Gama Pigmentbio de la Bioderma – un aliat împotriva hiperpigmentării

Orice femeie știe că timpul este dușmanul tenului ei. Hmmm… Oare e puțin exagerat să îl numim dușman? Totuși, ideea e că, odată cu trecerea timpului, inevitabil tenul nostru se schimbă. Dacă aveam un ten neted, ferm, fără pete sau alte probleme vizibile, timpul în care ne expunem la soare, nașterile, hormonii, iritațiile și alte astfel de lucruri pe care nu le putem controla, duc la apariția petelor și, inevitabil, la schimbarea aspectului tenului nostru.

Deși în primă fază avem tendința să ne revoltăm și să „plângem” după frumusețea tenului nostru, ne dăm seama că toate aceste schimbări fac parte din noi, din ceea ce am devenit odată cu trecerea timpului, cu maturizarea noastră. Așadar, cel mai bine este să ne ajutăm tenul cu produsele potrivite, să diminuăm aceste aspecte și să ne bucurăm în continuare de viață.

pigmentbio bioderma

Din rutina mea de îngrijire a tenului, în acest moment, fac parte următoarele produse din gama Pigmentbio, de la Bioderma:

 • Pigmentbio Spumă de curățare
 • Pigmentbio Cremă regeneratoare de noapte
 • Pigmentbio Ser concentrat cu Vitamina C
 • Pigmentbio Cremă de zi SPF 50+

Rutina zilnică cu gama Pigmentbio de la Bioderma

Pasul 1: curăț tenul cu spuma de curățare

Spuma de curățare din gama Pigmentbio de la Bioderma, reglează mecanismele biologice care produc petele de pe tenul nostru, îndepărtează impuritățile și netezește tenul. Are o consistență ușoară, de spumă, dar se simt și microparticolele care au efect exfoliant. Această spumă de curățare se poate folosi și ca mască, de 1-2 ori pe săptămână, aplicându-se un strat mai gros, pentru aproximativ cinci minute.

De când am primit coletul de la Bioderma, folosesc această spumă de două ori pe zi. Dimineața și seara. Îmi place mult cum rămâne tenul după folosire, îmi place parfumul său, dar și faptul că nu este nevoie de mult produs pentru a curăța fața și gâtul.

Pasul 2: aplic Crema de zi SPF 50+

După curățarea tenului cu spumă, aplic în fiecare dimineață crema de zi SPF 50+ din aceeași gamă, Pigmentbio, de la Bioderma. Această cremă oferă tenului luminozitate pe termen lung, dar îl face și mult mai neted. Oferă hidratare de lungă durată, protejează tenul de razele soarelui, care sunt responsabile cu îmbătrânirea pielii, oferă strălucire pielii și îl hrănește cu diferite vitamine, precum C sau E.

Această cremă de zi este spornică și ușor de aplicat. Este suficient să apăs o singură pe pompiță și iese suficient produs, pentru a acoperi fața și gâtul. Are un parfum plăcut, subtil și o folosesc cu mare plăcere.

Pasul 3: curăț tenul cu aceeași spumă de curățare

După cum spuneam, folosesc această spumă de două ori pe zi, iar rezultatele sunt cele așteptate.

hiperpigmentarea tenului. gama pigmentbio de la bioderma

Pasul 4: aplic ser concentrat cu vitamina C

Seara, după curățarea tenului cu spumă, aplic cinci picături de ser concentrat cu vitamina C. Acesta acționează pe fiecare etapă biologică de formare a petelor brune, pentru a le elimina, indiferent dacă sunt recent apărute sau sunt pete mai vechi. Are efect de peeling, doar că este mult mai blând cu tenul. Oferă luminozitate tenului. Împiedică și formarea unor pete noi. Hidratează bine pielea, îi oferă strălucirea naturală și o ajută să devină mult mai netedă.

La fel ca și în cazul celorlalte produse din gamă, am aplicat serul zilnic. Îmi place efectul pe care îl are asupra tenului și îl voi folosi în continuare, pentru minim o lună și maxim 3, așa cum este indicat.

Pasul 5: Crema regeneratoare de noapte

Această cremă regeneratoare oferă tenului un aspect neted și luminos. Acționează pe timpul nopții și o aplic întotdeauna după ce curăț bine tenul cu spumă și după serul concentrat. Așadar, pe timpul nopții, reînnoirea celulară și producția de colagen, pentru o piele mai fermă, mai elastică și mai luminoasă, este stimulată. La fel ca și celelalte produse din gamă, ajută la limitarea cantității de melanină pe care corpul o produce. Aceasta este responabilă cu apariția petelor inestetice. Crema este îmbogățită cu un cocktail de vitamine, care hrănește pielea și îi asigură protecția necesară.

Crema regeneratoare de noapte din gama Pigmentbio, de la Bioderma, are în cutiuță o spatulă mică. Cu ajutorul acesteia pot scoate foarte ușor produsul din recipient, fără a-l risipi. Eu o folosesc și ca măsură, deoarece o spatulă de cremă este suficientă pentru a acoperi fața și gâtul. Și parfumul acestei creme este la fel de subtil și plăcut. Lasă o senzație de prospețime și de ten hidratat după ce este aplicată, la fel ca atunci când aplic o mască. Ce poți să îți dorești mai mult după o zi plină, obositoare?

Gama Pigmentbio de la Bioderma – da sau nu?

Da, da, da! Îmi plac foarte mult produsele din gama Pigmentbio de la Bioderma. Această gamă este special creată pentru tenul hiperpigmentat și ne ajută să îl menținem tânăr, ferm, neted și cu un aspect plăcut. Până în acest moment, pot să spun că sunt produsele mele de îngrijire preferate. Nu știu ce o să îmi mai aducă viitorul (sau curierul), dar deocamdată această gamă le întrece pe toate.

Sunt curioasă dacă voi ați încercat această gamă sau dacă vă tentează. Nu ezitați să îmi spuneți în comentarii!

You may also like...

20 Responses

 1. Dana spune:

  Nu am încercat-o, dar la, cum ai prezentat produsele, îmi dau seama ca sunt aliați de nădejde pentru un ten curat, uniform și luminos.

 2. Silvia spune:

  Frumoasă prezentare!!!!!

 3. Catalina Coman spune:

  O am si eu si urmeaza la testat. Ma bucur ca iti place asa mult.

 4. Eva Anca spune:

  Le-am primit si eu si le-am oferit mamei mele, deoarece eu nu am tenul hiperpigmentat, in schimb pentru tenul ei sunt potrivite. Voi scrie si eu despre ele in curand. E incantata de rezultat.

 5. Simona Banica spune:

  Imi plac produsele Bioderma!

 6. Simona Banica spune:

  Foarte bune produsele Bioderma!

 7. Valeria Chertes spune:

  Îmi plac produsele Bioderma și le folosesc de obicei.

 8. Asaftei Simona spune:

  Numai produse bune de la Bioderma ,am încercat și eu câte ceva și sunt foarte mulțumită de ele !❤ Chiar dacă sunt mai piperate la preț ,se merită !

 9. Nicolae Claudia spune:

  Nu am incercat pana acum aceste produse, dar mi-a placut ce am citit. Trebuie sa le incerc si eu

 10. Moraru Costinela spune:

  Sunt super super bune aceste produse de la Bioderma, le am și le folosesc zi de zi. #SuperFanBioderma

 1. 17 martie 2020

  […] ce experiențe aveți cu Bioderma Atoderm? Ai încercat aceste […]

 2. 21 decembrie 2020

  […] ea, de nevoile pe care le are și pe care le-am fi putut îndeplini foarte ușor, introducând în rutina de îngrijire produsele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *