Copilul care a găsit soarele noaptea – Luca di Fulvio

Ultimele zile mi le-am petrecut în compania cărții Copilul care a găsit soarele noaptea de Luca di Fulvio. O carte absolut fenomenală, care te face să te îngrozești, să le dorești moartea personajelor, doar pentru a le scuti de suferință. Copilul care a găsit soarele noaptea te poartă printr-o mulțime de stări. De la groaza pe care o simți, ajungi să râzi, să simți speranța. Cartea are 697 de pagini, dar le-am citit de pacă ar fi fost 400. Stilul autorului este extrem de plăcut, iar povestea, deși îngrozitoare, este ușor de parcurs. Acest roman semnat de Luca di Fulvio te ține cu sufletul la gură! Te captivează total și, pe lângă faptul că te îngrozește și te răscolște, te face să apreciezi ideea de libertate și nevoia de a nu renunța la demnitate.

copilul care a descoperit soarele noaptea. Luca di fulvio

Copilul care a găsit soarele noaptea – o ficțiune istorică de neratat

Încă de la începutul cărții, facem cunoștință cu Marcus al II-lea. Acesta este un copil de 10 ani, fericit și privilegiat. Un copil care nu este capabil să facă niciun rău și care nu înțelege de ce tatăl său îi spune că destinul său este să trăiască în sânge. Lumea lui Marcus al II-lea se schimbă, atunci când familia îi este ucisă, cu scopul ca altcineva să conducă mica vale din Rauhnvahl. Marcus este salvat de o fetiță din sat, Eloisa, și își petrece următoarele luni într-o ascunzătoare, la îndemnul mamei Eloisei, pe nume Agnete. Aceasta era o femeie puternică, încercată de viață și care își dorea din suflet să îl salveze pe Markus. Așadar, pune la cale un plan și se roagă să nu fie descoperită, știind că riscă atât viața ei, cât și viața fetiței sale.

Pe parcursul lecturii, asistăm la chinul pe care Markus este nevoit să îl trăiască, la lucrurile pe care trebuie să le îndure, la momentul în care își dă seama că a trăi este un privilegiu. A trăi și a gândi liber, este un vis, pe care mulți îl plătesc cu prețul vieții.

Atunci când cel care ar trebui să te apere, devine călăul tău…

Ojsternig, noul principe, era un om crud. Un bărbat plin de ură, a cărui singură distracție era chinuirea celor din jur. Ojsternig se hrănea cu frica din ochii celor pe care îi chinuia și nu avea nicio reținere să ucidă, să spânzure sau să jupoaie carnea de pe cei care, considera el, nu se supuneau. Șerbii din Rauhnvahl vor ajunge să cunoască ce este groaza și adevărata sărăcie sub conducerea lui. Dar oare vor lua atitudine sau vor continua să privească nedreptățile pe care cei dragi lor le îndură?


Copilul care a găsit soarele noaptea este o carte plină de acțiune și nu numai. În această carte putem observa o analiză fină a firii umane, a răului, a invidiei, a iubirii și a curajului. Din punctul meu de vedere, romanul lui Luca di Fulvio este un must read.

Copilul care a găsit soarele noaptea a apărut anul acesta la Editura Rao. Se găsește în librăriile online, dar și pe site-l editurii.

You may also like...

32 Responses

 1. Dana spune:

  Abia asteptam recenzia ta, dupa titlu mi-am zis ca este o carte tare interesanta. Prezentarea ta si viteza cu care ai citit-o, m-au convins pe deplin.

 2. Eva Anca spune:

  Daca tu zici ca e must read, o trec si eu pe lista. Multumesc pentru recomandare!

 3. anasylvi spune:

  Chiar azi am citit o alta recenzie minunata a cartii, iar faptul ca si tu o recomanzi cu atata siguranta confirma ceea ce am simtit de la inceput in legatura cu cartea, si anume ca vreau sa o citesc. Ai prezentat-o excelent!

 4. ma asteptam la o coperta usor diferita dupa titlu, dar inca stau in cumpana daca sa o trec pe lista sau nu

 5. Diana Timofte spune:

  Ce carte interesanta. Multumim de recomandari !

 6. Cât mă tentează să citesc acesta carte, de care am tot auzit.

 7. Emilia spune:

  Cred ca aceasta carte este exact ceea ce cautam după ce am citit Furiile Inimii. Pana acum m-am speriat de “caramizile” astea, dar am descoperit ca sunt mult mai complexe. Vreau neaparat sa o citesc pe aceasta, dar și pe aceea cu fetita de la același autor.

 8. M-ai convins sa o citesc cat mai repede.

 9. ANCA spune:

  Din ce recezia ta mi-am dat seama ca este o carte buna si ca merita citita, o pun si eu pe lista de asteptare, deocamdata.

 10. Pare o carte ce merita citită, sigur îmi va placea.

 11. Recenzia ta m-a facut sa adaug si eu p lista mea aceasta carte. Nu am citit-o dar parca simt asa ca este o carte pe sufletul meu.

 12. Romina Talpos spune:

  Cred ca este o carte buna, oricum titlul m-a atras deja.

 13. Simona spune:

  E prima data cand aud de aceasta lectura si mi se pare interesanta la prima vedere. Sper sa o pot adauga si eu in biblioteca pe viitor si sa o citesc cu drag. Mersi pentru recomandarea faina!

 14. Denisa spune:

  Chiar pare o carte interesanta, am sa ii dau si eu o sansa, are si o coperta faina.

 1. 27 decembrie 2019

  […] Luca di Fulvio a știut să creeze niște personaje fantastice, pe care le-a pus în niște situații care de care mai dificile. Povestea lui Marcus al II-lea va rămâne printre poveștile mele favorite și mă bucur că Adriana a insistat să o citesc (recenzia ei aici). […]

 2. 2 ianuarie 2020

  […] cele citite anul acesta. Este cartea anului pentru mine. Mai multe detalii despre ea, găsiți aici. Dacă doriți și o altă părere, Cătălina a scris aici părerea […]

 3. 29 martie 2020

  […] fată în amurg. Un roman despre Paris a apărut la Editura RAO și se poate comanda de aici. Eu am primit-o în cadrul evenimentului Danube Bloggers Meet, […]

 4. 7 aprilie 2020

  […] din fructe uscate Pure Chocolate Letonia, sunt perfecte pentru serile de relaxare. Mai punem o carte bună alături și avem un kit perfect. Sunt gusoase și fine. Un adevărat […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *