Silver Bay – Jojo Moyes

Datorită maratonului din grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit, am reuișit să mai bifez una dintre cărțile romantice, pe care doream neapărat să o citesc. Deși am multe astfel de cărți, m-am oprit la Silver Bay. Jojo Moyes nu m-a dezamăgit niciodată până acum și chiar simțeam nevoia de o carte care să îmi placă mult, mult de tot. Chiar dacă pe ici pe colo am mai prins câteva scăpări, care au transformat o carte care putea fi wow într-o carte bună, mă declar mulțumită de lectura avută.

silver bay - jojo moyes

Silver Bay – refugiul mult visat

Mike Dormer ajunge în Silver Bay cu afaceri. Viitorul său socru, pentru care lucra, avea de gând să deschidă acolo un complex turistic, care ar trebui să îi aducă extrem de mulți bani. Mike trebuia să cerceteze locul și să primească autorizația de construcție. Un lucru absolut banal pentru Mike, care se ocupa cu așa ceva. Avea de gând să își facă treaba și să se întoarcă la viața lui. Ce nu a luat Mike în considerare, a fost faptul care i-a schimbat pentru totdeauna viața. Mike s-a integrat bine printre oamenii de acolo, a început să îi aprecieze, să le împărtășeacă valorile și să le înțeleagă reținerea, față de proiectul pe care el trebuia să îl înceapă acolo.

Liza McCullen a avut un rol important în această schimbare a lui Mike. Ea era nepoata lui Kathleen, proprietara hotelului la care se cazase Mike. Liza avea o fiică, o atitudine nu prea plăcută, era retrasă, enigmatică și extrem de atrăgătoare. Dar avea și un secret de care ținea cu dinții. Fiica ei avea multe interdicții, și toate acestea din cauză că se temea ca trecutul să nu o ajungă din urmă. Liza avea un trecut care nu o lăsa să fie așa cum era ea, ci doar o umbră a adevăratei femei. Ce ascundea femeia? Va reuși Mike să spargă zidul pe care aceasta l-a ridicat în jurul ei?

„O carte încântătoare și emoționantă…” – Glasgow Herald

Silver Bay este o carte plăcută, relaxantă. Are tot ce îi trebuie unei cărți. Puțină dramă, iubire, o poveste interesantă, intrigi, personaje bine creionate și plăcute. Silver Bay mi s-a părut că a fost scrisă după tiparul filmelor de Crăciun, doar că nu a avut legătură cu acesta. Multe filme din acea perioadă magică, tratează acest subiect. Cineva de la oraș ajunge într-un loc frumos, pitoresc, aproape magic și încearcă să aducă progresul acolo. Lumea se opune, iar personajul principal ajunge să se redescopere, să își dezgroape valorile și principiile. Îmi plac mult filmele acestea, nu mă plictisesc de ele și de aceea mi-a plăcut atât de mult Silver Bay. Povestea Lizei a dus cartea la un nivel ridicat, față de o poveste clasică, în genul celei descrise mai sus.

Dacă vă plac poveștile de dragoste, poveștile despre regăsire, despre puterea de a lua decizii grele și despre asumare, vă invit să citiți Silver Bay.

You may also like...

12 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Desi am avut in vedere sa iau cartea asta, inca nu am luat-o. Mi-a placut seria autoarei, dar nu cat sa ma dea pe spate, astfel ca, desi am inca 2-3 carti ale ei, inca nu le-am citit nici pe acelea.

 2. Dana spune:

  Cred că este o poveste drăguță, dulce..:))
  Ai descris-o tare frumos, sigur e o carte minunată!

 3. Silvia spune:

  Foarte frumoasă recenzie!

 4. Valeria Chertes spune:

  Mulțumim pentru recenzie!

 5. Am cartea acasă, încă necitită. Felicitări pentru recenzia tentantă! <3

 6. Si mie imi place cum scrie autoarea. Ma tenteaza si cartea asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *