De ce ținem cont când ne cumpărăm anvelope

Pentru a nu fi cazul să iți schimbi mașina foarte des și pentru a circula în siguranță, este nevoie să o îngrijești și să îi întreții fiecare componentă în parte. Așa cum este nevoie să îi verifici motorul regulat, la fel de multă atenție este necesară și pentru anvelope.

Anvelopele sunt extrem de importante pentru ca o mașină să poată fi condusă la capacitatea pe care o promite. Anvelopele iau contact cu solul și de aceea trebuie alese cu atenție și în cunoștință de cauză.

Anvelope ieftine

De ce lucruri ținem cont când cumpărăm anvelope

 1. Anotimp. Este foarte important să ținem cont de anotimpul în care vom conduce mașina. Este de la sine înțeles că avem nevoie și de anvelope iarna și de anvelope de vară. În niciun caz nu putem conduce mașina pe timp de iarnă fără să montăm anvelopele potrivite. Trebuie să ne gândim la siguranța noastră, dar și la siguranța celor din jur.
 2. Dimensiune. La fel cum și noi avem parte de disconfort atunci când purtăm papuci prea mari sau prea mici, la fel se întâmplă și în cazul mașinilor care, din diferite motive, se aleg cu anvelope nepotrivite. Dacă nu știți exact ce dimensiune ar fi potrivită vă sfătuiesc să cereți sfatul unui cunoscător sau căutați în talonul maşinii sau în cartea de identitate. Astfel, nu veți ajunge în situația în care să fiți nevoiți să cumpărați altele.
 3. Brand. La fel ca în orice alt domeniu, există producători care oferă calitate și unii care nu oferă calitate. Bineînțeles, acest aspect este influențat și de bugetul pe care îl avem alocat pentru anvelopele de care avem nevoie.

Anvelope second-hand?

Tot influențați de preț, ne gândim uneori ne gândim să apelăm la varianta second-hand. Atunci când alegem anvelope second-hand trebuie să ținem cont de lucrurile specificate deja mai sus, dar și de încă ceva în plus:

 • Gradul de uzură. De multe ori suntem păcăliți de termenul second-hand, care în mintea oricărui om este sinonim cu ieftin. Ei, bine, de multe ori diferența de preț dintre anvelopele noi și cele second-hand nu este suficient de mare și să justifice decizia de a renunță la anvelopele noi, rezistente, neuzate și sigure.
 • Anul fabricației. Deși anvelopele pot părea ca noi și au un preț foarte bun trebuie să țineți cont de anul în care au fost fabricate. Astfel vă puteți da seama dacă nu sunt mai vechi decât aveați intenția să le cumpărați.

După cum vă spuneam la începutul articolului, anvelopele sunt foarte importante pentru ca mașina să funcționeze așa cum trebuie și ca noi și ceilalți participanți la trafic să rămânem în siguranță. Așadar, pregătește-te din timp. Nu lăsa cumpărarea noilor anvelope necesare pe ultima sută de metri. Astfel, pregătindu-te din timp, poți studia mai bine piața, poți studia ofertele online precum cea de la Anvelostar Anvelope, poți cumpăra fără a fi presat de timp și poți să te gândești să aloci un buget mai mare anvelopelor economisind. Nu uitați! Siguranța este mai importantă decât orice altceva! Iar anvelopele potrivite ajută mașina să funcționeze cum trebuie, să aibă aderența necesară pe asfalt.

You may also like...

18 Responses

 1. Dobrișan Maria Ancuța spune:

  Am permis, dar la cumpărat piese/anvelope îi las pe cei care se pricep. Oricum, un articol din câte înveți pentru că în viață nu se știe niciodată. Felicitări pentru articol.

 2. Eva Anca spune:

  Un articol foarte bine-venit. Si noi trebuie sa ne schimbam anvelopele in curand.

 3. Dana spune:

  Într adevăr, anvelopele sunt foarte importante. Perfect de acord cu ce ne recomanzi.

 4. Silvia spune:

  Felicitări pentru articol, în perioada asta e binevenit un sfat!

 5. Rokolla spune:

  Si sotul meu cumpara anvelope SH atunci cand vrea ceva bun si nu foarte scump

 6. ellafairytale spune:

  Sotul se ocupa de acest aspect, ca tot se apropie sezonul rece, trebuie sa schimbe anvelopele. E important sa adaptezi anvelopele sezonului in care te afli.

 7. Ioana spune:

  În ceea ce privește anvelopele sh, uite că nu m-a dus capul sa ma uit la anul fabricației, ci numai la gradul de uzură…

 8. Gio spune:

  Multumesc pentru informatii si recomandari!

 9. Eu una nu as cumpăra second-hand. Prefer sa plătesc mai mult și sa fiu sigura de calitatea unor anvelope noi.

 10. Eu prefer sa cumpar anvelope de calitate, chiar daca sunt mai scumpe.

 11. Chiar mi-a prins bine să citesc articolul tău, mai ales că vine sezonul de schimbare a anvelopelor, iar ale mele sunt destul de uzate, deci sunt nevoită să-mi achiziționez altele.

 12. Nu sunt pentru anvelope sh, asa ca la anul clar le voi inlocui pe cele de vara

 13. Anvelopele sunt extrem de importante. De asta le si schimbam in fiecare sezon.

 14. ce bine ca sotul meu este responsabil de asta :)))
  Ii dau si lui link ca poate ii scapa cate ceva!

 15. cudrag.cristina spune:

  In general il las pe sot sa se ocupe de asta, dar vreau sa stiu si eu informatiile, ca sa ma pot descurca.
  Multumesc!

 16. Nu mă pricep la asta, dar sunt sfaturi de apreciat.

 1. 26 mai 2021

  […] pentru a-și putea permite cele necesare. Munca cinstită nu e o rușine. În plus, majoritatea articolelor listate pe advertoriale.eu sunt destul de ușurele și nu necesită foarte multă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *