Tort de biscuiți cu Mascarpone și Nutella – tort fără coacere, simplu

Pe 9 iunie a fost ziua soțului meu. Așadar, a fost momentul perfect să pregătesc un tort. Cum el nu e mare fan torturi și nici măcar nu dorea neapărat să aibă unul, m-am gândit mult ce aș putea să fac să fie și pe placul lui. Am ajuns la concluzia că un tort de biscuiți cu mascarpone și nutella ar fi cea mai bună alegere. Mai ales că, ca orice tort fără coacere, e ușor de realizat.

De ceva timp, mama face salam de biscuiți cu mascarpone și nutella. Mai exact, varianta mai mică și mai simplu de asamblat a tortului fără coacere pe care vi-l prezint astăzi. E surprinzător de bună combinația aceasta și neapărat trebuie să o încercați și voi.

tort de biscuiti cu mascarpone si nutella, tort fara coacere

Ingrediente necesare pentru a face tort de biscuiți cu mascarpone și nutella

Dacă vă așteptați la nu știu ce listă de ingrediente uriașă, veți fi plăcut surprinși:

 • biscuiți populari. Aceștia sunt mai puțin dulci, dar dacă nu găsiți, să știți că iese foarte bun și cu alt tip de biscuiți simpli. Am folosit cam 85-90 de biscuiți.
 • 750 grame mascarpone.
 • 300 grame nutella
 • o căniță de lapte
 • zahăr vanilat și esență

Modul de preparare a acestui tort fără coacere:

Pe profilul meu de instagram, am postat și un reel cu acest tort de biscuiți cu mascarpone și nutella. Vă invit să vedeți cât de simplu se face. Dacă preferați să citiți pașii care trebuie urmați, nicio problemă. Îi găsiți mai jos.

 1. Prima dată pregătim forma de tort. Punem folie alimentară în formă și lăsăm marginile mai lungi. Ne va ajuta să scoatem mai ușor tortul din formă.
 2. Amestecăm nutella cu mascarpone. Cu crema rezultată umplem biscuiții, doi câte doi. Puneți un strat uniform, nu gros, să vă ajungă crema.
 3. Înmuiem biscuiții umpluți în laptele amestecat cu zahăr vanilat și esență (2-3 secunde pe ambele părți), iar apoi îi așezăm de jur împrejurul formei de tort, până ce o umplem total. La un moment dat va fi nevoie să tăiem biscuiții în două ca să putem umple toate spațiile.
 4. Punem folie peste tort și îl băgăm la frigider pentru 2-3 ore

Bineînțeles, nu lăsăm tortul așa. După ce stă la frigider, batem cu mixerul crema rămasă. Apoi, scoatem tortul din formă și îl îmbrăcăm cu cremă, folosind o spatulă. Eu am pus o parte de cremă într-un poș și am făcut câteva dungulițe și floricele. Am ras și niște ciocolată pe deasupra, să îl fac mai atrăgător 🙂 .

După ce tortul arată cum vrem, trebuie să îl băgăm din nou la frigider, până în momentul servirii. Preferabil ar fi peste noapte, să se înmoaie bine biscuiții populari. Poftă bună!

You may also like...

4 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Cat de simplu si rapid mi se pare! Nu am facut niciodata. Multumesc pentru idee!

 2. Silvia spune:

  Delicios!!!

 3. Dana spune:

  Ce rețetă delicioasă și aspectuoasa!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *