Un an fără tine – Nina De PassUn an fără tine – Nina De Pass este o carte pe care ar trebui să o citească oricine. Fie că ești adolescent sau adult în toată firea, ai ce învăța din acest roman cu adolescenți, apărut la Editura Corint.

Cu toții avem momente în care ne învinovățim pentru diferite alegeri pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Suntem conștienți că dacă am fi luat alte decizii la un moment dat, lucrurile ar fi putut sta altfel. Cât timp nu ne pierdem în regrete și nu ne ratăm viața plângând pentru viața pe care am fi putut-o avea, e ok.

Totuși, atunci când oameni mor, sunt sigură că e mult mai ușor să te pierzi în durere și vinovăție, decât să ridici capul și să fii un supraviețuitor. Acest lucru i s-a întâmplat și Carei, care nu știe cum să trăiască fără prietena ei cea mai bună, G.

un an fara tine

Un an fără tine – Nina De Pass – un roman tulburător, despre decizii, soartă și durere

Cara este o adolescentă care a fost obligată de soartă să se maturizeze mult prea devreme. Fiind singura supraviețuitoare a unui accident care i-a furat cea mai bună prietenă, zilnic se lasă măcinată de vină. Cara nu vrea să trăiască fără G. Ea consideră că nu merită să mai trăiască.

Mama Carei, sperând să o ajute, o trimite la o școală deosebită, unde doar copiii care au nevoie de un mediu special pentru a-și reveni sunt acceptați. Acolo Cara are șansa să o ia de la început, să fie doar Cara, nu Cara a cărei prietenă a murit în același accident în care ea a supraviețuit.

Ajunsă la Speranța, face cunoștință cu Ren – o fată foarte drăguță, care îi va fi colegă de cameră. Hector este vedeta școlii. Un băiat care mereu încalcă regulile și care este mult prea curios, băgându-și nasul peste tot.

Cara se atașează de cei doi adolescenți, dar și de Fred, care este foarte sceptic în privința ei. Curând își dă seama că trebuie să fie sinceră cu noii ei prieteni, dacă vrea să îi țină aproape. Dar oare va putea fi în totalitate? Ce detalii din moartea accidentului a ascuns ea tuturor? Ce vină poartă? De ce nu își permite să trăiască cu adevărat din nou?


Un an fără tine este o carte despre propria iertare, despre vindecare, despre prietenii și încredere, suferință și a doua șansă. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să o citesc. O puteți și voi cumpăra de aici, acum cu o reducere considerabilă.You may also like...

6 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Mă bucur că și ție ți-a plăcut cartea. Și eu sunt de părere că e perfectă și pentru adulți.

 2. Silvia spune:

  O recomandare excelentă!

 3. Simona Banica spune:

  O carte pe placul meu!

 4. Dana spune:

  De mult am pus ochii pe ea, sigur mi-ar plăcea!

 5. Mi-a placut tare mult si mie.

 1. 5 ianuarie 2021

  […] Un an fără tine – Nina De Pass. Mulțumesc, Editura Corint! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *