O oportunitate de a face bani de acasă

Până nu de foarte mult timp, termenul „advertorial” îmi era total străin. După cum știți, atunci când am început să cochetez cu blogging-ul am avut un blog pe sub domeniu, numit Prefață de carte. Acolo vă vorbeam mereu despre cărțile pe care le citeam, despre noile apariții și despre autorii dragi mie. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Impulsionată de buna mea prietenă, Cătălina de la Porția de citit, am trecut pe domeniu propriu și am transformat Prefață de carte în Tot despre.ro. Aici vă vorbesc despre fel și chip. Despre orice îmi place sau nu îmi place, despre orice consider că ar putea fi de interes și pentru voi, cititorii mei care îmi sunteți încă de la început alături, iar azi vă vorbesc puțin despre advertoriale și despre cum puteți face bani de acasă.

Pe parcurs, după ce am învățat și eu cât de cât cu ce se mănâncă blogging-ul, am aflat și că se pot face bani de acasă, scriind pe blogul meu drag, unde oricum scriam cât de des aveam ocazia. Bineînțeles, auzisem că sunt oameni care trăiesc din asta, dar nu la noi, în România. Totuși, atunci când am aflat că e posibil să îmi scot unele cheltuieli scriind pe blog, m-am bucurat și am hotărât să profit cât mai mult de accest lucru.

bani de acasa, advertoriale, bani din blog
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Bani de acasă prin advertoriale

Un advertorial este un articol publicitar plătit. Este un tip de publicitate mult mai subtilă, creată de noi, bloggerii, în stilul nostru propriu. Un advertorial conține informații utile despre un anumit serviciu sau produs. Conține o părere personală, dacă este vorba de ceva ce am testat înainte. Dar, de asemenea, conține și elemente de publicitate, detalii relevante despre ceea ce se promovează. Astfel, cititorii noștri află despre anumite produse sau servicii de la noi, oamenii pe care îi urmăresc în mediul online.

Trebuie neapărat să știți că de fiecare dată când am ocazia să scriu câte un advertorial mă bucur foarte mult. Astfel, mi se demonstrează că fac destul de bine ceea ce fac și e un impuls să continui, chiar și în zilele în care mi se pare că blogging-ul îmi ocupă prea mult timp și nu mai reușesc să fac nimic pentru mine. Din fericire, mă aflu printre bloggerii care nu se bazează pe banii făcuți din blogging pentru a trăi. Dar nu pot să nu mă bucur când cineva apreciază ceea ce fac, dar și că mai adaug câțiva bănuți în pușculița casei.

advertoriale.eu – locul cu job-uri pentru bloggeri

Cei care doresc să cumpere advertoriale sunt de obicei firme, care vor să își promoveze afacerea. Uneori suntem contactați de diferite persoane și punem la punct detaliile prin email. Vorbim despre subiectul advertorialului, despre detaliile SEO, dar și despre preț. Mereu aleg să scriu doar despre ce consider că merită promovat și niciodată nu public un articol care mă face să mă simt inconfortabil. Așadar, aleg cu grijă subiectele. Decizia de a nu scrie articolul cerut nu îmi este influențată de suma care mi se oferă. Cu siguranță refuz un articol plătit prea prost, doar e vorba de timpul meu, dar nu scriu despre un subiect cu care nu vreau să mă asociez, indiferent cât mi se oferă.

Sunt și platforme unde găsim diferite job-uri puse la dispoziție și pentru care putem aplica. O astfel de platformă este și advertoriale.eu. Tot prietena mea, Cătălina, mi-a recomandat să accesez pagina de înscriere de pe acest site. Mi-am înscris blogurile pe rând, imediat ce au făcut un an de la înființare, fiind una dintre cerințele pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea aplica la job-urile pe care ei le listează. Prima dată l-am înscris pe acesta, iar apoi pe www.adrianaivan.ro. Acolo nu cred că am postat încă niciun advertorial rezervat pe această platformă, deoarece nu pot rezerva job-ul pentru ambele bloguri. Trebuie să aleg pe care blog doresc să scriu și până acum am preferat să scriu pe acesta.

Advertorialele pot fi o sursă de venit, dacă dorești să faci bani de acasă

În lista cu job-uri găsești câteva detalii tehnice, dar și prețul care ți se oferă de către cel care comandă articolul. Aici ține de fiecare. Eu le evit pe cele care mi se par prea prost plătite. Dar le vânez pe cele acceptabile 😀 . Nu judec bloggerii care le acceptă, să nu mă înțelegeți greșit. Fiecare știe câtă nevoie are de bani și e firesc să profite de orice oportunitate pentru a-și putea permite cele necesare. Munca cinstită nu e o rușine. În plus, majoritatea articolelor listate pe advertoriale.eu sunt destul de ușurele și nu necesită foarte multă documentare.

După cum vă spuneam, de-a lungul timpului am găsit câteva subiecte care mi s-au părut de interes la momentul respectiv pentru cititorii mei, iar ofertele erau acceptabile. Așadar, am rezervat job-urile și mi-am făcut treaba. În contul meu, suma pe care trebuia să o primesc în urma scrierii advertorialului a apărut imediat după ce acesta a fost aprobat. Cam o dată pe lună se face transferul în PayPal. Îmi place faptul că virează mai mulți bani o dată. Dacă ai mai multe advertoriale scrise, te alegi cu ceva.

Acestea fiind spuse, advertoriale.ro poate fi o modalitate de a face bani de acasă, scriind articole interesante pe blogurile tale.

You may also like...

17 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Și eu folosesc platforma de advertoriale și îmi place faptul că pot alege ce vreau să scriu.

 2. Eu m-am inscris, dar degeaba, nu am primit nicio confirmare

 3. Silvia spune:

  Succes în tot ce faci!!!

 4. Mihaela spune:

  Si eu sunt inscrisa pe platforma din 2017, dar abia in 2020 am inceput sa scriu constant si s-a si vazut asta in cont. Pana acum am luat 600 de euro in total de pe platforma si mai am vreo 60 in asteptare.

 5. Ana Maria B spune:

  Cred ca am si eu cont la ei, dar din pacate nu l-am folosit. Dar, acum chiar m-ai determinat sa intru si eu sa vad care e treaba.

 6. Ana spune:

  De abia astept sa faca si blogul meu un an ca sa ma pot inscrie!

 7. carmen alexa spune:

  Am aflat acum despre aceasta platforma. Iti multumesc pentru recomandare!

 8. Sunt de mult acolo 🙂 si da, daca am chef si timp liber, ies niste bani frumusei uneori!

 9. Mă tenta și pe mine la un moment dat să mă înscriu pe această platformă. 🙂

 10. Interesant, mulțumim pentru recomandare. 🙂

 11. M-am inscris si eu acum, sa vedem ce urmeaza, dar n-mi ac visuri.

 12. Dana spune:

  Încă nu am vechimea necesara, însă cum voi îndeplini acest criteriu, cu siguranță o să încerc și eu.

 13. Rokolla spune:

  Un eveniment chiar placut pe care ma bucur ca l-am descoperit

 14. Ma bucur ca am facut amandoua pasul de a trece la un alt nivel. 😀

 1. 12 iunie 2021

  […] Dacă totuși aveți rețineri, vă mai spun că am observat pe site-ul lor faptul că îți oferă banii înapoi, dacă după 100 de zile de utilizare nu ești mulțumită de rezultate. Eu, una, deja sunt […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *