Frittata cu legume – rețetă simplă și delicioasă

Frittata este un fel de mâncare foarte apreciat în întreaga lume, deoarece se prepară foarte ușor și poate fi pregătit cam cu orice avem în frigider. Frittata poate avea un conținut scăzut caloric sau unul foarte ridicat, în funcție de ce alegem să punem în ea. Eu, astăzi, vă prezint o frittata cu legume, simplă, care mă ajută să mănânc ceva gustos chiar și atunci când sunt în război cu câteva kilograme.

Pe lângă faptul că e foarte gustoasă, arată și foarte bine. Culorile vii, puternice, oferite de mama natură, îmi încântă privirea de fiecare dată și abia aștept să o gust. Frittata cu legume poate fi un mic-dejun perfect în zilele de weekend, când toată familia este acasă. Dar eu o prepar mai des pentru prânz sau cină, deoarece, în general, dimineața optez pentru ceva mai ușor.

frittata cu legume, frittata reteta, frittata cu ciuperci,

Frittata – rețetă simplă

Dacă faceți pentru toată familia, va trebui să dublați ingredientele. Ca să vă faceți o idee, din această tigaie au mâncat copiii câte un triunghi, iar eu am împărțit restul în două porții. E consistentă și sățioasă.

Ingrediente folosite pentru frittata cu legume:

  • patru ouă
  • o lingură de smântână
  • aproximativ 200 grame spanac mărunțit. Am folosit spanac congelat, pe care bineînțeles l-am decongelat înainte.
  • aproximativ 200 grame broccoli
  • aproximativ 100 grame ciuperci feliate (jumătate de conservă)
  • sare, piper

Cum am preparat frittata cu legume:

Întâi de toate, am setat cuptorul la 180 de grade (căldură sus-jos, funcția ventilator). Apoi, am pus tigaia pe foc, am uns-o cu foarte puțin unt și am turnat legumele mărunțite și ciupercile, învârtindu-le din când în când. Am bătut ouăle cu puțină sare, cu un mixer, până s-au deschis la culoare. După aceea, am turnat ouăle peste legume și ciuperci, iar apoi am introdus tigaia în cuptorul încins, până când s-a rumenit ușor pe deasupra.

frittata cu legume, frittata reteta

Se spune că cea mai bună frittata se face într-o tigaie de fontă. Dacă nu aveți una, folosiți orice tavă aveți, dar aveți grijă să o ungeți cu ulei sau unt înainte de folosire.

Pe lângă aceste ingrediente puteți adăuga orice vă place în frittata, inclusiv brânză, carne, cartofi sau orice legume vă doriți. După cum vă spuneam, frittata se prepară în multe moduri, așadar, e aproape imposibil să dați greș.

You may also like...

6 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Arată delicios! Nu am făcut niciodată, deci rețeta ta vine la fix.

  2. Laura spune:

    Arata minunat!! Sa va fie de bine!

  3. Dana spune:

    Uuuaaaa, arată minunat!!! Trebuie să o fac și eu!

  4. Silvia spune:

    Cum ar spune Albert:vreau!!!!

  5. Simona Banica spune:

    Un deliciu culinar!

  6. Nu am facut niciodata, dar sigur o sa incerc. Super arata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *