Soția pierdută de Alyson Richman

Acum ceva timp, am primit Soția pierdută de Alyson Richman cadou, de la cumnata mea. Ei i-a plăcut foarte mult și m-a convins să o citesc cât de curând. Mie îmi plac foarte mult cărțile despre război și nu prea s-a întâmplat să găsesc vreuna care să nu îmi placă. Așadar, nu m-am mirat când am văzut cât de mult mi-a plăcut și aceasta.

Soția pierdută de Alyson Richman este un roman emoționant și tulburător, care prezintă viața evreilor din timpul războiului. De asemenea, Soția pierdută de Alyson Richman prezintă o frumoasă poveste de dragoste și insuflă speranță.

sotia pierdută , alyson richman,recenzii,

Soția pierdută de Alyson Richman – „ O poveste cu adevărat frumoasă și spusă din suflet… (…)” – Kristin Hannah

Lenka își cunoaște iubirea vieții ei în adolescență. A trăit alături de Josef cele mai frumoase momente din viața sa. Atunci când cel de-al Doilea Război Mondial a afectat și evreii din Praga, Lenka are de ales… Fie pleacă alături de proaspătul său soț în America, fie rămâne acolo și înfruntă coșmarul alături de familia sa. Deși părinții săi și Josef au insistat foarte mult, ea nu și-a putut părăsi familia alături de care a trăit până atunci.

Cu speranța că va putea face rost de acte pentru toți cei din familia Lenkăi, Josef a plecat departe de război, dar asta nu înseamnă că urmările lui nu l-au atins, trăind toată viața cu durerea pierderii și cu mii de regrete.

Lenka a fost trimisă alături de părinți și sora sa la Terezin. Acolo a realizat că lumea vrea să scape de evrei, nu doar să îi izoleze. Acolo a trăit și a văzut lucruri de neimaginat, luptând zilnic pentru supraviețuire. A văzut oameni murind de foame sau de boli, copii chinuiți, ajungând să simtă recunoștință pentru faptul că a avut un avort iminent înainte de a ajunge acolo.

Deși evreii munceau până la epuizare și arătau supunere, era un grup de oameni care făceau tot ce puteau pentru a transmite omenirii ce se întâmplă de fapt acolo. În ce mod acționau ei și dacă au reușit, vă las pe voi să aflați. Cartea se poate comanda de aici, acum cu reducere.

O evocare înduioșătoare, romantică și dureroasă, senzuală și scrisă minunat (…)”

John Lescroart

You may also like...

4 Responses

  1. Silvia spune:

    O carte interesantă se pare!!!

  2. Eva Anca spune:

    Sigur e o carte tulburatoare, dar si frumoasa. Multumesc pentru recomandare!

  3. Dana spune:

    Cu siguranță o poveste tare frumoasă care mi-ar plăcea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *