Cum fac eu salata de boeuf

Salata de boeuf este una dintre mâncărurile pe care le știm din copilărie și care mereu ne aduce aminte de sărbători. Deși la origine genul acesta de salată se face cu carne de vită, există diferite variante, printre care și cu piept de pui, porc sau șuncă.

De-a lungul timpului am încercat cam toate variantele, exceptând varianta originală :))) . Ironic, nu-i așa? Totuși, sunt aproape sigură că nu voi face vreodată cu vită, deoarece nu pot să zic că îmi place în mod deosebit. Varianta cu parizer îmi aduce aminte de copilărie, dar trebuie să recunosc că o fac extrem de rar. Așa… doar când mă apucă nostalgia 🙂 . Varianta mea preferată este cu mușchi afumat de porc. E yummy!

salata boeuf, reteta salata boeuf, salata de boeuf

Salata de boeuf ca la mama acasă

Niciodată nu cântăresc ingredientele atunci când fac mâncare și nici când fac salată de boeuf nu fac excepție. Le pun la ochi, după cum am fost învățată acasă, de pe vremea când cântarul de bucătărie nu era la îndemâna oricui.

Ingrediente folosite:

 • 500 grame mușchi afumat de porc / șuncă / piept de vită sau orice vă place
 • 4-5 cartofi medii
 • 4-5 morcovi de mărime potrivită
 • 4 castraveți murați de mărime potrivită
 • o conservă de mazăre de 200 grame
 • 3-4 linguri de maioneză

Mod de preparare:

Bineînțeles, modul de preparare este simplu, dar poate dura puțin mai mult, deoarece majoritatea ingredientelor trebuie tocate.

Mai întâi, fierb carnea dacă este cazul, dar și cartofii și morcovii. Toc totul cubulețe și le pun într-un vas încăpător, iar peste pun mazărea scursă și maioneza. Apoi pun sare și piper după gust și amestec bine. Simplu, nu-i așa?

De sărbători, atunci când fac mai multe preparate cu maioneză, fac maioneză de casă, din două gălbenușuri fierte, unul crud, ulei și puțin muștar. Dar, atunci când fac doar această salată și am nevoie de puțină, cumpăr și îmi fac pofta. La Lidl au un sortiment care chiar se apropie de gustul maionezei făcută acasă. Cel mai mult mă încurajează să fac această alegere numărul mare de calorii pe care maioneza făcută în casă îl are.

Salata poate fi pusă în boluri micuțe, care pot fi ornate frumos. Sau poate fi lăsată în castronul în care a fost pregătită. Dacă e pregătită pentru o ocazie specială sau pentru o sărbătoare, cu siguranță va fi ornată și servită frumos. Nu-i așa?

Voi cum faceți salata de boeuf?

You may also like...

7 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Eu nu pun mazăre, decât foarte rar, deși știu că normal se pune. De obicei fac cu piept de pui fiert.

 2. Mihaela spune:

  Eu o prefer în varianta cu carne de pui, mazăre și morcovi baby carrot.

 3. Nu am mai facut de ceva timp, sotul meu este mare fan, trebuie sa fac.

 4. Ador salata bouef! Ori o fac cu carne de porc sau pui pentru al meu sot, ori fara carne, sa pot manca si eu. Ori separat

 5. Dana spune:

  Eu mai adaug și porumb. Ce poftă mi-ai făcut de salată boeuf! :)))

 6. Ana spune:

  N-am facut niciodata, nu prea e pe gustul meu. Dar mama face mereu fara mazare.

 7. Vai, ce pofta de o salata de boeuf mi-ai facut! Nici eu nu am facut-o cu vita niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *