Jucării care țin copiii ocupați în mașină

E vară! E timpul concediilor, a plimbărilor. Abia așteptăm data plecării în vacanță și ne pregătim cum se poate mai bine. Facem bagajele cu multă atenție, ca nu cumva să uităm ceva important acasă. Luăm haine de schimb potrivite, produse pentru protecție solară, cărți, încărcătoare… Ne pregătim mașina și ne asigurăm că șansele de a întâmpina o problemă la drum lung sunt minime. Ce mai fac mămicile? Caută soluții pentru a ține copiii ocupați în mașină.

Mereu la îndemână, le dăm pentru scurt timp telefonul, pentru a vedea desene animate. Dar ce facem când drumul e lung și nu putem să-i uităm cu ochii în telefon atât de mult timp? Alegem jocuri și jucării potrivite. Alegem ceva interesant, care să le capteze atenția, dar și ușor de manevrat, de jucat și transportat în mașină. În articolul de astăzi vin cu câteva sugestii pentru voi.

caiet reutilizabil, table magnetice, puzzle magnetic, set magnetic, jucarii, jocuri

Cum ținem copiii ocupați în mașină

O recomandare potrivită pentru drumurile lungi cu mașina, mi se par și jocurile educative, precum un joc de tetris. Pentru Maia mi se pare ideal. Își pune mintea la contribuție și rămâne ocupată timp îndelungat, făcând forme diferite. Jocul de tetris din lemn are propria tăbliță pe care copilul poate construi în voie, fără să fie deranjat.

Mereu la îndemă și foarte accesibile, sunt și cărțile de colorat. Se găsesc oriunde, nu ocupă mult spațiu și cu siguranță țin copiii ocupați pentru o perioadă. Cum să lungim acea perioadă? Cum să facem totul mai interesant și atractiv pentru cei mici? Ei bine, eu le-am cumpărat alor mei un caiet de colorat reutilizabil și carioci lavabile. Care e partea frumoasă? Ei, bine, având un șervețel ued la îndemână, cei mici colorează și șterg ori de câte ori își doresc. Pe lângă paginile care au contur, caietele acestea au și măvar o pagină liberă, pe care copiii pot desena la nesfârșit și șterge, pentru a o lua de la capăt atunci când își doresc. Paginile acestor caiete sunt mai tari decât cele din hârtie, iar acest lucru face din caietul de colorat reutilizabil alegerea perfectă pentru un drum lung cu mașina.

caiet reutilizabil, table magnetice, puzzle magnetic, set magnetic, jucarii, jocuri

Alege un drum liniștit cu mașina, alege jucării potrivite!

Încă o idee bună mi se pare și seturile cu table magnetice și puzzle-uri. Eu am luat unul pentru Albert, dar și Maia este la fel de atrasă de el. Ce conține setul mai exact? Ei, bine, conține o cutiuță de lemn, cu o tablă magnetică, pe care se poate scrie cu un marker și pe care se lipesc și formele puzzle-ului. Folosindu-și imaginația, cei mici pot crea o mulțime de scene interesante, ajutându-se de marker și formele magnetice primite în set. Dar asta nu e tot. Tăblița se răsucește. Pe cealaltă parte, are o tablă de scris. Bineînțeles, setul vine ci cu trei de bucăți de cretă colorată, dar și un burețel. E foarte fain setul! Sunt extrem de mulțumită de alegerea făcută. Dimensiunile cutiuței sunt potrivite, iar acest lucru face setul ușor de transportat și folosit în mașină.

table magnetice, puzzle magnetic, set magnetic, jucarii, jocuri

De asemenea, copiii mei stau liniștiți în mașină și atunci când le pun la dispoziție pliculețe hey clay sau plastilină. Tot pentru drumurile lungi cu mașina, îl luăm cu noi și Jym, animăluțul care ghicește la ce se gândesc cei mici, punându-le întrebări la care ei pot răspunde cu DA, NU sau NU ȘTIU. Iar când se plictisesc de toate, jucăm jocuri precum ghicește melodia, ce încape într-o valiză sau altele asemănătoare.

Sper că v-am fost de folos cu acest articol. Vă doresc drumuri liniștite și concedii plăcute!

You may also like...

4 Responses

 1. Silvia spune:

  Foarte NECESARE!

 2. Dana spune:

  Idei perfecte pentru călătorii liniștite.

 3. Eva Anca spune:

  Chiar utile sunt astfel de jucării când pleci la drum cu copiii.

 1. 29 octombrie 2022

  […] la destinația aleasă. Așadar, te vei asigura că ai haine călduroase pentru toată familia, metode de distragere pentru cei mici pentru drum, dar și că mașina este echipată așa cum trebuie, pentru a ajunge în siguranță la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *