Fasole bătută – rețetă simplă
Nu de foarte mult timp am făcut fasole bătută. Nouă ne place foarte mult, dar pot să număr pe degete de câte ori am făcut până acum. Totuși, mi-am propus ca de acum să nu mai uit de această rețetă delicioasă și simplă și să fac mai des.
Deoarece atunci când am făcut fasolea bătută urma să avem niște musafiri, am făcut mai multă. Mi-a ieșit patru farfurii mari. Voi, dacă faceți doar pentru familie, puteți înjumătăți cantitățile.
Fasole bătută – un deliciu simplu de făcut și ieftin
Pentru a pregăti fasole bătută am folosit următoarele ingrediente:
- un kg fasole albă cu bob mare
- două foi de dafin
- sare și piper
- o căciulie de usturoi
- 5 cepe mari
- o lingură de boia
- 5-6 linguri de ulei
Mod de preparare:
Fasolea am pus-o la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi am pus-o la fiert, cu sare și foi de dafin. După ce a fiert, am scurs-o și am păstrat o parte din apa în care au fiert. Am lăsat-o să se răcorească puțin și între timp m-am ocupat de ceapa călită pe care am pus-o pe deasupra.
Am tăiat ceapa solzișori și am pus-o la călit în vreo trei linguri de ulei și peste ea am pus și puțină sare. După ce s-a înmuiat bine, am turnat boiaua și am închis aragazul. Apoi am amestecat bine și am lăsat-o deoparte.
După ce fasolea s-a răcorit, am făcut-o piure ( puteți folosi un blender). După aceea, am dat-o printr-o sită, pentru a ieși fină. Am amestecat-o cu usturoi pisat, sare, piper, 3 linguri de ulei și vreo 3 cu apă de la fiert. Apă puneți atât cât să creați consistența pe care o doriți.
Am întins-o în farfurii, iar pe deasupra am întins ceapa călită. Am servit-o cu chifle proaspete și ne-am cam lins pe degete. 🙂
Poftă bună vă doresc!
E printre mâncărurile mele preferate. O ador cu multă ceapă și cârnați prăjiți alături.
Foarte bună!!!
Ce sa mai zic ma apuc de treaba
Si noi adoram fasolea batuta. Mie nu imi place cu ceapa prajita, ci o intind simpla pe paine.
O bunătate! Arara super!