol și ulei de cimbru, care ajută copilul să respire mai ușor. Unguentul Vapour Rub se aplică pe piept, gât și spate în cantități mici, înainte de culcare. Din fericire, mezinul a scăpat până acum de răceli sau congestii nazale puternice. În schimb, Maia trece dintr-una în alta și va profita din plin de beneficiile unguentului Vapour Rub 3 ani +, care poate fi utilizat și de către noi, adulții. Voi ați încercat produsul? În caz că răcelile nu vă vor ocoli nici sezonul acesta, vă invit să îl folosiți și să îmi spuneți cum v-ați simțit după ce l-ați utilizat!

Știați că…

Știați că… Vapour Rub România te premiază? Dacă ai folosit produsele lor, te invităm să postezi pe Facebook sau Instagram o poză sau un clip. De asemenea, spune-ne experiența ta și modul în care te-au ajutat produsele Vapour Rub. Dacă faci acest lucru, poți fi unul dintre cei doi norocoși care vor câștiga un pachet promoțional în valoare de 100 RON. Nu uita să dai tag celor de la @bazaruldesanatate / @vapourrubro. Mult succes vă doresc și sănătate!

You may also like...

15 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Multumesc pentru recomandare! Nu stiam de produsele acestea, dar voi avea grija sa le am in casa de acum incolo.

 2. Dana spune:

  Mă bucur că ai descoperit prodese care să fie atât de eficiente şi naturale, dar sper să nu fie cazul să le folosiţi prea des. O să am aceste produse în vedere.

 3. anasylvi spune:

  Remediul cu ceapa taiata este foarte bun, de efect. Cred ca am folosit si Vapour Rub pe vremuri.

 4. Silvia spune:

  Multumesc pt recomandări !!!

 5. Simona Banica spune:

  Buna recomandare o sa incerc!

 6. mariussorin spune:

  un articol util

 7. Valeria Chertes spune:

  Mulțumim pentru recomandări!

 1. 25 ianuarie 2022

  […] acea gâdilitură în gât care prevestește ceva nedorit, precum tusea seacă și alte simptome ale răcelii sau […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *