Mușuroi de cârtiță – rețetă

V-am spus că de când #stămacasă îmi petrec mai mult timp în bucătărie, nu-i așa? Ei, bine, mereu avem câte o poftă sau pur și simplu mă trezesc gândindu-mă la ce să mai pregătesc bun pentru cei dragi. Zilele trecute mi-a venit în minte un mușuroi de cârtiță, cremos și delicios, iar mai apoi m-am și apucat de treabă.

musuroi de cartita

Nu am mai făcut niciodată mușuroi de cârtiță, dar, cu indicațiile mamei la îndemână, a fost un real succes. Cu siguranță îl voi mai pregăti, deoarece este ușor de făcut, nu avem nevoie de foarte multe ingrediente și este foarte, foarte gustos.

Pentru a pregăti un mușuroi de cârtiță, avem nevoie de:

  • 200 grame unt
  • 250 grame zahăr
  • 4 ouă întregi
  • esență de vanilie
  • puțină sare
  • un praf de copt
  • o lingură mare de cacao
  • 300 grame făină
  • două banane coapte
  • o cutie mică cu frișcă (eu am folosit hulala)
  • jumătate de ciocolată simplă, rasă
  • o budincă de vanilie ( opțional)

Cum pregătim blatul:

Amestecăm untul la temperatura camerei, cu zahărul, sarea, praful de copt, ouăle și făina. Va ieși un aluat care nu curge și se poate lua cu lingura. Îl punem într-o tavă pentru tort și îl punem la cuptor, la foc mediu, până trece testul scobitorii. Il scoatem de acolo și îl lăsăm să se răcească.

Cum pregătim crema pentru mușuroi de cârtiță

Batem bine frișca, respectând instrucțiunile de pe pachet. Dacă alegeți să folosiți și budinca, care nu este obligatorie, dar care oferă desertului o textură aparte și un plus de gust, vă asigurați că este preparată și răcită înainte să bateți frișca. În budinca răcită, amestecăm jumătate din frișcă. Cealaltă jumătate din cantitatea de frișcă, o amestecăm cu ciocolata dată pe răzătoare.

musuroi de cartita

Cum asamblăm acest desert cu frișcă și banane

După ce blatul s-a răcit, scoatem cu o lingură din el, fără să atingem fundul și marginile. Apoi, punem înăuntru un strat de banane tăiate pe jumătate. Peste banane punem amestecul de frișcă și budincă, iar peste acest amestec, punem frișca și ciocolata rasă. Dacă alegeți să nu folosiți budincă, puneți direct toată cantitatea de frișcă în care adăugați mai multă ciocolată rasă.

Fărâmițăm blatul scos mai devreme cu lingura și presărăm un strat gros peste frișcă. Îl lăsăm puțin la rece și apoi îl putem servi. Poftă bună!

You may also like...

6 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Genial arata! Nu am facut niciodata, poate o sa incerc si eu. Nu am nici acum mai mult timp de stat in bucatarie, decat aveam inainte.

  2. Silvia spune:

    Foarte bun!!!!

  3. Dana spune:

    Arătă tare bine și cu siguranță este delicios! Îl voi face de Paști, să mă răsfăț. Mulțumesc pentru rețetă!

  4. Valeria Chertes spune:

    Și eu fac de multe ori,ne place la toată familia.

  5. Yammy! Suna tare bine, de incercat. Iar de aratat, arata wow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *