Cum a început anul școlar 2021 – 2022

Nu îmi vine să cred că deja a început noul an școlar. Timpul trece cu o viteză nebună și parcă nu mai apucăm să simțim cu adevărat niciun anotimp. Nu știu cum a trecut vara aceasta și nu îmi aduc aminte să fi făcut ceva notabil în tot acest timp. De când a început pandemia parcă totul este înconjurat de stres și agitație. Ne influențează deciziile și starea de spirit. Influnțează totul, inclusiv începutul anului școlar.

Cum a decurs la noi? Vă spun în rândurile de mai jos.

anul școlar 2021 - 2022

Anul școlar 2021 – 2022

Albert

Albert a intrat în grupa mică la grădiniță. Deși încă nu a împlinit trei anișori, ne-am gândit că ar fi ok să îl ducem de la începutul anului și nu pe parcurs, după ce împlinește trei ani. De ce? Deoarece fiind de la început are mai multe șanse să își facă prieteni. Nu e prea plăcut să intri într-un colectiv după ce grupulețele și prieteniile sunt deja create. În plus, e dezghețat, vorbește bine, e ascultător, a scăpat de pampers și este dornic de interacționare.

I-am vorbit mult despre grădiniță și i-am arătat filmulețe. A fost nerăbdător și știa tot ce se va întâmpla pas cu pas. Totuși, când am ajuns acolo a dat înapoi și a plâns. La fel a făcut și azi. Când îl iau acasă, la amiază, vorbim mult despre ceea ce se întâmplă acolo, e încântat și tot îmi spune că nu va mai plânge în următoarea zi. Deși îmi vine să dau înapoi și să stau cu el acasă, mă țin tare și am încredere că acomodarea nu va mai dura mult.

Sunt sigură că dacă ar fi fost alte condiții și nu ar fi fost condițiile impuse din cauza virusului COVID-19 totul ar fi fost mai simplu. Acomodarea ar fi fost mai ușoară dacă ni s-ar fi permis să intrăm în grădiniță, să aibă ocazia copilul să se laude cu jucăriile pe care le are acolo. Cu siguranță ar fi fost mai ok dacă doamnele nu ar fi obligate să poarte mască. E dificil să creezi o legătură cu un copil dacă nu poți să îi zâmbești și cu gura, nu doar cu ochii. E dificil și le compătimesc…

anul scolar 2021-2022

Maia

Maia este la început de clasa a IV -a. Abia a așteptat să se reîntâlnească cu ai săi colegi și inclusiv astăzi a plecat cu emoții la școală. Ieri, după ce am reușit să îl lăsăm pe Albert la grădiniță, am fugit repede la ceremonia de deschidere a anului școlar 2021 – 2022 la școala ei. Nu s-a întâmplat nimic notabil, ce merită povestit, dar Maia s-a reîntâlnit cu prietenele ei și au profitat de fiecare clipă petrecută împreună. După ceremonie, am avut o scurtă întâlnire cu domnul profesor în curte. Copilașii au făcut câteva poze și gata.

Totul a durat vreo 40-45 de minute. Cum mai aveam ceva timp până să îl luăm pe Albert, am petrecut puțin timp mamă-fiică. Maia a ales un local, am mâncat pizza, am băut o cafea și am vorbit despre una, despre alta.

Asta a fost tot și per total a fost bine. Sper că și voi ați avut parte de o zi frumoasă!

You may also like...

4 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Să aveți un an școlar încununat cu succes!

  2. Silvia spune:

    Foarte frumos, mult succes în noul an școlar!!!@

  3. Dana spune:

    Un an școlar minunat! ❤️

  4. Nici mie nu imi vine sa cred ca deja a inceput anul scolar. Succes piticilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *