A treia voce – Cilla & Rolf Borjlind

Înainte de Crăciun am primit un colet foarte fain de la Editura Paralela 45. A treia voce e unul dintre romanele primite atunci. Mi-a plăcut coperta și mi-am propus să îl citesc cât de curând.

Nu e primul roman scandinav pe care îl citesc. Acești autori au un stil puțin diferit față de cei pe care îi citesc în mod obișnuit. Poveștile sunt mai întortocheate, mai sângeroase, mai dure, iar acest lucru îmi place foarte mult.

a treia voce roman scandinav, recenzie

După ce am început să citesc romanul și deja eram captivată de crime și investigații, mi-am dat seama că A treia voce trebuie să fie continuarea unui alt roman. Relațiile dintre personaje erau deja create, iar personajele principale erau „bântuite” de unele întâmplări din trecut, pe care aparent ar fi trebuit să le știm, deoarece erau doar amintite, nu explicate în detaliu. Bineînțeles că pe coperta a patra era specificat faptul că eroii din Maree Înaltă au parte de alte aventuri, dar cine să citească descrierile? :))

Din fericire, acest lucru nu m-a încurcat și m-am putut bucura fără probleme de un thriller bine scris.

A treia voce – un roman scandinav captivant

Încă din primele pagini facem cunoștință cu Olivia. Aceasta este o tânără absolventă a Academiei de Poliție, care trece printr-un fel de criză și încearcă să se regăsească. După o călătorie în America de Sud, se pare că este pe drumul cel bun. Dorește să își schimbe numele, să studieze arta și să aibă parte de un nou început.

Deși vrea să ia o pauză de la lumea întunecată în care un polițist e nevoit să trăiască, atunci când un vecin de-al mamei sale este găsit spânzurat în propria casă, de către fiica lui, ceva se activează în ea. Chiar dacă pare a fi o sinucidere, instinctul ei îi spune altceva. Așadar, începe o investigație pe cont propriu, care o pune în diferite situații limită.

În paralel, avem parte de încă un caz la fel de captivant și macabru. Tom Stilton este rugat de către prietenul său, Abbas, să îl însoțească în Marsilia. Se pare că o veche iubire de-a lui a fost ucisă cu sânge rece, iar el este hotărât să îi facă dreptate. Tom nu îl poate refuza și se folosește de relațiile sale pentru a afla detalii despre acel caz. Ce vor descoperi cei doi îi va îngrozi. Pe ei, dar și pe noi.

Romanul A treia voce a apărut în 2020 la Editura Paralela 45, iar acum îl găsiți la reducere pe site-ul lor.

You may also like...

12 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Mă tentează! Mulțumesc pentru recomandare! Îmi plac thriller-ele, în special cele în genul acestuia, chiar dacă sunt cu detalii macabre.

 2. Silvia spune:

  Nu am prea citit de autoriscandinavi ,dar poate ma apuc@

 3. Dana spune:

  Îmi plac și mie mult thrillerele scandinave, au ceva aparte. Iar acesta pare tare bun.

 4. Oana spune:

  Imi plac thriller-ele, multumim pentru recomandare 🙂

 5. Madalina-Cosmina Oros spune:

  Si eu sunt topita dupa genul acesta de romane, si serii.

 6. Realitate sau ficțiune, nici nu mai conteaza! O recenzie alertă și cu multe întrebări care se cer elucidate. Felicitări!

 7. Cred ca o sa cumpar cartea. Subiectul nu este chiar pe gustul meu dar m-ai facut curioasa.

 8. Cred că am mai auzit de acest roman, dar nu sunt sigură. Ai reușit să îmi captezi atenția, chiar pare interesant!

 9. Simona spune:

  Scandinavii scriu foarte bine! Mereu am nimerit carti interesante. O sa trec pe lista mea si aceasta minunatie!

 10. Rokolla spune:

  Cred ca mi-as dori si eu sa pun mana pe cartea asta. O trec pe lista de lecturi

 11. N-am citit pana in prezent nimic scris de acest autor! Chiar o recomandare faina!

 12. Simona Banica spune:

  O carte pe placul meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *