Sarcina… Cea mai frumoasă perioadă din viață?

Sunt mândră cu copiii mei și deși lunile în care i-am ținut în burtică nu au fost cele mai ușoare, au fost îndulcite de gândul că nu va dura mai mult de nouă luni și îi voi ține în brațe.  Sarcinile au fost diferite, dar s-au asemănat într-o anumită privință: grețurile. Stările de rău, care țineau atât ziua cât și noaptea, încercările de a mânca cât de cât ceva, în ideea că nu or avea cu ce să crească. La niciunul din ei nu am avut nevoie de test pentru a-mi da seama că sunt însărcinată. Grețurile m-au făcut să conștientizez acest lucru și am ales să fac un test barza pentru a mă convinge doar, pentru a avea o dovadă.

Sarcinile voastre cum au decurs?

Am avut arsuri insuportabile și le calmam cât de cât cu diferite remedii. Dar de cele mai multe ori, nu se calmau până nu vomam. Încercam să mănânc sănătos, în ideea că îmi doresc copii sănătoși și e foarte important ce le oferim, încă din burtică. Nu reușeam să țin prea mult mâncarea în mine, chiar dacă respectam sfatul doctorului și mâncăm puțin și des. Dar știți ce nu am vomitat niciodată? Nu o să vă vină să credeți, dar chips-urile erau mereu tolerate. Nu îmi aduc aminte să îmi fi fost vreodată rău de la ele. Știți cum e să nu poți bea nici apă fără o vizită de urgență la baie? Ei bine, așa pățeam, dar chips-urile erau mereu tolerate.
sarcina
Bineînțeles că au fost și zile mai bune, dar nu suficiente să merite menționate. :))) La ultima sarcină am reușit să mănânc ceva dulce la interval de vreo două luni. Ca urmare am slăbit 15 kg, în loc să mă îngraș. Prima sarcină a fost puțin mai blândă… Am slăbit doar 8 kg.
 
Chiar în momentul acesta, când scriu acest articol, unul mormăie și se cațără pe mine, celalalt țipă din diferite motive închipuite. Mi-am pierdut și mi-am regăsit ideile de trei ori, de când am început să scriu acest articol. Dar, vorba fetiței mele, așa îmi trebuie dacă mi-au trebuit copii. Cu toate acestea, dacă ar trebui să o iau de la capăt, aș face-o fără rețineri.
 

Sarcinile voastre cum au decurs? Abia aștept să citesc experiențele voastre în comentarii.

You may also like...

13 Responses

 1. Dana spune:

  Deși nu pare deloc ușor să porți o sarcină așa cum ai facut-o tu, ai două minuni de copii care te fac să uiți de tot greul.❤

 2. Silvia spune:

  Un articol f bun!!!!Majoritatea am trecut prin aceste lucruri dar dragostea de mămică e mai presus de orice!!!

 3. Cristina spune:

  Au meritat fiecare zi de rău, minunile tale. Sunt doi copii superbi, ce radiază de fericire, iar asta spune tot… Cat despre răul în sarcina, știu cum e, doar ca în cazul meu mi a fost foarte, foarte rău doar pana pe la 4,5 luni, apoi am recuperat

 4. Laura spune:

  Am avut o sarcina foarte usoara! Primele luni cu greturi usoare, urmatoarele luni au fost mult mai bune. Tu stii ca te-am numit “mamă eroină”, nu? :*

 5. Ana Maria Chiperi spune:

  Esti o mamă model! Încă nu știu cum este experiența de femeie însărcinată, dar o să văd atunci când va veni momentul!

 6. Catalina Coman spune:

  Nici eu nu am avut noroc de sarcini prea usoare. S-a lasat cu greturi, pofte, cate-un lesin… :))) Dar au iesit doi nazdravani minunati.

 7. Femeile însărcinate mi se par cele mai frumoase, au așa, o strălucire specială în privire. <3

 8. Ești foarte tare ca ai reușit sa slăbești, sănătate multa celor mici și răbdare ție sa ii cresti la fel de frumos și în continuare!

 1. 30 mai 2019

  […] pe-a fotograful. Astfel de „accesorii” nu găsiți pe Femme Luxe, dar puteți face o comandă la barza. Sigur va fi onorată fără probleme. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *