Vulcanii – serie pentru copii

Tot la Editura Paralela 45 a apărut și seria Vulcanii. Maia a citit cu drag primele două volume și s-a declarat încântată de ele. Deși a trecut ceva timp de când le-a citit, abia acum a apucat să vă spună câteva cuvinte despre ele într-un video. Școala online îi ocupă mai mult timp decât ne așteptam, dar sperăm ca totul să revină cât de curând la normal, iar noi să intrăm în rutina pe care o aveam înainte.

vulcanii

Maia a citit cele două volume din Vulcanii cândva, în martie. Îmi aduc aminte și acum cât de încântată a fost și cu cât drag a citit-o. Cărțile au coperțile cartonate și colorate, atrăgătoare. Fiecare pagină are atât text, cât și ilustrații frumoase, vesele.

Cărțile sunt recomandate copiilor care au minim 8 ani. Nu din cauză că textul ar fi greoi sau prea mult, nici din cauză că fiecare volum ar avea prea multe pagini. Eu cred că seria Vulcanii este recomandată copiilor care au 8 ani împliniți, datorită poantelor, a glumelor folosite, pe care doar copiii mai mărișori le pot înțelege.

vulcanii serie pentru copii

Maia povestește despre primele două volume ale seriei

În video-ul de mai jos, Maia vă spune câte ceva despre acțiunea cărților Vulcanii fac bombe și Vulcanii se dezlănțuie!

Vulcanii fac bombe – descriere de pe site:

Ați auzit de micile creaturi pârțâitoare care locuiesc într-un vulcan? Nu?! Atunci veniți în Valea Vulcanilor, să-i întâlniți pe Flambia și Crato,
cei mai buni prieteni din lume.Fumi a dispărut! Crato trebuie să-și caute micul dragon în valea acoperită de ceață. Bineînțeles, o ia cu el pe Flambia. Iar descoperirea pe care o fac e uluitoare.

Vulcanii se dezlănțuie – descriere de pe site:

Vulcanii sunt strâns legați, ca fumul de foc! O, nu se poate! Podul dintre vulcanii Flambiei și lui Crato a dispărut! Și‑atunci cum ar putea să se mai întâlnească cei doi prieteni? Ar fi însă imposibil să nu le vină o idee salvatoare. Până la urmă, sunt Vulcani și au mult foc la popou!

You may also like...

6 Responses

 1. Loredana Maria spune:

  Foarte frumoasă această carte

 2. Eva Anca spune:

  Cred ca si Denisei i-ar placea, e pasionata de vulcani.

 3. Simona Banica spune:

  Foarte interesanta!

 4. Dana spune:

  Foarte expresiva și frumoasă prezentare! ❤️

 5. Silvia spune:

  O prezentare frumoasă!

 6. Ce interesanta e seria asta. O sa le-o iau si eu copiilor. Tare pasionat e Darius de vulcani. Iar daca e prea mic sa o inteleaga, o citeste Amira. 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.