Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi
Dacă mă urmăriți, știți deja cât de mult îmi plac ciupercile. Le mânânc oricând, sub orice formă. Una din rețetele mele preferate este de ciuperci cu maioneză și usturoi. Cred că aș mânca zilnic, fără să mă plictisesc. Cel mai mult îmi place varianta de salată de bureți cu maioneză și usturoi. Bureți culeși din pădurile din împrejurimi, de preferat gălbiori sau hribi. Sunt mult mai aromați, mai cărnoși și hrănitori. O bunătate, o delicatesă, spuneți-i oricum doriți căci nu vă înșelați. Pentru mine această salată e așa o bunătate încât îmi place să o pregătesc de sărbători, când cu toții ne gândim la cele mai alese bucate, care să ne bucure în acele zile.
Acum vreo două săptămâni, am făcut o astfel de salată de bureți cu maioneză / ciuperci cu maioneză și usturoi. Mai aveam o pungă de bureți prin congelator și mi-am făcut pofta. Ca să fie treaba treabă, am făcut și chifle de casă proaspete, care au completat totul perfect.
Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi / Bureți cu maioneză și usturoi
După cum vă puteți da seama, această rețetă este extrem de simplă. Este ușor de făcut și nici nu avem nevoie de prea multe ingrediente:
- ciuperci din conservă sau de care aveți. Eu folosesc cam 800 grame de ciuperci din conservă sau congelate. Dacă folosesc ciuperci proaspete, pun cam un kilogram.
- jumătate de căciulie de usturoi de mărime medie sau chiar mai mult. Nouă ne place cu mult usturoi. Dacă doriți să nu se simtă prea tare, adăugați vreo 2, gustați și în funcție de asta mai adăugați sau nu.
- 2 linguri bune de maioneză. De sărbători fac maioneză de casă, deoarece folosesc și la alte preparate. Acum am folosit 2 linguri de maioneză din borcan, deoarece mi-a fost greu să fac maioneză pentru doar două linguri. Oricum, este la Lidl o maioneză care se apropie mult de maioneza de casă. Doar de aceea folosesc, restul mi se par acre și fără consistență.
- sare
- piper
- verdeață – opțional
Mod de preparare
Ciupercile se fierb, se scurg bine de apă și se lasă la răcit. Cele din conservă trebuie doar opărite.
Dacă preferați să faceți maioneza, acum e momentul. Puteți face maioneză dintr-un gălbenuș fiert și unul crud + 80-100 ml ulei și o linguriță de muștar. E suficient.
Punem ciupercile reci într-un blender, împreună cu usturoiul curățat. Am văzut că multă lume le lasă bucăți mari, dar eu le prefer mărunțite bine, să le pot întinde frumos pe pâine. După ce au mărimea pe care o dorim, le amestecăm cu maioneză, sare și piper. Ornăm cu verdeață și asta-i tot. Simplu și gustos!
Și eu ador ciupercile. Mulțumesc pentru rețetă!
Ce buna e, nu am mai facut de multa vreme, chiar o sa fac si eu zilele astea.
Acest preparat culinar trebuie sa il fac pentru sotul meu.
Să ai poftă!!!!
Și eu ador ciupercile. Voi încerca rețeta ta.
Eu fac reteta asta cu opintici , iese tare gustoasa. A mancat chiar si copilul meu care nu mananca ciuperci de nici un fel, nu si-a dat seama ce fel de salata e
Ce pofta mi-ai făcut! Sigur încerc și eu rețeta zilele astea
De obicei consum ciuperci, am sa încerc si eu aceasta rețetă.
Prima data am mancat aceasta salata la prietena mea, care e moldoveanca si de atunci o ador si o prepar destul de des.
O sa incerc aceasta reteta, pare pe gustul meu!
Arata tare bine aceasta salata. Imi plac salatele de genul acesta.
Si mama face aceasta reteta si este delicioasa!
Imi plac ciupercile, asa ca si preparartele cu ele. In general aleg sa le taie in bucati mari ca sa le simt mai bine textura si gustul.
Ce bine arata, foarte interesanta ideea de ceva sanatos si delicios!!
Vai, mor! Ciupercile cu maioneza sunt preferatele mele
Si mie imi plac, dar in varianta asta nu le-am gustat niciodata.
Imi plac ambele variante si le pregatesc mai mereu si eu!
Aoleo ce pofta mi-ai facut!
Foarte bun merita pregatite
Deși nu prea îmi plac ciupercile, as încerca rețetă ta. Cred ca e buna.