Trei cărți cu ajutorul cărora copiii își pot dezvolta cultura generală

Cred că mai țineți minte că v-am tot spus prin diferite articole că urma să ne mutăm într-un nou apartament. Chiar dacă nebunia aceasta creată de pandemie ne-a încetinit, în cele din urmă am reușit să facem pasul cel mare. Deși majoritatea lucrurilor sunt deja mutate, tot mai apare câte o cutie sau câte o plăsuță cu ceva, uitată pe undeva. Așa s-a întâmplat și cu o parte din cărțile Maiei, inclusiv cu aceste trei cărți pentru cultura generală, pe care le consider extrem de valoroase, dat fiind informațiile la care copilul are acces prin intermediul lor.

Înainte să înceapă pandemia, siguri că ne vom muta repede, i-am împachetat mai toate cărțile, am sigilat cutiile și le-am pus într-o debara, să nu ne împiedicăm de ele. Ei, bine, cum lucrurile au fost date peste cap, abia acum am reușit să aducem cărțile și să le așezăm în noua sa bibliotecă. Când am văzut aceste trei cărți mi-am dat seama că nu v-am vorbit despre ele și că trebuie să remdiez urgent situația. Ar fi mare păcat să nu le aduc în atenția voastră. Toate trei sunt geniale.

Cărți de curtură generlală pentru copii de la Editura Paralela 45

Cum trăiesc copiii prin alte colţuri ale lumii

Cum trăiesc copiii prin alte colţuri ale lumii este o carte foarte drăguță și interesantă. De adresează copiilor de minim 6 ani. Este cartonată, iar formatul său este destul de mare, 20.5×28. Prin această carte, copilul va afla cum trăiesc alți copii prin alte colțuri ale lumii. Pe lângă faptul că va conștientiza faptul că undeva în lume trăiesc o mulțime de copii care fac tot felul de lucruri diferite în timp ce el stă și citește în carte, va vedea diferențele culturale și își va dezvolta cultura generală. Va afla cum e să trăiești într-un iglu și de ce oamenii aleg să folosesească diferite materiale pentru a-și construi locuințele.

Cum trăiesc copiii prin alte colţuri ale lumii este o carte foarte interesantă și o puteți comanda de aici, acum cu reducere.

Casa vie. O introducere în științele vieții pe înțelesul copiilor – cărți de cultură generală pentru copii

Casa vie. O introducere în științele vieții pe înțelesul copiilor se adresează copiilor care au minim 8 ani. Formatul cărții este de 21.5×27.5, iar paginile sunt lucioase. Textul este bine structurat și așezat în pagină printre diferite ilustrații. Prin intermediul acestei cărți, copiii pot afla răspunsurile la o mulțime de întrebări ce au legătură cu știința. Sunt sigură că și voi ați fost asaltați cu întrebări precum Ce este un vitus? în această perioadă. Ei, bine, Casa vie. O introducere în științele vieții pe înțelesul copiilor le va oferi răspunsul pe înțelesul lor.

De asemenea, vor citi și despre celule, antibiotice, ADN și alte lucruri la fel de interesante din domeniul științei. Această carte este acum este la reducere și poate fi comandată de aici.

carti cultura generala copii

O viață sănătoasă!

O viață sănătoasă! pot să spun că este preferata mea dintre cele trei cărți pe care vi le-am prezentat azi. Bineînțeles că și Maia urmărește diferiți vloggeri, la fel ca mulți prieteni de-ai săi. Ei bine, acolo a văzut că unii dintre ei duc stiluri de viață diferite de al nostru și începuse să refuze unele alimente. Această carte explică pe înțelesul copiilor ce este sănătos să mănânci, ce înseamnă vegetarian sau vegan și de ce nu e bine ca un copil să nu adopte o astfel de dietă.

Bine, carte este mult mai complexă și atinge cam toate punctele importante pentru o viață sănătoasă și consider că nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui copil în formare. Aceștia sunt ușor de influențat. Ei nu știu încă să își culeagă doar informațiile corecte din ceea ce văd sau aud. Tot ce putem noi face este să îi ghidăm și să le punem la îndemână informații corecte. O viață sănătoasă! se găsește aici.

Ce părere aveți despre aceste cărți pentru copii?

You may also like...

14 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Ce dragute par toate, iar copertile sunt tare frumoase. Multumesc pentru recomandari!

 2. Dana spune:

  Minunate și cu siguranta pline de informații!

 3. Cristina spune:

  Foarte interesante, recomandările tale. Chiar am inceput să mă documentez despre cărticele pentru copiii, cu toate că al meu este mic, abia aștept să îi pot citii povesti. Momentan , le rupe…
  Pupici

 4. Ioana spune:

  Este bine de știut că există astfel de cărți pentru copii. Eu încă nu sunt mamă, dar le voi lua în calcul pentru viitor.

 5. Nistor Mihaela spune:

  Aceste cărți pentru dezvoltarea și îmbogățirea culturii generale pot ține compania celor mici în zilele ploioase dar pot fi luate și la un picnic

 6. Oana spune:

  Imi plac foarte mult cartile, ma atrag foarte tare si cred ca o sa le cumpar si eu, mersi pt pont!

 7. Mirela Marin spune:

  Sunt atât de frumoase, nu doar utile, cărțile pentru copii!
  Eu le-ș cumpăra pe toate, nu le rezist nici acum. Bine, sub pretextul ca le cumpăr pentru pitic. 🙂
  Deși el nu este încântat la fel de tare ca mine, de toate aparițiile.

 8. Oana D. spune:

  Sunt mare fan al cartilor si imi place sa daruiesc astfel de carti copiilor dar doar de le-ar rasfoi, macar!

 9. Simona spune:

  Mi se par tare faine carticelele de acest tip. Cei mici au nevoie de cat mai multe carti care sa ii ajuta sa se dezvolte.

 10. Rokolla spune:

  Imi plac mult aceste carticele. Am sa le caut si eu pentru fetita mea

 11. Foarte faine sunt! Ai facut o alegere perfecta!

 1. 29 iulie 2020

  […] curând, la Editura Paralela 45 a apărut primul volum dintr-o nouă serie – Mica vrăjitoare – a unei scriitoare […]

 2. 3 octombrie 2022

  […] pe cât se poate copiii pentru școală și grădiniță. Mă asigur că temele sunt făcute, cărțile și caietele sunt pregătite, caserolele pentru mâncarea lor sunt gata pentru a fi umplute și puse […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *