Harta inimii – Susan Wiggs

E prima dată când citesc ceva scris de Susan Wiggs și pot să spun că mi-a plăcut. Am găsit o poveste în stilul lui Danielle Steel, combinat cu un strop din stilul lui Kate Morton. Harta inimii este o carte ușoară, care se citește repede și care tratează diferite teme, precum hărțuitea copiilor în școli, durerea pricinuită de pierderea cuiva drag sau efectele acestor pierderi asupra celor implicați. Harta inimii vorbește și despre sacrificiu, vinovăție, acceptare, noi începuturi și curaj. Mie mi-a plăcut, deși nu o pot cataloga cu „WOW”.

harta inimii

Harta inimii de Susan Wiggs cuprinde două povești. Cea din prezent este puțin mai statică, dar nu m-a plictisit. Cea din trecut este puțin mai alertă și cu mult mai captivantă. Mi-aș fi dorit să se insite mai mult pe cea de-a doua, pe viața din timpul războiului.

Harta inimii – ce faci atunci când viața îți ia aproape totul?

Prezent

Camille Adams este văduvă de cinci ani, când a fost martoră la accidentul în care și-a pierdut soțul. Ea are o fiică adolescentă -Julie. Aceasta, de când și-a pierdut tatăl, se simte mereu pedepsită. Efectele morții lui asupra celor care i-au supravețuit sunt groaznice. Camille a devenit extrem de temătoare. Nu mai face nimic din ceea ce făcea atunci când soțul ei trăia și nu își lasă fiica să participe la nicio activitate pe care ea o consideră periculoasă. Julie este adolescenta care trece printr-o perioadă de schimbare. Corpul i se modifică și are parte de batjocura celor din jur. Cu mama ei simte că nu poate vorbi. Cel mai bine se simte în preajma bunicului ei.

Când bunicul ei primește o cutie cu lucrurile vechi ale mamei lui, poarta trecutului se deschide. Camille, bunicul și Julie sunt atrași de misterul ei. Camille apelează la un tânăr profesor pentru a reuși să dezlege ițele trecutului, să afle mai multe despre bunica ei.

Trecut

Lizette este o fată tânără și frumoasă. Din cauza războiului, a rămas singura care putea avea grijă de familia ei. De aceea, atunci când primarul orașului – un bărbat mai în vârstă și generos cu familia ei – o cere în căsătorie, aceasta trebuie să accepte. În timpul războiului trebuia să fie practică și să se bucure că îi poate ajuta pe cei dragi, chiar dacă nu își dorea acea căsătorie. Inițial soțul ei a avut grijă de ea și de oraș, dar când s-a dat de partea naziștilor, rușinea a căzut și asupra lui Lizette. Din femeia îndrăgită de toți și primită cu drag oriunde, a ajuns să fie respinsă. Lizette era o tânără curajoasă și își ajuta țara așa cum putea ea mai bine, chiar dacă era conștientă de ce putea păți, dacă era prinsă. Atunci când găsește un american rănit în pădure, Lizette îl ajută. Acest lucru o schimbă și descoperă ceva ce nu îi fusese dat până atunci să simtă.


Am îndrăgit-o mult pe Lizette. Era o fată curajoasă și hotărâtă. Mi-a plăcut mult povestea ei, deși ar mai fi putut fi dezvoltată. Dacă nu ați citit Harta inimii de Susan Wiggs, vă invit să o faceți. Cartea se găsește la Librărie.net.

You may also like...

22 Responses

 1. Dana spune:

  Ce poveste interesantă! Ai prezentat-o tare frumo şi mi-ar plăcea să citesc şi eu cartea!

 2. anasylvi spune:

  E draguta povestea, intr-adevar. 🙂

 3. Eva Anca spune:

  Ce frumoasă pare! Mulțumesc pentru recomandare!

 4. Silvia spune:

  Ce prezentare frumoasă!!!!

 5. Laura spune:

  Pare frumoasă! Mi-ai stârnit curiozitatea cu recenzia ta!

 6. Illusion spune:

  Chiar pare o carte drăguță,tocmai bună de luat în vacanță.

 7. Mirela Marin spune:

  Pare interesanta cartea Harta inimii. Cred ca mi-ar placea sa o citesc.
  Multumesc pentru recomandare!

 8. Elvira spune:

  Cred că este o lectură plăcută. Mulțumesc pentru recomandare.

 9. Sună bine, numai bună de citit la plajă.

 10. Alex Popa spune:

  Cu siguranță pare o poveste interesantă. Susan Wiggs este o scriitoare foarte bună. Nu am citit „Harta Inimii”, dar cu siguranță o poveste de dragoste și al doilea război mondial intrigă prin însăși faptul că descrie o lume cu totul diferită de cea de azo. O lume în care iubirea era iubire.
  Interesantă recenzia ta, deși aș fi vrut mai multe detalii. Acum, strategia ta este foarte bună, ne-ai trezit interesul.
  Felicitări, Adriana!

 11. Coperta e superba, iar povestea pare chiar interesanta. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *