Cum să scapi de tusea seacă – remedii pentru tuse seacă

Nu știu cum e la voi, dar la noi e extrem de frig acum. Din câte am văzut, zilele viitoare va fi mai cald și apoi iar frig și tot așa… Așadar, nu suntem deloc luați prin surprindere de răceală. În secunda asta suntem bine și în următoarea simțim acea gâdilitură în gât care prevestește ceva nedorit, precum tusea seacă și alte simptome ale răcelii sau gripei.

Bineînțeles, primul pas pe care trebuie să-l facem este să mergem la doctor, pentru a ne pune un diagnostic corect și pentru a ne prescrie medicamentele necesare. Totuși, noi încercăm să venim cu un ajutor și să folosim remedii sau produse naturale pentru a diminua disconfortul și pentru a grăbi vindecarea. Ce remedii folosim noi pentru tuse seacă? Vă spun în rândurile de mai jos.

Cum să scapi de tusea seacă - remedii pentru tuse seacă

Cum să scapi de tusea seacă în mod natural? Remedii pentru tuse seacă

Atunci când cineva din familie se confruntă cu tusea seacă, scot artileria grea 🙂 :

 • mierea de albine. Mierea are efect antibacterian și calmant. Așadar, nu ezitați să o folosiți, doar dacă sunteți alergici la produsele apicole.
 • amestec de miere cu lămâie. Storc jumătate de lămâie și amestec sucul bine cu o lingură de miere. După ce se omogenizează, îl bem cu lingurița. Efectul de calmare a tusei este aproape imediat.
 • ceai de ceapă cu miere. Pun o ceapă la fiert astfel încât apa să treacă peste ceapă. Las să fiarbă până ce apa scade mai bine de jumătate. Opresc aragazul și îl las la răcit. Când ceaiul e cald, îl îndulcesc cu miere și bem macar o cană pe zi. Atunci când am ceapă bio, de la părinți, o spăl bine și o fierb cu tot cu coajă. Când o cumpăr, prefer să o curăț, chiar dacă știu că efectul ceaiului fiert cu ceapa în coajă este mai rapid. Este la fel de bun și în tusea productivă.
 • ceai de cimbru. Cimbrul este cunoscut pentru efectele banefice asupra tusei. Și ceaiul de cimbru îl îndulcesc cu miere. La fel ca și ceaiul de ceapă, este la fel de bun și atunci când suferim de tuse productivă.
 • gargară cu apă cu sare. Eu cred că doar o dată am apelat la acest remediu, copiii niciodată, dar soțul meu mai des. Nu e mare filosofie, ci doar o cană cu apă călduță în care se dizolvă o lingură de sare mare. Are și efect calmant pentru durerile de gât, nu doar pentru tuse.

Cam la aceste remedii pentru tuse seacă apelez eu atunci când este cazul. Dacă voi aveți și alte idei despre cum să scapi de tusea seacă într-un mod natural, nu ezitați să-mi spuneți și mie, într-un comentariu.

You may also like...

5 Responses

 1. Silvia spune:

  Mulțumesc pentru recomandare!!

 2. Valeria Chertes spune:

  Informatii foarte bune,multumim.

 3. Dana spune:

  Mulțumesc pentru sfaturile minunate!

 4. Eva Anca spune:

  În afară de ceaiul de cimbru, restul remediilor le folosim și noi.

 5. Si eu folosesc remedii naturale, desi nu mereu functioneaza. Mierea pusa in ridiche neagra e iarasi destul de buna la tuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *