Grădina de iarnă – Kristin Hannah

Ce se întâmplă cu o familie nu prea bine închegată, atunci când liantul dispare? Ce se întâmplă cu trei femei, care se simțeau legate între ele doar datorită capului familiei, atunci când acesta moare? Cum treci peste moartea singurei persoane din familie care simți că te înțelegea? Cum înveți să faci cunoștință cu propria mamă? Cum faci față secretelor care vor să iasă la suprafață sau cum să înveți să te ierți și să te bucuri de familia care ți-a mai rămas? Ei bine, Kristin Haannah ne oferă răspunsul în romanul său, Grădina de iarnă.

Nu este primul roman semnat de Kristin Hannah pe care îl citesc și, deși nu îl consider cel mai bun, este un roman deosebit, emoționant. Nu se aseamănă deloc cu celelalte romane ale ei pe care eu le-am citit. Kristin Hannah abordează diferite teme și ni le prezintă în moduri unice. Astfel, nu cred că vreodată mă voi sătura de cărțile ei. De aceea, atunci când am dat ultima comandă pe Librarie.net, două din cele trei cărți comandate, erau scrise de ea.

gradina de iarna kristin hannah

Am ales să citesc acum acest roman deoarece, în perioada aceasta, îmi place să citesc cărți care au măcar o parte din acțiune plasată într-un cadru de sezon. În Grădina de iarnă am avut iarnă din plin. Chiar dacă zăpada nu a adus mereu bucurie în acest roman, pentru mine a fost exact ceea ce îmi doream.

Grădina de iarnă de Kristin Hannah – despre puterea unei femei

Meredith și Nina s-au luptat încă din copilărie pentru atenția mamei. Aceasta era mereu parcă în propria lume, mereu plină e suferință. Deși tatăl încerca să compenseze prin propria iubire și prezență, fetele simțeau că mama lor nu le iubește. Acum sunt două femei independente, dar parcă nu sunt complete și acest lucru se observă în relațiile cu cei dragi lor. Lângă patul de moarte al tatălui lor, fetele promit să aibă grijă de mama și să o convingă să le spună basmul copilăriei lor până la final.

Deși cu greu, mama lor s-a lăsat convinsă să spună basmul până la final, dar așa cum dorea ea. Câte puțin în fiecare noapte și întotdeauna pe întuneric. Curând, fetele observă că sunt prea multe detalii ca istorisirea să fie doar un basm și încep să facă diferite legături. Cine era mama lor? Prin ce a trecut aceasta în timpul războiului? Ce lucruri oribile puteau să o transforme în femeia rece pe care fetele ei au văzut-o zilnic, încă din copilărie?


Grădina de iarnă de Kristin Hannah se găsește și pe Librarie.net, adică aici.

You may also like...

30 Responses

  1. Dana spune:

    Mi-a plăcut mult cartea si imi place cum ai descris-o, mi-am reamintit emotia actiunii. Si mie imi place mult cum scrie autoarea.

  2. Eva Anca spune:

    Eu m-am facut piele de gaina doar citind recenzia ta. Chiar trebuie sa iau si eu cartile autoarei.

  3. Silvia spune:

    Foarte frumos spus!!!!

  4. Gratiela Vlad spune:

    Nu am citit cartea, dar recunosc ca m-ai facut curioasa!

  5. N-am citit cartea, insa intr-adevar unele situatii din viata unei femei o schimba si e greu sa treaca peste anumite trairi.

  6. Luca Raluca spune:

    Pare a fi o carte tare interesanta! O trec pe lista mea! Merci pentru recomandare!

  7. Gabriela Alexandra Andrei spune:

    O recomandare foarte bună! Îmi doresc sa o citesc și eu!

  8. Dana Stancu spune:

    Nu am citit cartea, dar mi-a trezit asa oemotie descrierea ta. O pus si eu pe wish-list

  9. Foarte frumos ai descris, chiar pare o lectura din care sa inveti.

  10. Mihaela spune:

    O poveste trista dar in acelasi timp plina de invataminte. Nici un lucru nu ramane fara consecinte.

  11. Stan Bianca spune:

    Pare foarte interesantă

  12. iti multumesc mult de recenzie,la prima citire m-am speriat nu stiam despre cine vorbesti,abia dupa a doua fraza mi-am dat seama ca este o carte care se merita citita.

  13. Am sa citesc și eu cartea, pare ca povestea nu este deloc plictisitoare, din contra este interesantă.

  14. Am sa caut si eu cartea. In urmatoarea comanda o sa o am.

  15. Rokolla spune:

    Ma gandeam ca mama care le-a crescut nu este mama lor de nu le iubeste. Suna bine povestea si imi doresc s-o citesc

  16. Roxana D spune:

    Pare interesanta cartea , poate am șansa să o citesc cat de curând !!

  17. Danciu Cristina spune:

    Demult îmi doresc această carte în biblioteca mea! Pare foarte interesantă

  18. Nu am citit aceasta carte ,dar sunt convinsa ,ca tot ce scrie aceasta scriitoare, merita citit.Mai ales si datorita recenziei dvs!

  19. Florentina Vasiliniuc spune:

    Nu am reusit sa citesc această carte. Abia astept sa o fac deoarece imi place tare mult cum scrie Kristin. Multumim pentru recenzie!

  20. Agavriloaie Alina spune:

    Felicitări! Foarte frumos ai prezentat cartea! Abia aștept sa o citesc!

  21. Filiz Mustafa spune:

    Pare a fi o carte tare interesanta! O trec pe lista mea!

  22. Mustafa Eryn spune:

    O recomandare foarte bună. Multumim!

  1. 19 decembrie 2019

    […] Grădina de iană de Kristin Hannah. Despre acest roman v-am vorbit deja aici. […]

  2. 2 ianuarie 2020

    […] nou început de Kristin Hannah. O carte deosebită, care m-a surprins și care a adus-o pe Kristin Hannah pe lista autorilor preferați. Recenzia cărții se poate citi […]

  3. 5 ianuarie 2020

    […] Grădina de iarnă de Kristin Hannah am luat-o de pe librărie.net și a apărut la Editura Litera, în colecția Blue Moon. Despre acest roman v-am vorbit aici. […]

  4. 6 ianuarie 2020

    […] de iarnă de Kristin Hannah. O adevărată surpriză, deoarece recenzia aceasta este de puțin timp pe blog. Mai exact, din luna noiembrie. Așadar, faptul că a reușit să […]

  5. 9 martie 2021

    […] devreme să vorbim despre sandale, dar știți și voi foarte bine că omul gospodar își face iarna car și vara sanie . Sau, spus cu alte cuvinte, nu strică să profităm de reducerile la […]

  6. 26 septembrie 2021

    […] înghețate pur și simplu mă liniștesc și îmi dau o stare de bine. Așadar, de ce să nu aduc iarna și în dormitorul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *