Salam de biscuiți – rețetă simplă

Deși mâncam în copilărie salam de biscuiți, la maturitate nu m-a tentat să îl prepar. Asta până când copiii au început să primească în grădinițe și scoli biscuiți simpli.

Maia nu prea îi mânca, preferând să mănânce un sandviș pus de acasă, dar mereu aducea punguțele cu biscuiți acasă. Deși soțului meu îi plac și îi mănâncă cu lapte uneori, tot rămâneau o mulțime de punguțe. Așadar, am început să fac salam de biscuiți. Este un desert gustos, care poate fi preparat după gustul fiecăruia și mai e și ușor de preparat.

Ingrediente pentru salam de biscuiți

  • 250 gr biscuiți simpli
  • 200 gr zahăr (chiar și mai mult dacă doriți)
  • 100 gr unt topit sau ulei
  • jumătate de cană de lapte – cam 120 ml
  • 2 linguri bune de cacao
  • jeleuri, nuci sau orice doriți
  • nucă de cocos pentru decor
  • esență de rom

Cum se pregătește salamul de biscuiți

Pentru început fierbem laptele cu cele două linguri de cacao și zahărul, până ce cel din urmă se topește. Oprim focul și adăugăm untul în lapte, pentru a se topi.

Mărunțim biscuiții într-un robot de bucătărie sau cu un ciocan de bătut carnea. Adăugăm și jeleurile sau nucile. Acum turnăm amestecul de lapte cu zahăr, cacao și unt. Amestecăm bine și întindem o folie alimentară pe blatul de lucru. Peste folie presărăm nucă de cocos și punem amestecul rezultat. Îi dăm formă de salam, îl rulăm în folia de plastic și îl punem la frigider pentru câteva ore.

Dacă doriți bucăți mai mici de salam de biscuiți , împărțiți amestecul în mai multe părți și rulați în folie de plastic.

ziua razbunarii

Poftă bună!

Please follow and like us:

You may also like...

7 Responses

  1. Silvia spune:

    Poftă bună!!!!

  2. Eva Anca spune:

    Mie imi place tare mult. Chiar ca nu am mai facut de ceva vreme. Mersi de idee!

  3. Simona Banica spune:

    Foarte bun, o sa fac si eu.

  4. anasylvi spune:

    Ador acest salam, doar ca prefer sa fie de post. E foarte bun!

  5. Dana spune:

    E un desert tare bun, îmi place mult!

  6. Catalina Coman spune:

    N-am mai mancat de foarte mult timp salam de biscuiți. Arata foarte bine al tau.

  1. 5 august 2020

    […] parte în formă de sul și le-am lăsat la frigider vreo două ore. Am procedat exact ca la salamul de biscuiți. După aceea, am scos sulurile din folia de plastic, le-am pus unul lângă altul și cu un cuțit […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *