Culorile vieții – Kristin Hannah

După ce am citit câteva dintre cărțile autoarei Kristin Hannah traduse la noi, am ajuns să o consider una dintre autoarele mele preferate. Un nou început m-a convins că merită toată atenția mea, apoi a urmat Drum în noapte, care mi-a întărit această convingere. Am citit și alte cărți de-ale sale care mi-au plăcut, deși nu la fel de mult ca cele două amintite mai sus. Așadar, atunci când am comandat Culorile vieții de pe Librarie.net, eram tare curioasă în care categorie se va încadra. În categoria celor care ocupă un loc special la mine în bibliotecă și în suflet, sau în categoria celor bune, dar nu extraordinare.

Ei, bine, Culorile vieții se încadrează în cea de-a doua categorie pentru mine. Dar nu pot să spun că acest lucru mă deranjează. Cartea este foarte bună, mi-a plăcut foarte mult, dar nu s-a ridicat la nivelul celorlalte două amintite mai sus.

Culorile vieții – despre familie, iertare și încredere

Winona, Aurora și Vivi Ann sunt surori. Atunci când mama lor a murit, ele au învățat că trebuie să se bazeze una pe cealaltă și indiferent de situație să nu permită ca ceva să intervină între ele. Cu un tată rece, obsedat de imaginea pe care o afișează în lume, fetele au avut mereu de suferit. Winona a așteptat mereu aprobarea lui, care nu avea să vină niciodată. Aurora i-a citit caracterul și îl ignoră pe cât posibil. Doar Vivi Ann îl consideră un tată bun.

culorile vietii recenzie , impresii

Anii au trecut și fetele s-au maturizat. Winona a devenit un avocat respectat, dar nu era deloc mulțumită de viața privată. Având câteva kilograme în plus, era obsedată de acest lucru. În plus, era invidioasă pe frumoasa sa soră, Vivi Ann. Atunci când bărbatul pe care ea îl iubea s-a îndrăgostit de Vivi Ann lucrurile s-au înrăutățit.

Vivi Ann nu știa că sora sa este îndrăgostită de Luke și a acceptat să iasă cu el. Acesta s-a îndrăgostit foarte repede și a cerut-o de soție. Ea era tot mai atrasă de Dalas – un indian, care lucra la ferma lor – dar, ca să nu își dezamăgească tatăl, acceptă să se căsătorească cu Luke.

Totuși, dorința e prea mare și se duce în patul lui Dalas. Winona află și, măcinată de gelozie, hotărăște să facă dreptate. Ce consecințe vor avea faptele el, vă las pe voi să aflați.


Deși începutul părea oarecum banal, povestea s-a transformat frumos. Se întinde pe mai bine de zece ani și ne face să trecem prin tot felul de stări.

Surorile sunt încercate de gelozie. Fac cunoștință cu trădarea, cu disperarea și află cum e să pierzi persoane pe care le credeai apropiate. Oare vor putea trece peste toate acestea? Vor rămâne surori în adevăratul sens al cuvântului, în final?

Culorile vieții de Kristen Hannah se poate comanda de aici.

You may also like...

16 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Eu inca nu am citit nicio carte a autoarei.

  2. anasylvi spune:

    Am citit o carte doar de la aceasta autoare, mi-a placut destul de mult. Multumesc pentru recomandare! <3

  3. Dana spune:

    Și mie îmi place cum scrie, am citit câteva cărți tare frumoase și intenționez sa o mai fac. Pare o poveste tare frumoasă, ca de obicei, pe care vreau să o citesc.

  4. Laura spune:

    O am și eu, dar tot am amânat-o! M-ai convins s-o citesc cât mai repede!

  5. Silvia spune:

    O prezentare frumoasă!!!!

  6. Ioana spune:

    Numai cărți interesante citești! ❤️ Felicitări pentru recenzie.

  7. Diana Timofte spune:

    Pare o carte interesanta ! Multumim de recomandare !

  8. Anca spune:

    Acum sunt curioasa sa stiu ce intampla cu Aurora, cea de-a treia sora.

  9. Nu am. Citit nicio carte de-a ei, am considerat ca nu e chiar genul meu

  10. N am citit nimic de la aceasta autoare, nici nu stiu ce sa mai citesc, am atatea care ma asteapta

  11. Pare genul de carte care mi-ar da trigger la traumele din trecut :)) dar pare interesanta!

  12. Pfuai…acum sunt curioasa ce s-a intampalt de fapt 🙁 ne lasi asa ? Trebuie sa citesc cartea!

  13. Rokolla spune:

    Nu am apucat s-o citesc inca, dar mi se pare o lectura potrivita

  14. Si eu ador cum scrie autoarea. Vreau sa imi iau si cartea asta.

  1. 17 iunie 2020

    […] așteptările. Am ales-o datorită mărturiilor de pe coperta a patra, ale lui Stephen King și Kristin Hannah, doi dintre autorii mei preferați. Din fericire, nu am fost dezamăgită, ba din contra, am fost […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *