Confortul cere sacrificii și… cheltuieli

Nu cred că v-am mai zis că am aplicat pentru programul Prima casă. Deși am fi preferat să ne mutăm într-o locuință mai mare prin alte metode, nu s-a putut și am luat în calcul această variantă. Acum dosarul este finalizat și așteptăm aprobarea, după o căutare amănunțită pentru apartamentul care să îndeplinească cerințele noastre.

Acum că l-am găsit și suntem încrezători că va fi al nostru, nu pot să nu mă gândesc că vom avea nevoie de mobilă potrivită și de aparatură. Așadar, căutăm soluții. Pentru a rezolva această problemă, am luat în calcul câteva posibilități:

 • să luăm mobila din actuala locuință, deși nu va fi suficientă și foarte posibil să nu se potrivească în noua căsuță.
 • să apelăm la mobilă și aparatură second hand. Deși nu este cea mai fericită alegere, ar rezolva problema, dar doar pe termen scurt.
 • să apelăm la Credius Imprumuturi și să ne luăm tot ce avem nevoie.
 • să ne descurcăm cu puține lucruri, până vom reuși să ne cumpărăm tot ce avem nevoie din economii.
 • să facem rabat de calitate și să cumpărăm cele mai ieftine lucruri.
imprumut , credit
Imagine de PIRO4D de la Pixabay

De ce mă gândesc la un împrumut?

Ultima variantă mi se pare cea mai proastă dintre ele. Astfel, doar ne-am mări chetuielile viitoare, deși pe termen scurt poate fi o soluție. Recunosc că la a treia variantă îmi stă cel mai mult gândul și vă voi spune și de ce:

 • putem să alegem ce ne place și nu trebuie să ne limităm la ceea ce găsim. Maia ar fi cea mai fericită, deși încă nu se poate hotărâ dacă vrea în camera lor pat supraetajat sau nu.
 • lucrurile noi, de calitate, sunt mai trainice și arată mult mai bine
 • lucrurile noi au garanție, deci nu vom avea stresul că se va strica ceva și vom mai avea o altă cheltuială.
 • putem să ne luăm toate lucrurile necesare deodată.

După cum vedeți, am avea o mulțime de avantaje dacă am apela la un împrumut. Singurul lucru care ne face să ne gândim de două ori, este faptul că atunci vom mai avea o rată de plătit. Va fi nevoie să ne calculăm bine bugetul și să luăm o hotărâre. Faptul că luna aceasta sunt multe reduceri pe toate site-urile unde găsim ceea ce ne interesează, ne presează să luăm o hotărâre.

Totuși, un împrumut este o decizie importantă și va trebui să luăm în considerare toate aspectele. Voi ce părere aveți? Cum vă descurcați atunci când sunteți nevoiți să cheltuiți mai mult decât vă permite bugetul familiei? Dacă aveți și alte idei care m-ar putea ajuta, vă invit să îmi spuneți în comentarii!

You may also like...

12 Responses

 1. Silvia spune:

  Frumos articolul!

 2. Dana spune:

  Într-adevăr, mobila nouă ar fi cea mai potrivita. Casă nouă, mobila nouă. Ținând cont că, de cele mai multe ori banii nu ajung, pentru investiții mai mari doar un credit ajuta. Cu siguranță veți găsi cea mai bună soluție și va doresc mult succes cu noua casă și cu decorarea ei.

 3. Eva Anca spune:

  Si eu tot la un imprumut as apela in acest caz. Mult succes!

 4. Anca spune:

  In astfel de situatii aceste imprumuturi sunt chiar binevenite.

 5. Oprea Carmen spune:

  fiecare isi cauta solutia cred, eu nu prea sunt adepta imprumuturilor de acest fel, dar dupa cum am zis!

 6. Simona spune:

  Sper sa mearga bine cu prima casa!! Desigur ca uneori trebuie sa facem anumite sacrificii pentru a obtine ceea ce ne dorim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *