Pizza făcută în casă
Să știți că pizza făcută în casă poate fi la fel de bună ca orice altă pizza pe care o mâncăm în oraș. Înainte mă cam speria blatul și evitam să fac. Dar, cred că de mai bine de un an, am încercat cea mai simplă rețetă de blat și îmi place mult cum iese. Nu bag mâna în foc, dar sunt aproape sigură că de la Cătălina m-am inspirat. Poate ne spune ea în comentarii, dacă își mai aduce aminte 🙂 .
Ieri ni s-a făcut poftă de pizza. Primul gând a fost să fac rapid o pizza la tigaie. Apoi, m-am sucit. Mi-am zis că pizza la tigaie nu e tocmai o pizza adevărată și eu chiar doream să mănânc o astfel de pizza. Așadar, m-am apucat de treabă. Și bine am făcut! A fost delicioasă. Deși am impresia că în poze nu arată extrem de bine, gustul a fost cel așteptat.
Pizza făcută în casă – o bunătate
Pentru a pregăti pizza acasă, nu avem nevoie de foarte multe alimente. Mai exact, o putem face cu ceea ce avem prin frigider. Mai jos, vă voi prezenta ingredientele folosite de mine, de data aceasta. A ieșit o pizza suficient de mare încât să ne săturăm toți. Doi adulți și un copil jumate 🙂 . Albert nu poate fi calculat la o porție întreagă. Deoarece eu am dorit pizza cu ton, iar Maia cu șuncă, pe jumătate am pus pește, iar pe cealaltă șuncă.
Ingrediente necesare pentru blatul de pizza
- jumătate de plic de drojdie uscată
- 200 grame apă călduță
- jumătate de linguriță de sare
- jumătate de linguriță de zahăr
- două linguri de ulei
- 200 – 300 grame făină. Cantitatea nu este fixă. Vă veți da voi seama când ați pus suficientă. Aluatul trebuie să fie elastic și foarte puțin lipicios.
Ingrediente de pus pe pizza
- trei sferturi dintr-o conservă de ton întreg
- porumb. Cam 100 -150 de grame
- jumătate de ceapă tăiată mărunt. Dacă o tăiați feliuțe arată mult mai bine. Eu o ascund de Maia și de aceea o mărunțesc așa.
- șuncă sau orice vă place. Am folosit 6-7 felii tăiate fâșii
- un cabanos tăiat feliuțe
- brânză dată pe răzătoare. De data aceasta am pus cam jumătate de calup de telemea.
- sos de roșii. Eu l-am îmbogățit cu doi căței de usturoi dați pe răzătoarea mică și puțin oregano.
Cum se pregătește un blat de pizza pufos
Blatul de pizza se pregătește extrem de ușor. Se pune apa călduță într-un vas și se amestecă cu drojdia, sarea, zahărul și uleiul. Apoi, adăugăm făina treptat, până obținem un aluat elastic și dens, dar foarte puțin lipicios. Acoperim vasul cu un prosop curat sau folie alimentară și îl lăsăm la cald, să crească, vreo 30 de minute. Eu recunosc că aproape niciodată nu am atât de multă răbdare și îl las mai puțin.
Între timp, pregătim ingredientele de pus pe pizza și încingem cuptorul la 170 de grade ( foc mediu).
După ce a crescut aluatul, îl întindem într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Ne ajutăm de puțin ulei, pentru a-l putea întinde ușor. Se poate întinde și cu un sucitor pe blat, iar mai apoi pus în tavă, dar eu prefer să îl întind cu mâna, cât de uniform pot eu.
Peste aluat punem 2 -3 linguri de sos de roșii. Apoi, așezăm restul ingredientelor, după bunul plac. Nu trebuie să vă limitați doar la ingredientele pe care eu le-am ales de data aceasta. Puteți adăuga, ciuperci, cașcaval, legume, ou sau chiar cartofi. Pizza cu cartofi este o bunătate. Hmmm… cred că v-o voi prezenta cândva.
Tava se bagă în cuptorul încins, până capătă culoarea dorită și marginile blatului se rumenesc. Se poate servi cu sos de roșii sau orice alt sos vă place.
Poftă bună!
Da, e foarte buna reteta. Aluatul de pizza e unul dintre putinele care imi ies si mie, dar eu il intind subtire, imi place in stil italian. Cu toate acestea, iese fraged si bun. N-am mai facut de mult pizza in casa, dar intr-adevar iese foarte bun.
Imi place si cel subțire 😀
Super arata! Mi-ai dat si idee de mancare pe zilele urmatoare.
Ma bucur.
Poftă bună!
Mulțumim!
Foarte buna!
Asa e.
Da, da! De la mine e reteta de aluat. Tare bun mai iese. 😀
E simplă si iese tare bine.
Tentantă rețetă și cu siguranță delicioasa!
Cu siguranță voi încerca rețetă ta, pare delicioasa!