Copilul are nevoie de un animal de companie?
Toată lumea știe că majoritatea copilașilor adoră animalele. Chiar și psihologii încurajează interacțiunea copiilor cu animalele domestice. Se spune că dacă în casă există un animal de companie, nivelul stresului este mult mai mic. Se pare că un animal de companie ajută copilul sau adultul, să devină mult mai implicat în relațiile sale. Grija unui animăluț, ajută copilul să devină mult mai responsabil, mai increzător în forțele proprii și empatic. După cum puteți vedea, un animal de companie este o minune la casa omului, dar ce ne facem când nu îi putem oferi spațiul necesar?
Ce animal de companie își doresc copiii?
Majoritatea copiilor își doresc căței blănoși sau pisicuțe pufoase. Unii sunt ceva mai îndrăzneți și cer chiar iepurași. Alții sunt ceva mai liniștiți și se mulțumesc cu țestoase, hamsteri, canari sau peștișori. În orice caz, la un moment dat își doresc să aibă grijă de cineva și trebuie să încurajăm acest aspect.
Bineînțeles, atunci când ne hotărâm să luăm în casă un animăluț, trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Din punctul meu de vedere, cățeilor cel mai bine li se stă la casă. Să aibă spațiu să alerge, să aibă o curte unde se pot desfășura în voie. Dar cum nu suntem cu toții atât de norocoși și mulți dintre noi locuiesc la bloc, înainte de a cumpăra un cățeluș, trebue să ne asigurăm că vom avea suficient timp să îl plimbăm. Orice cățel trebuie ținut în lesă atunci când este scos la plimbare. Este foarte important, atât pentru siguranța lui, cât și pentru a celor din jur. Sincer, și spunând asta accept și roșiile care vor veni la pachet, atunci când aud „nu face nimic” , „nu mușcă”, sunt aproape de o criză de nervi. Nu știm cum reacționează animalul în preajma unui străin, nu știm cu ce îl poate deranja un copil, iar animalul să simtă nevoia să se apere. Și pisicuțele sau iepurașii au nevoie de timpul nostru. Trebuie de asemenea scoase la aer și îngrijite. Părul pe care îl lasă peste tot și pe care nu pot să îl suport, m-a făcut să țin pisicile la distanță.
Ce animale de companie putem ține la bloc?
Atunci când fetița noastră și-a dorit un cățeluș, i-am explict frumos și pe înțelesul ei că nu avem suficient loc pentru a ține un cățeluș și că nici el nu s-ar simți prea comod între patru pereți. Maia a înțeles și s-a mulțumit să se joace cu pisicuțe, iepurași sau căței, atunci când merge la bunica. Totuși, nici casa noastră nu putea rămâne așa! Maia a cerut peștișori și i-am oferit. Ocupă mult mai puțin spațiu și se îngrijesc mult mai ușor. S-a bucurat mult că i-am făcut pe plac, iar primul peștișor cumpărat s-a numit ANTONIA. A mai avut și o pasăre, o Zebră australiană, primită în dar de la nana ei. I-a plăcut foarte mult, la fel și mie, dar nu a suprvețuit, din păcate.
Voi aveți animale de companie?
Cand eram copil, am avut pesti si papagali. Dintotdeauna mi-am dorit o pisica, iar pana la urma mi s-a indeplinit dorinta, cand am luat un pui de pe strada acum aproape 4 ani. Fiindca mama se temea de par si mirosuri, nu am avut pisica pe cand eram copil, insa acum si ea recunoaste ca nu miroase deloc iar parul nu este chiar asa de mult sau deranjant pe cat s-ar crede. Fata iubeste mult pisica, la fel si sotul. E foarte bine ca cei mici sa aiba animale de companie, dar e bine si pentru noi, astia mari. Ne relaxeaza si ne binedispun, sunt prieteni adevarati.
Dacă ar trebui sa aleg, aș alege un câine. Doar ma gândesc la pisica și simt un ghem in gât.
Depinde si ce fel de pisica ai, unele lasa mai mult par decat altele. A mea lasa putin par care e foarte usor de curatat.
Nu de curatat ma plang, doar ca nu il suport.
Și Denisa a cerut recent peștișori, dar i-am zis că îi vom lua în curând. Avem o pisicuță și cățelușa surorii mele mai stă o lună la noi. Într-adevăr, animalele de companie sunt benefice atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Când i-am luat peștii, eram toți trei fascinați. Ma trezeam urmărindu-i minute în șir.
De mica am crescut cu pisici si catei, am si acum. Intr-adevar, ar fi dificil pentru ele la bloc. Ale mele zburda, au unde. La un moment dat am avut un pestisor, dar a murit. Pestisorii sunt perfecti la bloc, iar un acvariu arata chiar bine in casa!
Asa am crescut si eu!
Fiecare cum crede!
Îl face mai responsabil,cred
Aaa e.
Cred că fiecare copil ar trebui să aibă un animăluţ prin preajmă, pentru că va deveni mai responsabil și va învăța multe lucruri despre el. Eu am crescut cu câini, pisici, pui de găină etc, poate din cauza asta îmi plac foarte mult animalele și le ador!
Și noi avem doi perusi și la curte la Mătușa lor cățel și câteva pisici!Intre băiat și cățel e o prietenie tare frumoasa!
Și la noi la bunici sunt căței. La străbunici, o grămadă de pisici.
În familia mea sunt trei cățele, stam la casă și avem curte mare. Copii au avut numai de câștigat, și noi pe lângă, au devenit mai responsabili, mai ordonați, mai empatici și mult mai sănătoși și pe plan fizic (mai multă mișcare în aer liber și li sau ameliorat alergiile) cât și pe plan emoțional. Consider că e foarte bine să ai animălute în preajma copiilor.
Aveți niste copii norocosi!