Negresă de post – simplă, ușoară, delicioasă
Așa-i că nu v-am mai arătat de mult timp ce mai fac eu prin bucătărie? Totuși, nu prea e zi în care să nu pregătesc ceva. Și dacă se întâmplă această minune, recunosc că nu mi-e deloc îndemână :-)) . Deoarece ne aflăm în postul Crăciunului, vreau să vă las o rețetă de negresă de post, care le-a plăcut foarte mult și celor din familie, dar și prietenilor noștri.
Am făcut-o special pentru musafirii care au venit de ziua lui Albert la noi, deoarece auzisem eu că postesc. Alarmă falsă a fost, dar oricum am savurat-o cu toții.
Negresă de post – o bunătate de prăjitură cu cacao
Pentru a pregăti o tavă mare de negresă de post, am folosit:
- 560 grame de făină albă 000
- 480 mililitri apă minerală
- 250 grame zahăr
- 100 grame cacao pudră
- 150 mililitri ulei
- esență de rom și vanilie
- 2 prafuri de copt
- o linguriță de sare
- zahăr pudră (pentru final)
Pentru siropul fiert de însiropat negresa:
- jumătate de cană de apă
- o lingură bună de zahăr
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
Mod de preparare
Am amestecat făina cu cacao, sare, praf de copt și zahăr în bolul mixerului. Separat am amestecat ingredientele lichide: apa, esențele și uleiul, apoi le-am turnat peste cele uscate și am mixat totul până s-a format un aluat omogen, dens, puțin mai gros decât cel pentru chec. Am turnat aluatul într-o tavă în care am pus hârtie de copt și l-am pus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( funcția ventilator, dacă aveți) pentru aproximativ 25 de minute. După cum știți deja, fiecare cuptor coace în propriul ritm, așadar vă recomand să încercați prăjitura cu o scobitoare. Dacă iese curată, e gata.
După ce s-a copt negresa, am scos-o din cuptor și am făcut găuri prin ea, cu ajutorul unui cuțit. Apoi am turnat ușor peste ea siropul pe care l-am fiert în prealabil. Apoi am lăsat-o să se răcească. După ce s-a răcit, am pudrat-o cu zahăr și gata!
O negresă pufoasă, dar care nu este de post, găsiți pe blogul Cătălinei. Dacă nu postiți, o puteți încerca și voi. Eu am făcut-o de câteva ori și ne-a plăcut foarte mult.
Arată absolut delicios. Deși negresa cred că este una dintre cele mai simple rețete de prăjituri, eu n-am făcut-o vreodată.
Îmi place cum arată, o sa încerc și eu aceasta rețetă.
Imi place negresa. A fost prima prajitura pe care am facut-o in adolescenta.
O bunătate!!
Si eu o fac de cateva ori in postul Craciunului epntru ca este o idee simpla si rapida pentru ceva dulce.
Ador negresa, o fac si eu constant.
Pare destul de usoara reteta, o sa incerc si eu.
Ce bine arata prajitura, sigur e delicioasa.
Cam aceeasi reteta o folosesc si eu si este incredibil cat de buna si gustoasa este.
Si eu fac o varianta similara de negresa de post si e foarte apreciata de cei ai casei.
A fost delicioasă!!!!