Alienistul – Caleb Carr

Săptămâna trecută mi-am petrecut-o în compania thrillerului Alienistul de Caleb Carr. Un thriller interesant, care prezintă vânarea unui ucigaș din anul 1896. În acea perioadă, detectivii nu aveau prea multe instrumente la dispoziție pentru a-și susține munca, iar cei ce trăgeau ițele societății, nu doreau ca adevărul să iasă la iveală. Bine… Asta se întâmplă și acum, în anul 2019.

Alienistul - caleb carr

Alienistul de Caleb Carr nu este o carte ușoară, începutul este greoi și are multe pasaje irelevante. Asta în primele 200 sau 250 de pagini. Apoi, începe acțiunea propriu-zisă și devine tot mai greu să lași cartea din mână. Elementele psihologice te atrag și te îndeamnă să afli adevărul. Frânturile din viața ucigașului te fac să îți fie milă de el și te revolți pentru acest lucru. Totuși, este un ucigaș nu?

Alienistul de Caleb Carr – un thriller sângeros și misterios

Atunci când trupul unui copil este găsit mutilat pe un pod din New York, Jurnalistul John Moore este chemat la locul crimei. Lucru ciudat, deoarece Moore știa că superiorii nu i-ar permite să scrie un articol despre un copil din zonele sărăcăcioase ale orașului. Poliția ajunsă și ea acolo, își arată ostilitatea și devine clar că nu intenționează să ridicie vreun deget pentru găsirea criminalului. Comisarul Roosevelt formează o echipă care să se ocupe în secret de această problemă. Moore este unul dintre membrii echipei, altul este alienistul Kreizler. Domișoara Sara se alătură și ea echipei – lucru total neobișnuit la acea vreme. Comisarul mai desemnează doi sergenți extrem de inteligenți să îi ajute la tot ce au nevoie. Frații Issacson s-au dovedit a fi mult mai mult decât păreau. Doctorul Kreizler avea în jurul său persoane care i-au fost pacienți, la un moment dat. Și aceștia s-au dovedit a fi de ajutor în anchetă.

Ucigașul alegea băieți care se prostituau, îi ademena, îi omora și îi mutila, aparent fără sens. Totuși, echipa noastră scoate indicii din piatră seacă și reușește să se apropie de ucigaș. În tot acest timp, li se pun bețe-n roate.

Cum se va descurca echipa? Vor reuși oamenii aceștia să prindă ucigașul cu sânge rece? Ce se ascunde în mintea ucigașului? Vă invit pe voi să aflați! Cartea a apărut la Editura Corint și se găsește aici.

You may also like...

17 Responses

 1. Dana spune:

  Hmmm, interesant. Chiar sunt curioasa ce se ascunde in spatele titulaturii de alienist.

 2. Eva Anca spune:

  Eu am luat o pauză pe la jumătatea cărții, dar voi reveni zilele astea la ea.

 3. Abia aștept să ajungă și la mine! Felicitări pentru recenzia minunată! <3

 4. Elvira spune:

  Ai reușit să mă faci curioasă dar, din păcate, nu prea mai deschid astfel de cărți. După ce e acum la noi, nici atât. Dar să citesc o recenzie bună, da.

 5. Raluca Anghel spune:

  Wow ce lectura intensă! Eu nu sunt amatoare de cărți polițiste dar as fi curioasă sa stiu cum se sfârșește această. Pare captivantă.

 6. Mirela Marin spune:

  Hmmm, ai reușit să-mi stârnești interesul.
  Mi-am notat, vreau să citesc cartea.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 7. Illusion spune:

  Am tot auzit de cartea asta în ultima vreme, recenzia ta m-a convins să o pun pe listă.

 8. DanaC spune:

  Pare o carte foarte interesantă şi apăsătoare, dar cu toate astea nu cred că o voi citi prea curând. Din câte ai scris, povestea este de “actualitate”, se întâmplă în realitate, iar asta este cam sfâşietor pentru un om utopic ca mine. Poate cândva o voi citi.

 9. Are un subiect tare interesant cartea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *